Haberler


İNCİR ÇEKİRDEĞİ
  • Yorumlar: 0
  • 11 Nisan 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2222
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

İNCİR ÇEKİRDEĞİ

0 0

Merhaba Değerli Dostlar…. 
Bu sayıda da yine yaşadığım incir çekirdeğini doldurmayacak kadar küçük olaylardan söz edeceğim.

Ümitköy Otobüs durağından akşam vakti  bir ÖZEL HALK OTOBÜSÜNE bindim. 2  TL. verdim.  Biraz bekleyince yüzüme neden hala beklediğimi sorar gibi bakan biletçiye  “Biletimi vermediniz” dediğimde sinirle elindeki koçandan bir bilet yırtıp bana verdi..  Boş bir yer bulup oturdum… Yol boyu binenlerden çok azına bilet verdi.. Otobüs Kızılay’daki durakta durunca nerdeyse tamamen boşaldı. Ben Necatibey durağında ineceğim için hemen orta kapının karşısındaki koltuğa oturdum. Bu arada önden yolcular sırayla biniyor, biletçi sürekli “acele edelim” diyerek otobüse binenlerden ücretlerini alıyordu. Güya  ACELEDEN ???  çok kişiye bilet vermiyordu. 

Bir ara biletçinin arka tarafında asılı bir bildiri gözüme çarptı… “OTOBÜSE BİNERKEN ALDIĞINIZ BİLETLERİ SEYAHATİNİZ BOYUNCA SAKLAYINIZ. YAPILAN KONTROLLERDE BİLETSİZ YOLCULARDAN BİLET BEDELLERİNİN 40  KATI  CEZA ALINACAKTIR.”

Ben bugüne kadar ne kontrol nede para cezası yazılan bir olaya şahit oldum.. Eğer içinizde gören veya duyan varsa email adresime yazarlarsa sevinirim…

YASAL HAKKIMIZ OLAN BİLET almayı ihmal etmeyelim. Her biletten devletin aldığı payı başkalarına hediye etmeyelim.. Bunun gibi diğer alışverişlerde de fiş almayı ihmal etmeyelim. Aldığımız malın ve hizmetin cinsine göre değişen KDV’leri başkalarına bağışlamayalım…

Ankara’nın adıyla sanıyla çok tanınmış bir hastanesindeyim. Küçük bir operasyon için işlemlerimi başlattım. Kan verdim, EKG çektirdim Akciğer filmi çektirdim.  Bu işlemler saat 11.30’a kadar sürdü. Bu işlemlerin sonuçlarıyla ANESTEZİ uzmanına gitmem gerektiği belirtildi. Kan sonuçları geç çıkacağı için işlemleri tamamlamam öğleden sonraya kaldı. Tekrar Ümitköye dönmeyi zaman ve maddi olarak pek mantıklı bulmadım.  Samanpazarına doğru yöneldim. Antikacı dükkanlarının vitrinlerine baktım. Bir yerde oturup çay içtim. Saat 13.30 a doğru yol üzerindeki bir lokantaya girip lokanta vitrininde sıralı yemeklerden patlıcan yemeği ve bir de su istedim. Yemekten sonra 11.00 TL hesap çıkardılar. Bir tabak patlıcan yemeğinde birkaç kıyma kırıntısı biraz yeşil biber ve domates vardı. Etli yemek statüsündeki bu yemeğin tabağının malzeme maliyetinin en fazla 2 TL olabileceğini buna 3 TL de dükkan kirası personel ücreti ve diğer giderleri ekledim. 5 TL hesapladım.  Bir tabak yemekte 5 TL net kâr….  Aynı durumda 33 cl. lik şişe suyunu da 1 TL ye satıyorlar..  50 cl. lik sular bile 50 kuruştan satılmaktadır.  Bu % 100’ü aşan kâr denetimden sorumluları rahatsız etmiyor mu?

Binlerce Fakir fukaranın muayene olduğu Büyük Hastanelerin karşısındaki bu işyerine ve benzeri diğer işyerlerine bu FİYATLARI kim veriyor??  Acaba adı etli kendisi etsiz yemekleri kontrol eden var mı???

Biz yine hastaneye dönelim. Saat 14.45 de kan sonuçlarımı alıp Anestezi doktorunun önünde bekleyen kalabalık sırasının sonuna girdim. Bekleyenlere sorduğumda “doktor biraz önce çıkıp gitti” yanıtını aldım. Yarım saat bekledikten sonra bir görevliye sorduğumda “servise çıkmış birazdan gelecekmiş” yanıtını aldım. Bu arada arkamdaki kuyrukta uzadıkça uzuyordu. Nihayet saat 16.15 de Doktor Hanım teşrif ettiler. Sıradan hastaları almaya başladı. Ancak giren çok geç çıkıyordu.  Önümde bir kişi kalmıştı. Bana sıra geliyor diye sevinirken doktor hanım “Mesaim saat 5’de (17.00 de) bitiyor. Saat geldi kimse beklemesin yarın gelin.” cümlesini söyleyip kapısını kapattı..  

O gün saat 11.30 dan 17.00 ye kadar 5 buçuk saatimi çalan bu doktor hanımefendiyi Allah’a havale ediyorum. Başhekime havale etsem de zaten faydası olmaz. Mutlaka bu durumları biliyordur…

Sağlıklı yaşayın. Tanrım bu tür davranan doktorlara düşürmesin. Doktorsuz bırakmasın.

Hüsnü YELBAY
Çayyolu Haber Bülteni

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.