Haberler


İçeride antilaik, dışarıda laik
  • Yorumlar: 0
  • 16 Eylül 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2034
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

İçeride antilaik, dışarıda laik

0 0

Başbakan'ın son günlerdeki ‘ideolojik’ duruşu sağ-sol tüm  insanın düşün kimyasını bozar içerikte...

 Laik Demokratik Cumhuriyeti Anadolu insanıyla kuran Atatürk'ün, Türk Kurtuluş Savaşı hakkındaki doğru haberleri halka ve dünyaya duyurmak amacıyla 6 Nisan 1920'de kurduğu Anadolu Ajansının başına,  'Laikleri şişe geçireceğim'  diyen danışmanınız getirin, son olarak Milli Eğitim Bakanınız  “Atatürk milliyetçiliğine bağlı vatandaş yetiştirme ve  “Milli Güvenlik Siyaseti’ne bağlı olma”  kuralını kaldırsın, kısacası her durumda Türkiyemde Laikliğe savurun, Mısır'da Laikliği savunun, olacak iş değil.

 

 Öyle ki; Haftalardır yeni Mısır anayasasının şeriat ilkelerine dayalı olması gerektiği yönünde kampanya yürüten ve çok güvendiği için  “Sen liderimiz olsan Kudüs’ü bile geri alırdık” pankartıyla sizi  Mısırlılara  kahraman gibi karşılatan Müslüman Kardeşler örgütünü; ‘Laik Demokratik Cumhuriyet’ savunucusu başbakanların bile cesaret edemeyeceği içerikte mesajınızla büyük bir hayal kırıklığına uğratabiliyorsunuz ve şunları söylettirebiliyorsunuz; “Atatürk’ün Türkiye’si laik olabilir ama Mısır Türkiye’den farklıdır. Biz İslami kurallara dayalı bir devlet yönetimi istiyoruz. Erdoğan’ın sözleri Mısır’ın içişlerine karışmaktır”.

 

 Nerede durduğunuzu mu şaşırdık, yoksa; Laiklik hidayetine mi erdik? Ya da; duruşumuz 'Laik Demokratik Cumhuriyet'i bitirme yöntemlerimizin ikili standı mı? Dahası, insanların düşün kimyasını bozan şirinlikle ideolojimize zemin mi hazırlıyoruz? 

 

 Yok, Mısır’daki Laik söylemimizde eğer samimi isek, inandıralım, tüm ulus peşimizden koşsun.

 

 İnanmak çok zor, çünkü;  Mısırlılara Mubarek rejiminin yerine kurulan Mısır Yüksek Askeri Konseyi’nin başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi’ ile ile görüşüp iki ülke arasında askeri işbirliği ele alınabiliyor. Daha açık söylemle; Mısır'da halk ile birlikte Tahrir devrimini yapan ve Türkiye'de olsa ergenekon suçlusu olarak tutuklanır siyasi çizgiyi sahip Mısır askerinin elini sıkarken, ülkemin askerinin boğazını sıkıyoruz. Ulus bu durumda  nasıl güvensin.

 

 Ulusun görüşlerini etkilemek ve de ideolojilerine yönlendirmek için  siviller demokratik kitle örgütleri, yayın organları ve partiler  propoganda yaparlar. Özellikle siyasilerin duruşu budur. Hatta, bazı siyasiler  laik demokratik Cumhuriyet'i kollama adını ulusu yönlendirecek  söylemlerde ısrar ederler. İşte tüm bu süreçler ülke yönetimine demokratik karakter kazandırdığı kabul edilir-ki doğrudur-

 

 İyi de; AKP, CHP, MHP vd’nin, ülke yönetimine demokratik karakter kazandıran  benzer propogandalarla ulusu ideolojilerine yönlendirmeleri  ‘bu mantığa göre’ suç değil mi? Ne olursa olsun; asker yapamaz, çünkü asker devletin parçası. Peki Hükümetler devletin parçası değil mi? O zaman AKP ve önceki iktidarlar bugüne dek suç işlemiş olmuyorlar mı? Örneğin, İnternet üzerinden kamuya yansıyan ‘MİT-PKK’ pazarlığı yönlendirici antidemokratik süreç değil mi?

 

 Tekrar ediyorum; laiklik konusundaki benzer askeri hassasiyet neden suç oluyor? Yani, ulusu bir ideoloji doğrultusunda yönlendirip darbe hazırlığı yapıyor suçlamasıyla karşı-karşıya bırakılıyor. Ve asker, demokratik kuralları birilerinin lehine bozarak  suçlu ilan edilip Silivri'yi boyluyor, fakat Mısırda darbe yapan asker Tantavi’nin eli sıkılıyor.

 Evet, değil ülkemde, ülkemin sınırları dışında; Tunus, Libya, Suriye ve Mısır konularındaki duruşumuzla sınır ötesi ulusları yönlendirmeye başladık. Son olarak; “Laiklikten ve laik anayasa’dan korkmayın” diyerek Mısır ulusunu yönlendirerek adeta uluslararası suç işledik..

 

  Bu ne ideoloji, bu ne laiklik…

 

 ŞEVKET ÇORBACIOĞLU  (Teknopolitikalar Platformu)

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.