Haberler


Hamdiye Şen, CHP İl Kadın Kolları Başkanlığına aday
  • Yorumlar: 0
  • 23 Haziran 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2849
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Hamdiye Şen, CHP İl Kadın Kolları Başkanlığına aday

2 1

HAMDİYE ŞEN  (GÜLTEKİN)

08.11.1958 İSTANBUL Doğumluyum. Yaşantımın 30 yılını Ankara’da geçirdim. 20 yıl eğitimci olarak çeşitli yer ve okullarda çalıştım.2000 yılında Bolu – Abant İzzet Baysal Üniversitesinden Öğretim Görevlisi olarak emekli oldum. Ardından Cumhuriyet Halk Partisinde etkin olarak görev aldım. Yenimahalle Çayyolu Temsilcilikte, Yenimahalle İlçede yönetici olarak görev aldım. 2007 ve 2011 yıllarında Ankara İkinci Bölge Milletvekili Aday Adayı oldum. Ankara İl  Başkanlığı Engelliler Komisyonunda görev yaptım. Halen Genel Merkez Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı 5+1 Projesi Eğitim Meslek Gurubunda çalışmaktayım. Aynı zamanda Yenimahalle İlçe Çayyolu Temsilciliğinde görev yapıyorum.  

Evliyim. Bir kız ve bir erkek olmak üzere, iki çocuk sahibiyim. Eşim, Polatlı Devlet Hastanesinde Göğüs Hastalıkları Uzman Doktor olarak görev yapmaktadır.

Hem Tüzüğümüzün, hem de Demokrasinin gereği olan ve her partilimizin özgürce, bağımsız olarak aday olamadığı, haksızlığın hüküm sürdüğü seçimleri aza indirgeyen, Çarşaf Listenin seçimlerde uygulanması için bir adım atmak istiyorum. Atama şeklindeki seçimlere Dur demenin zamanı geldi diyorum. Eğer seçimi Çarşaf Liste Yöntemi ile gerçekleştirecek olursak;

Ankara İl Kadın Kolu Başkanlığına aday olacağım.

Projelerimizi hep birlikte hazırlayıp, gerçekleştireceğiz. Günlük planlar ve uygulamalar yapacağız. 25 İlçemizin katılımı ile Kadın Meclisleri oluşturacağız. Meclislerin çalışmaları komisyonlar ile bütünleşecektir. Her kadın en az bir aileyi partimize kazandıracaktır.

HAKSIZLIKLARA – ADALETSİZLİKLERE GERÇEK DEMOKRASİ İLE DUR DİYORUZ.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN BİZLERE SUNDUĞU EMANET ETTİĞİ İLKE VE DEVRİMLERİNİ ÖZÜMSETEREK, YAŞAMSAL KILARAK,

ÇOCUKLARIMIZA UMUT VE AYDINLIK GELECEK SUNMAK ÜZERE,

HEP BİRLİKTE OMUZ OMUZA BARIŞA YOLCULUĞA SENDE VARMI SIN?
TEL: 0555 227 02 97
E-POSTA:
senhamdiye@yahoo.com

Çok sevdiğim, önemsediğim bir Arkadaşımın;

DEMOKRASİ MANİFESTOSU’ndan bazı alıntıları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bizler, Cumhuriyet Halk Parti'li Kadınlar; “karakteri özgürlük ve bağımsızlık” olan,  ebedi liderinin çizdiği yoldan şaşmayan, anti emperyalist özüyle, sömürünün her türlüsüne karşı olan kadınlar,

Bizler, Cumhuriyet Halk Parti'li Kadınlar; vatanını namusu bilen, gücünü geçmişinden, Kurtuluş Savaşı Kadınları'ndan, umudunu geleceğinden, çocuklarından alan, emeği en yüce değer bilen, “Ne Mutlu Türküm diyene” diyen, eşitliği, kadın-erkek eşitliğini düstur, aklı ve bilimi rehber edinmiş kadınlar,

Bizler, Partimizin amblemindeki Altı Ok'un, Partimizin siyasetini ve politikasını belirlemesi gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca, biz, Altı Ok ile simgelenen tüm ilkelerin diyalektik bir bütün oluşturduğunu savunuyoruz. Bu okların hiç birinden vazgeçilemez, hiç biri diğerinden önemsiz görülemez. Bizim mücadelemizin çıkış noktası tam bağımsızlıktır, ATATÜRK ilkeleridir, bu konuda ödün vermeyiz, veremeyiz.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün izinde, dinlenmemek üzere yola çıktık, yorulmaya hiç niyetimiz yok...

