Haberler


İnönü’nün Torunu İnönü Gençlik Merkezi’nde
  • Yorumlar: 0
  • 15 Ocak 2014 05:56
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1776
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

İnönü’nün Torunu İnönü Gençlik Merkezi’nde

0 0

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve İsmet İnönü’nün torunu CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan ile birlikte belediyenin 3 gençlik merkezinden biri olan İnönü Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek üniversite öğrencilerine final sınavları öncesi moral verdiler.

Çankaya Belediyesi’nin üniversite eğitimlerini sürdürmek için Ankara dışından gelen üniversite öğrencilerine yönelik olarak şehrin merkezinde hizmete sunduğu İnönü Gençlik Merkezi’nde gençlerle sohbet eden ve öğrencilerin taleplerini dinleyen Tanık ve Bilgehan, ziyaretten oldukça memnun ayrıldılar.

Dedesinin ismini taşıyan Gençlik Merkezi’nde pırıl pırıl gençlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, dedesi İsmet İnönü’yü tanıma fırsatı yakaladığı için kendisini şanslı hissettiğini söyledi. Dedesinin İsmet İnönü, babasının gazeteci Metin Toker, dayısının Erdal İnönü ve annesinin İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker olmasından dolayı siyasetin içinden geldiğini ve İnönü soyadını gururla taşıdığını belirten Bilgehan, ‘İsmet İnönü’yü tanımanızı isterdim. Kendisi öldükten 40 yıl sonra bile hakkında lehte ya da aleyhte günde en az 3 köşe yazısı çıkan dünyadaki tek liderdir. Önümüzde yerel seçimler var ve bu seçimlerde sizler kendi geleceğinizi oylayacaksınız. Size verilebilecek olanakları başkaları ne şekilde kullanıyorlar bunu bir düşünmenizi isterim’ dedi.

Üniversite öğrencilerinin her türlü konforu düşünülerek düzenlenen 4, 5 ve 7 kişilik 20 odada toplam 108 üniversite öğrencisinin barınma, beslenme ve sosyo-kültürel ihtiyaçlarının karşılandığı Gençlik Merkezlerinde daha iyi hizmet vermek için mücadele ettiklerini dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, ‘Gençler Çankaya Yurdunuz projesi ile 2 yıldır 12 bine yakın üniversite öğrencisine hizmet sağladık ve belediye üst yönetimi olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bizler kendisine sunulanları beğenmek zorunda olmayan ve eleştirel bakış açısında olan gençlerden yanayız. Değiştirmek için mücadele eden ve o mücadelesinde gerekli katkıyı sağlayan gençlerin başımızın üstünde yeri vardır. Her şeyi talep etmeyi bir hak olarak gören yapı bizce kutsal bir yapı değildir. Dönüştürmek ve değiştirmek için kendisi de elini taşın altına koymalıdır. Bunun olması için de aradığımız şart ortak yaşam mekanlarında başkalarının haklarına saygı göstermek, öbürüne özen göstermek çözümün anahtarıdır. Biz de onların isteklerini karşılamak için elimizden geleni yapmak için mücadele veririz. Sizinle beraber olmak, size yardım etmek hem ebeveynleriniz hem de kamu kurumlarının sorumluluğunda olması gereken bir iş. Ben memnun oldum konuştuklarımızdan, bizimle beraber yürümeniz hem sizi hem bizi ileriye götürecektir. Hepiniz bizim çocuklarımızsınız, sizlerin iyi ve sağlıklı geleceklere kavuşması bizi memnun edecektir’ diye konuştu.

Öğrencilik yıllarında 9 yıl boyunca çeşitli yurtlarda kaldığını ve gençlerin halinden iyi anladığını kaydeden Tanık, öğrencilerden Zafer Efe’nin İnönü Gençlik Merkezi’ne gelmeden önce ODTÜ’de 6. Bölümde kaldığını öğrendi. Kendisi de ODTÜ’lü olan ve öğrencilik yıllarında Z-13 bölümünde kalan Tanık, anısını Efe’yle paylaştı.

İsmet İnönü’nün adını gelecek kuşaklara yaşatması sebebiyle Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a teşekkürlerini ileten Bilgehan, öğrencilerin her birine 365 Gün İsmet İnönü takvimi hediye ederken öğrencilerin kütüphane isteğinin ise İnönü Vakfı tarafından en kısa sürede karşılanacağı sözünü verdi.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.