Haberler


Kılıçdaroğlu Teoman Öztürk Parkı’nı Açtı
  • Yorumlar: 0
  • 28 May 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1771
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Kılıçdaroğlu Teoman Öztürk Parkı’nı Açtı

0 0

Kemal Kılıçdaroğlu: “Buradan bütün il ve ilçe başkanlarıma sesleniyorum. CHP'ye kaydolmak için gelen bütün yurttaşlara kapılarınızı sonuna kadar açın. Bir ozanımızın dediği gibi 'Akın var akın güneşe akın. Güneşi zaptedeceğiz, güneşin zaptı yakın.”

Bülent Tanık: “Sayın Genel Başkanım, CHP'ye sizin kimliğinizle birlikte çok büyük bir akım başladı. CHP'ye akın var. CHP umut veriyor. CHP halkçı kimliğini yeniden üretiyor.”

Çankaya Belediyesi düzenlediği törenle TMMOB’un unutulmaz, devrimci Başkanı Teoman Öztürk’ün adını Çukurambar’da bir parka verdi. Parkın açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ve bazı CHP'li milletvekilleri birlikte gerçekleştirdi.

Açılış töreninde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Teoman Öztürk’ün devrimci kimliğine vurgu yaparak, onun mücadelesinin kendilerine ışık olduğunu vurguladı. Kent içinde dengeli kalkınma ve dengeli kentleşmeyi sağlamak ve kenti adil, özgürleştiren, uygarlaştıran bir yerel yönetimle buluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Tanık, ''Krize karşı CHP yönetimi en etkili ilaç olacaktır'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun kurultay konuşmasında dile getirdiği belediyecilik anlayışının doğru stratejiyle yerini bulacağını ifade eden Tanık, şöyle konuştu:

''Sevgili Genel Başkanım, sizin de birleştirici, bütünleştirici, kucaklayıcı kimliğiniz sağlam bilgi üzerine oturtmuş olduğunuz siyasi yorumlarınız ve açılımlarınız, Teoman Öztürk çizgisinin Türkiye siyasetine, ölçeğine ve hatta bölgemiz ölçeğine yayılmasına dönük çok önemli bir birikimin işaretini bugün halkımıza veriyor. CHP'ye sizin kimliğinizle birlikte çok büyük bir akım başladı. CHP'ye akın var. CHP umut veriyor. CHP halkçı kimliğini yeniden üretiyor. Bu yeniden üretimin duyan kulakların, duyan yüreklerin nezdinde çok önemli bir yeri olduğunu sevinçle görüyorum. Sizinle birlikte CHP devrimci kimliğini vurguluyor. CHP, sizinle birlikte yoksulluğa ve işsizliğe karşı verdiği mücadeleyi çok daha etkili bir biçimde ve iktidar olarak çözüm üreterek halkın hizmetine sunmaya bütün birikimini sunmaya hazır görünüyor.''

Halkın büyük coşku ve alkışıyla kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kentin ulaşım, sinema, kültür, huzurlu yaşam sürdürmek, birlikte olmak, doğayla bütünleşmek anlamlarına geldiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, sosyal demokratların aydınlıktan, güzelliklerden yana, insanın doğayla bütünleşmesinden yana bir politika izlemeyi savunduklarını kaydetti.

Sosyal demokratların bu politikayı her yerde gösterdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Biz, kentin çeperlerinde yaşayan insanların onurunu koruyarak, insanlarla beraber olarak, o insanların sosyal bir hukuk devletinde toplumsal bir belediyeciliğin uygulandığı bir yerde, bir yörede kendi haklarını isteme hakları olduğunu onlara anlatmak durumundayız. Sosyal belediyeciliğin temel normlarından birisi de budur.''

ÇANKAYA BELEDİYESİ’NİN YÖNETİM ANLAYIŞI
Çankaya Belediyesinin yayımladığı bir kitapçıktaki ''dürüst, saydam, ilkeli ve hesap sorulabilir bir yönetim'' şeklinde ifadelerin yer aldığını aktaran Kılıçdaroğlu, ''Sosyal demokrasinin özü de budur. Saydam olacağız. Dürüst olacağız. İlkeli olacağız ve halka hesap vermeyi de onurlu bir görev kabul edeceğiz'' diye konuştu.

Geçmişte topluma hizmet edenleri unutmamanın da sosyal demokrat olmanın bir başka özelliği olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Onları yadetmektir. Onların anılarını yaşatmaktır. Burada bunun güzel bir örneğini görüyoruz. Rahmetli Sayın Öztürk'ün adını bir parka veriyoruz. Türk Mimar ve Mühendis Odaları'na hizmet etmiş, topluma hizmet etmiş, aydınlanmanın meşalesi olan bir insanı adıyla, soyadıyla bu parkta yaşatıyoruz. Bu açıdan Sayın Belediye Başkanı'na şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

KAPILARINIZI SONUNA KADAR AÇIN
Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın törende yaptığı konuşmayı hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Başkanımız güzel bir şey daha söyledi. 'Artık CHP'ye akın akın insan geliyor, kayıtlarını yapmak istiyorlar.' Buradan bütün il ve ilçe başkanlarıma sesleniyorum. CHP'ye kaydolmak için gelen bütün yurttaşlara kapılarınızı sonuna kadar açın. Çünkü Recep Bey'in korkusu biraz daha katmerleşecek. Recep Bey unutmasın. Bir ozanımızın dediği gibi 'Akın var akın güneşe akın. Güneşi zaptedeceğiz, güneşin zaptı yakın'.

CHP olarak Türkiye'yi içinde bulunduğu çıkmazdan alacağız halkla birlikte. Aydınlığa kavuşturacağız halkla birlikte yürüyeceğiz halkla birlikte. En büyük sizsiniz, sizden büyük yok. Hep beraber çalışacağız, aynı yürekle çalışacağız. Aynı amaca hizmet edeceğiz. Bu ülkede yoksulluğu da işsizliği de tarihe gömeceğiz.

Tabii hesap vermek derken, belediye başkanımızın dediği gibi 'saydam, ilkeli hesap verilebilir bir yönetim'. Umuyorum bizim bu söylemlerimizi Ankara Anakent Belediye Başkanı da duymuştur. CHP iktidarında herkes hesap verecek, biz de hesap vereceğiz. Sendikalar da hesap verecek. Odalar, Borsalar da hesap verecek. Çünkü saydamlaşma sürecini toplumda başlatmak zorundayız. Hepimiz topluma hesap vereceğiz ve toplumdan güç alacağız ve o güçle yola çıkacağız. Güneşi zaptedeceğiz iktidara geleceğiz hep beraber.''

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve partililer parkın açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesim töreninden sonra, Başkan Tanık, Teoman Öztürk’ün ailesi ve TMMOB yetkilileri ve yurttaşlar Teoman Öztürk için parka bir çınar ağacı diktiler.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.