Haberler


"Kargomatik" cihazlarının tanıtımı, Çayyolu şubesinde gerçekleştirildi.
  • Yorumlar: 0
  • 11 Haziran 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1752
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

"Kargomatik" cihazlarının tanıtımı, Çayyolu şubesinde gerçekleştirildi.

0 0

PTT Genel Müdürlüğü'nün hizmete sunduğu "Kargomatik"ler sayesinde kargo sahipleri, gönderilerini adreslerinde beklemek yerine 7 gün 24 saat bu cihazlardan şifreleriyle teslim alabilecek.

PTT Genel Müdürlüğü'nün ''Kargomatik'' cihazlarının tanıtımı, Çayyolu şubesinde gerçekleştirildi.

PTT Genel Müdürü Tural, burada yaptığı konuşmada, PTT olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Sistemin, kargolarını adreslerinde teslim alamayan müşterilerinin, 7/24 paket alımını sağlayacağını belirten Tural, şunları kaydetti:

''Adrese gidildiğinde teslim edilemeyen veya paketini buradan almak isteyen müşteriler, cep telefonlarına veya e-mail adreslerine gelen şifreleriyle PTT kargomatiklerden gönderilerini teslim alabilecek. Bu işlem için 2 şifre gönderilecek. Kargosunu en yakın kargomatikten alabilecekler. Denemek amacıyla Ankara'ya 3, İstanbul'a 2 Kargomatik yerleştirdik. Müşterilerin talebine göre daha fazlasını almak için ihaleye çıkacağız'' diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüşmeleri neticesinde kargomatiklerin Türkiye'de üretilmesine yönelik bir fikir oluştuğunu anlatan Tural, ''Bu makineyi PTT olarak kullanmaktan çok, Türkiye'de üreminin yapılarak hem iç piyasaya hem de yurt dışına satışının gerçekleştirilmesini istiyoruz'' dedi.

Kargomatikleri üreten KEBA'nın Genel Müdürü Gerhard Luftensteiner, 2008 yılında Türkiye'de büro açtıklarını belirterek, Türkiye'nin genç, dinamik ve eğitimli insanları olduğunu, bu nedenle de bu ülkede iş yapmaktan büyük heyecan duyduğunu ifade etti.

Türkiye'nin, şirketine çok büyük bir potansiyel sunduğunu vurgulayan Luftensteiner, ''PTT modern Türkiye'yi gösteriyor. Sayın Osman Tural'ın çok büyük vizyon ve hedeflerinden Avrupa'da da haberdardık, burada da gözlerimizle gördük. PTT'yi tanır tanımaz Türkiye'de de imalat yapmaya karar verdik. Bununla ilgili bakanlar, genel müdürler ve KEBA yöneticileri arasında görüşmeler başladı. Avusturya'dan KEBA olarak güzel ülke Türkiye'ye daha çok yatırım yapmak ve insanlara iş imkanı sağlamayı istiyoruz'' diye konuştu.

KARGOMATİK
Konuşmaların ardından kargomatiklerin tanıtımına geçildi. Pilot olarak Ankara'da Çayyolu PTT'nin yanı sıra Dikmen ve Eryaman'da da hizmete açılan Kargomatik, İstanbul'da ise Bahçelievler ve Altunizade'de kullanıma sunuldu. Kargomatik, Almanya, İsveç, Danimarka ve Avusturya'da uzun süredir kullanılıyor.

Cihazın tanıtımını yapan Tural, bu hizmet için PTT müşterilerinin ilave bir ücret ödemeyeceğini, sistemin bundan sonraki aşamasında müşterilerin paketlerini kendilerinin makineye yerleştirebileceğini kaydetti.

Bu hizmet nedeniyle kargo servisine zam yapmayı düşünmediklerini bildiren Tural, amaçlarının müşteri memnuniyetini artırmak olduğunu söyledi.

Tural, ''Evlere en az iki kere gidiyorduk. Bu sistem belki bu sayının birde kalmasını sağlayabilir. İsteyen müşterilerimize kargomatik ile paketlerini iletebileceğiz. Bu makineleri toplu taşıma araçlarının rahatça ulaşabileceği yerlere yerleştireceğiz'' dedi.

Bu makinede 76 bölme olduğunu ve 3 farklı ebatta paket kabul edilebildiğini, öte yandan makinelerin yanında güvenlik kamerası bulunduğunu anlatan Tural, bazı basın mensuplarının cihazın güvenliğine ilişkin soruları üzerine, ''İnsanımıza güvenmek zorundayız. Soyan zaten soyacak. 'İnsanımız hırsızlık yapacak' anlayışıyla hareket edemeyiz. Önemli olan bu makinedeki mal PTT güvencesinde olacak'' diye konuştu.

GAZETECİLERİN ŞİFRELERİ KARGOMATİK KUTULARINI AÇMADI
Etkinliği izlemek üzere davet edilen basın mensuplarına bir gün önceden gönderilen PIN numaralarının makineye girilmesine rağmen cihaz paketleri teslim etmedi.

Bunun üzerine PTT ve KEBA yetkilileri, dün akşam bu şifrelerin kontrol amacıyla denendiğini, bir şifrenin ikinci kez kullanılamayacağı ayrıntısı gözardı edildiği için makinenin paketleri teslim etmediğini belirtti.

Yetkililerin yeniden denemesi üzerine KEBA Genel Müdürü Luftensteiner, cep telefonuna gelen şifreyi kullanarak daha önceden cihaza yerleştirilen paketi aldı. PTT Genel Müdürü Tural da ''Bu makine gazetecilere çalışmadı. Sadece size mi çalışıyor?'' diye espri yaptı.

Öte yandan PTT yetkililerinden alınan bilgiye göre, kargomatikler ilk gün 238 kişi tarafından kullanıldı.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.