Haberler


Konutkent-2 Sitesinin tüm su tesisatı değişiyor Suçlu, Ankara şebeke suyu
  • Yorumlar: 0
  • 01 Aralık 2008 09:37
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2265
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Konutkent-2 Sitesinin tüm su tesisatı değişiyor Suçlu, Ankara şebeke suyu

0 0

Sitenin merkezi ısıtma sistemindeki sıcak su boruları patlamaya başlayınca, sorunun nedeni araştırılmış. Suçlu, Ankara şebeke suyu çıkmış. Konutkent-2 Sitesi Üst Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Demirel, tüm blokların su tesisatını değiştirme kararı aldıklarını söylüyor.

Çayyolu’nda son günlerde konutların metal olan sıcak su boruları delinmeye başladı. Bölgedeki büyük sitelerin yönetimleri neler oluyoru araştırırken ilginç bir durum ortaya çıktı.

Ankara’ya Kızılırmak suyunun bağlanmasından ve kullanılmaya başlanmasından sonra öncelikle sıcak su borularında deformasyon gözlemlendi. Öncelikle sıcak su borularından pas akmaya, ardından boruların metal kısımları yer yer delinmeye ve su kaçırmaya başladı.

Küçük bir araştırmanın ardından bunun Ankara’nın suyundan kaynaklandığı anlaşıldı. Boruların en zayıf kısmı sıcak su boruları olduğundan merkezi ısıtma sistemi olan büyük sitelerde borular komple değiştirilmeye, metal borular yerine kaliteli plastik borular kullanılmaya başlandı.

Tabii bu hiç kolay olmuyor. Duvarlar deliniyor, zemin ve tavan kırılıyor ve bu iş bir hayli emek ve masraf gerektiriyor.

Konutkent-2’nin tüm su tesisatı değiştiriliyor
Konutkent-2 Sitesi’nde şu anda tüm tesisat yeniden ele alınmış bulunuyor. Eski borular sökülüyor, yenileri ile değiştiriliyor. Konutkent-2 Sitesi en eski sitelerden biri. 1994’de yapılmış. Oysa Çamyolu Sitesi yeni bir site olmasına karşın orada da aynı sorunlar var. Hatta bu site belediyeyi mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Konutkent-2 Üst Yönetimi Başkanı Zafer Demirel, söylediklerimizi onaylar şekilde konuştu. Zafer Demirel, sıcak su borularından pas aktığını, ardından da boruların delinmeye başladığını, bunun tüm bloklarda göründüğünü söyledi.

“Geçen sene değiştirdiğimiz metal borularda da aynı sorun ortaya çıkınca oturup düşündük taşındık, tüm tesisatı değiştirmeye başladık. Boruların delinmesinin tek nedeni sudaki arsenik. Önce bir blokta başlayan borulardaki delinmeler diğer bloklarda da ard arda başlayınca, tüm tesisatı yenileme kararı aldık. Hepsine birden yetişemediğimizden delinen borulara kelepçeler takıp, tamir sırasının gelmesini bekliyoruz.

Bu işi kolay olmuyor. Duvarlar, zemin tavanlar deliniyor, yeni borular çekiliyor. Civar sitelerde de aynı sorun var. Şu anda bu işin bize konut başına maliyeti 850 YTL’yi buluyor.”

Pek çok sitede aynı sorun var...
Sadece Konutkent-2 ve Çamyolu Sitelerinde de değil, Girişim Sitesi’nde su tesisatı komple değişmiş. Çınar Sitesi’nde de, Bilkent Sitelerinde de tamiratların sürdüğü gelen bilgiler arasında...

Büyük sitelerde ortak yönetim olduğundan doğan sorunlar merkezi site yönetimce çözülmeye, sorunların kaynağı bulunmaya çalışılıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda gelinen nokta da bu.

Eğer konutunuzda sıcak su borunuzda patlama, yarılma ve delinme söz konusuysa bilin ki, çıkan sorun Ankara şebeke suyundan kaynaklanıyor... Bu duruma en çok sevinenler ise su tesisatçıları elbette, kriz ortamında başlarını kaşıyacak zamanları yok…

Ya bu suyu içenlere ne demeli?
Ankara şehir şebekesine verilen Kızılırmak suyunun borularda yarattığı tahribat böyle. Ardından konutlarda kullanılan cihazlarda da benzer sorunlar yaşanması kaçınılmaz görünüyor. Bu suyu çoluğuna çocuğuna içirenlerin, yemeklerinde kullananların nasıl etkileneceğini düşünmek bile istemiyoruz... Bir de son zamanlarda artan saç dökülmesi şikayetlerini de sudaki arseniğe bağlayanlar çoğunlukta...

İvedik arıtma tesislerinin Kızılırmak suyunu temizleme konusunda yetersiz kalacağını işin uzmanları sık sık açıkladılar. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı, kameraların karşısına geçip bardağa koyduğu suyu içerek yanıtladı onları. Dileriz, Ankara bu yönetimden önümüzdeki yerel seçimlerinde kurtulmayı başarır...

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.