Haberler


Konutkent-2’de değişimin bedeli ne olacak?
  • Yorumlar: 0
  • 29 Temmuz 2009 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2826
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Konutkent-2’de değişimin bedeli ne olacak?

0 0

Bölgenin temeline ilk harcı koyan Mesa’nın son derece güzel bir hizmeti var. Tamamladığı inşaatları terkedip gitmiyor. Site içinde bir hizmet firması kurup yeşiline, kaldırımına, düzenine, kısacası eserine sonuna kadar sahip çıkıyor.

Çayyolu’nda Koru Sitesi, Konutkent-2 Sitesi bunların en eskileri. Birinde KONAŞ, diğerinde ise KOSAŞ görev başındaydı yakın zamana kadar. Kısa bir zaman önce KONAŞ ile KOSAŞ birleşti ve KOSAŞ adını aldı. Bu şekilde hizmet maliyetlerini düşürmeyi amaçladılar.

Her iki siteyi bilenler bilir; son derece düzenli, bakımlı siteler. Bu düzen ve bakım da hizmet şirketleri eliyle gerçekleştirilir.

Geçtiğimiz ay, yeni seçilen Konutkent-2 yönetimi ortak alanların bakımını ihaleye çıkardı. İhaleye 7 firma katıldı. Bunlardan biri de MESA’ydı. Teklifi verenlerin en düşük fiyatlı olanı tercih edildi. İhaleyi kazanan EMKA firması bundan böyle Konutkent-2’nin bakım işleriyle uğraşacak...

Durumu öğrendiğimizde, Emka’nın internet sitesine girip baktık; ne olduğunu öğrenmeye çalıştık. Çocuk parkları yapan bir firma olduğunu saptadık.

Mesa’nın hizmet firması KOSAŞ (KONAŞ) Konutkent-2 Sitesi’nin kurulduğu 1994’ten bu yana burada hizmet üretiyordu. Çalışanlarla si-tede yaşayanlar içli dışlı olmuşlardı. Birdenbire böyle bir kopuşla karşı karşıya kalınca onlar da şaşırdılar. Şimdi yıllardır yaptıkları işlerin başından ayrılacakları için üzgünler.

Konutkent 2 Sitesi dediğin 1643 konut; kasaba gibi. Bakımı da güvenliği de son derece zor... Ne var ki, bu bakım ihalesi çokkatlılar için açılmış. Villa bakımlarının yine KOSAŞ tarafından yapılacağı belirtiliyor. Aynı şekilde Çamyolu Sitesi’nin bakımı da KOSAŞ’ın üzerinde kalmış durumda.

Kutuplaşma için ilk adım da atılmış durumda

Konutkent-2 Sitesi içindeki tesisler, çarşı, yönetim binası, su arıtma tesisi, Fitness vs. binaları Mesa’nın mülkü durumunda.

Geçtiğimiz ay içinde Konutkent 2 Toplu Yönetim Kurulu, arıtmanın kilitli olan kapısını çilingire açtırarak el koymaya kalkmış, ip de orada kopmuş. Mesa’nın avukatları devreye girmiş. O arada da tesadüf bu ya, elektrik arızası çıkıvermiş. Bu hareket bir anda kutuplaşmaya dönüşüvermiş.

Gördüğümüz kadarıyla artık davalar ve duruşmalar söz konusu...

ÇABA olarak biz de şaşırdık
Bölge Ağaçlandırma Derneği (ÇABA) olarak biz de şaşırdık. Konutkent-2’nin arkasına her ağaç dikişte KONAŞ’tan defalarca yardım aldık. Kimi zaman çapalarını aldık, kimi zaman fidanların çukurlarını açtırdık, bakımlarını yaptırdık. Eğer bugün Atatürk Ormanı adını verdiğimiz bölge iyi bir şekilde ağaçlandırılmışsa, bunda KONAŞ’ın katkıları unutulamaz...

MESA KOSAŞ’tan veda mektubu
KOSAŞ Şirket Müdürü Malik Ece, Konutkent-2 sakinlerine hitaben bir veda mektubu yayınladı. 17.10.1994’te göreve “Merhaba” diye başlayan KOSAŞ, bu kez bir “Elveda” mektubu gönderiyordu...

“... geriye baktığımızda koskocaman bir on beş yıl geçmiş, o gün doğan çocuklarımız bugün 15 yaşında olmuş, o gün diktiğimiz ağaçlar üç adam boyunu geçmiş, sitemiz yeşillere bürünmüş, Ankara’nın yaşanılmak istenilen en gözde yerleşim alanlarından biri hatta en iyisi olmuş ve KONAŞ, Konutkent 2 Sitesi ile birlikte anılır olmuş...” diye başlayan mektupta Malik Ece, sitede yaşayanların mutlu ve huzurlu olmaları için ellerinden gelenin yapıldığı belirtilerek kusurları için af dileklerini sundu.

Verdikleri teklifin değerlendirilmeye bile alınmadığından yakınılan Malik Ece, sitenin dününü ve bugününü bilen şirket müdürü ve site sakini olarak sitenin yarınlarının takipçisi olacaklarını da vurguladı...

Onur Güvenlik de çekildi
Öte yandan yıllardır Konutkent-2 Sitesi’nin güvenliğini sağlayan Onur Güvenlik, anlaşmasını tek taraflı olarak fesh etti ve Konutkent-2 ile bağlarını kopardığını açıkladı. Yeni güvenlik şirketi ise Bilberg...

Şimdi bir dizi olumsuzluğun yaşanması olası. Bu güzide sitemizin bakım ve temizliği eskisi gibi yapılabilecek mi, yoksa pek çok sorun mu yaşayacağız?

Çayyolu’nda genellememek gerekir ama, bazı sitelerde bu ve benzeri sorunlar yaşanmaya başlanıldı. Yıllarca omuz omuza çalışan, aralarında belirli hukuk oluşan insanlar birbirlerine düşmanca davranmaya başladılar.

Bu sayımızda olayları yüzeysel olarak bilgilendirme amacıyla objektif olarak vermeye özen gösterdik. Önümüzdeki bültenimizde gelişmeleri daha ayrıntılı olarak vereceğiz. Bu noktaya niçin gelindiğini tartışacağız. Hangi aşamalardan geçildiğini gözler önüne sereceğiz. İlginç durumların ortaya çıktığını hep birlikte göreceğiz...

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.