Haberler


Komutan Sorguda...
  • Yorumlar: 0
  • 06 Ocak 2013 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2220
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Komutan Sorguda...

0 0

Bir Komutan;
Yenileceğini düşünmeye başlarsa, mutlaka yenilecektir.
Cesur olmadığını düşünüyorsa, o korkak biridir.
Verdiği emirleri uygulayan astlarına sahip çıkmayan birine, Komutan denemez.
Karadayı, Türk Ordusunun Genelkurmay Başkanı idi.
28 Şubat sürecinde Komutandı. Arkadaşları saçma-sapan gerekçelerle cezaevlerine atılırken korktu, sesini çıkaramadı. Yapması gerekeni yapamadı. Koskoca Türk Ordusu’nun kahraman subaylarının, silah arkadaşlarının cemaat polislerinin düzenledikleri sahte dijital delillerle tutuklanmalarını sadece seyretti. “Karşı Devrim” hazırlayan cemaat-tarikat artıklarının eline Türk Ordusunu oyuncak etme fırsatı verdi.

Eğer Karadayı cesur ve gerçek bir komutan olsaydı 28 Şubat komedisi başladığında şunları yapardı;
*TSK, başıbozuklar alayı değildir. Her şey emir-komuta zinciri içinde yapılır.

*Benim Komutamda yasalara ve demokratik rejime aykırı bir iş yapılamaz.
*Yanlış yapılan bir şey varsa bunun tek sorumlusu vardır, o kişi Komutan olarak benim.
*28 Şubat Kararları, Anayasal bir kurum olan Milli Güvenlik Kurulunda “oybirliği” ile alınmıştır.
*Bu toplantıda, Cumhuriyetimizin, “Lâiklik İlkesi”, “Atatürk İlke ve Devrimlerinin” tehlikede olduğu ve Hükümetin yapması gerekenler açıkça konuşulmuş ve oybirliği ile imza altına alınmıştır.
*Batı Çalışma Grubu ve benzeri kuruluşlar, zamanın Hükümetinin bilgisi ile yapılmıştır. Çalışma yeri Başbakanlık olan bir ekipten, zamanın Başbakan’ı Erbakan’ın haberi ve izni olmaması mümkün müdür?
*Anayasamızın 174. Maddesi ve Devrim Kanunlarının “ihlâli” demek olan, Başbakanlıktaki Tarikat-Cemaat Liderlerinin toplantısı bir suçtur. Bugün olsa yine karşı çıkarım.
*Milli Güvenlik Kurulunun 28 Şubatta yayınladığı bildirinin altına bugün de imza atarım. Savcı Bey bu kararların hangisine karşıdır?
*Eğer yapılan eylemlerde “suç unsuru” var idiyse, zamanın hükümetleri niçin soruşturma açmamışlar? Kendilerine baskı mı yapılmış?
*Anayasamızın 174. Maddesi ve Devrim Yasaları, Savcıların traştan sonra yüzlerine sürdükleri parfüm müdür?
*Yoksa yürürlükte olan Anayasa, “Bu Anayasa Savcıları bağlamaz” diye bir hüküm mü içermektedir?
*Terör örgütünün önderleriyle “kucak-kucağa oturmak”, Türk Gençlerinin canını almaktan çekinmeyen katillerin başı ile karşılıklı “şarkı-türkü” söyleyip ticaret yapmak, Öcalan’a af hazırlıkları yapmak suç olmuyor da, teröristlerle canları pahasına mücadele eden kahramanlar mı suçlu oluyor?
*Sözün Özü; Ben kukla bir Komutan değilim. Suç varsa ben sorumluyum. Yüreğiniz yetiyorsa beni ifadeye çağırın. Sevsinler sizin adaletinizi.

Gerçek Komutan böyle yapardı. Ömründe devletin tek kuruşunu usulsüz olarak harcamayan namus timsali kahramanların, servetlerini çocuklarının “Takı’larına” bağlayan, sadaka paralarını dolandıranların hamiliğini yapan “Hırsızlar İmparatorlarının” kurguladığı oyun için TSK’yı malzeme yapan kişiye ben Komutan değil, adam bile demem.
Cumhuriyet Savcılarına şunu sormak isterim;
Anayasa ve yasalardan aldığınız güçle görev yapıyorsunuz.
-Sizin bu gücünüz sadece Türk Ordusunun Komutanlarına mı yetiyor?
-Meslektaşlarınızın “suç şüphesi” ile sorgulamak istedikleri MİT Müsteşarına, Yardımcılarına, Emeklilerine pilotlarımızı ölüme gönderenlere, Uludere de 34 kişiyi öldürenlere ulaşamaz mısınız?
-Bu ölümlerden şimdiki Genelkurmay Başkanı değil de, ben mi sorumluyum?
-Deniz Feneri davasına dokunamazsınız değil mi? Davada görevli bir savcının söylediği “Hırsızlar İmparatoru” kimdir diye merak etmezsiniz değil mi?
-Milyar dolarlarla oynayan, devlete tek kuruş vergi vermeyen göbeğine kadar sakallı ve şalvarlı-takkeli ortaçağ bozuntularının “haram” servetlerini araştırmak ve çocuklarımızı bu sapıklardan korumak sizin göreviniz değil midir?
-Anayasamızın ilk 3 maddesinde yazanları korumak ve bunları çiğneyenlerin yakasına yapışmak sizin göreviniz değil mi?
Allah Türk Milletini “ödlek”, “görevini yapmaktan korkan” kamu görevlilerinden korusun. Karadayı gibi, Özkök gibileri tutuklasalar ne olur, tutuklamasalar ne olur? Bu ikisi için dökülecek tek damla gözyaşı yoktur.
Tüm dualarım hala cezaevlerinde suçsuz yere tutulan kahramanlar, bilim adamları, aydınlar içindir. Allah onlara güç versin.

Rifat Serdaroğlu

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.