Bizler, ülkemizin, milletimizin çok zor günlerden geçtiğini görüyoruz.  Bölgemizde yürürlüğe konulan emperyalist senaryoların farkındayız. Küresel emperyalizmin projeleri gereği ülkemizin bölünmek, milletimizin esir edilmek istendiğinin bilincindeyiz. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünün, bağımsızlığımızın tehlikede olduğunun ayırdındayız. 23 Mayıs 1919 Sultanahmet Mitinginde, yine bir kadının dediği gibi, biz kadınlar, “toprağımızın üstünde şerefsiz yaşamaktansa, toprağın altında yatmayı şeref sayarız.”

İşte bu koşullarda, bizim mücadelemiz, varoluş mücadelesidir, bağımsızlık mücadelesidir, demokrasi mücadelesidir. 1919 yılında emperyalizm tankıyla tüfeğiyle işgal etmişti ülkemizi, bugünkü teknolojiyle farklı görünümlerde olan fakat özünde işgal olan koşulları yaşıyoruz.

Bizler, işgale karşı mücadele etmeye kararlıyız  Diriliş, Devrimcilik bizim özümüzde var.

Mücadelenin bu kadar yaşamsal olduğu bugünlerde, Partimizde kadın gücünün temsil edilemediğini, harekete geçirilmediğini düşünüyoruz.      Kadın Kolları, örgütü, tabanı, Cumhuriyet Halk Parti'li kadınların gücünü temsil edememektedir. Şöyleki; 

Tüzük Kurultayı ile yükseltilen cinsiyet kotasına, Ankara’da, Başkentimizde dahi uyulmayışına, kadının siyaseten kullanılışına, verilen sözlerin tutulmayışına, koltukları korumak uğruna ses çıkaramadıysak Cumhuriyet Halk Partili kadınların gücünü gösteremedik demektir.

Bu koşullarda yapılacak Kadın Kolları Kongreleri için; ilkelere, programa, ülkemizin sorunlarına çözüm arayışına dayalı siyaset yapılmıyor. Kişilerin adaylıkları bazında Genel Merkez’den alınacak işaretlere endeksli siyaset yapılıyorsa; Biz Cumhuriyet Halk Parti’li Kadınlar bu Kongreleri reddediyoruz ve edeceğiz. İlkesel duruşu olmayan, kişilere dayalı, uzaktan kumandalı seçimleri reddediyoruz. Seçim aldatmacasını reddediyoruz.

Cumhuriyet Halk Parti’li tüm kadınları ilkesel, kararlı, dik duruşa davet ediyoruz.

Halkın iradesi hapiste esir tutulurken Silivri’de kamp kuramadıysak, onları hapisten çıkarıp eşlerine, çocuklarına kavuşturamadıysak; Cumhuriyet Halk Partili Kadınların gücünü gösteremedik demektir.

“4+4+4” adı altında yasalaştırılan eğitim sistemine karşın sesimizi duyuramadıysak, çocuklarımızın geleceğinin çalındığı bu düzenlemeye karşı etkin muhalefet gösteremediysek; Cumhuriyet Halk Partili Kadınların gücünü gösteremedik demektir. 

Çocuklarımızın ABD emperyalizminin BOP/GOP projelerine hizmet eder hale getirilişine, dur diyemediysek, her gün şehit edilişine ses çıkaramadıysak; Cumhuriyet Halk Partili Kadınların gücünü gösteremedik demektir.

Çocuklarımızın, amacı rant olan projelerin nesnesi haline getirilişini, sütten zehirlenişini, tablet ile robotlaştırılışını haykıramıyorsak, yeri göğü inletemiyorsak; Cumhuriyet Halk Partili Kadınların gücünü gösteremedik demektir.

Çocuk gelinlerin acısını bütün dünyaya duyuramadıysak, artık okul önlerinde kız çocuklarımız öldürülüyor, çocuk gelinleri daha da arttıracak düzenlemeler yapılıyor ve bizim sesimiz duyulmuyorsa Cumhuriyet Halk Partili kadınların gücünü gösteremedik demektir.

Çocuklarımızın sağlığı rant uğruna hiçe sayılıyor, GDO'lu ürünlerle genetiği değiştirilmiş nesiller yetiştirilmek isteniyor, MEB teşkilat yasasından Atatürk'ün adı siliniyor ve biz hala suskun oturuyorsak Cumhuriyet Halk Partili kadınların gücünü gösteremedik demektir. 

Savaşmadan ordumuzun esir edilmesine karşı çıkamadıysak, 93 yıl önceki aynı darbe masalları ile ordumuzun lağvedilmesine göz yumduysak; Cumhuriyet Halk Partili Kadınların gücünü gösteremedik demektir.

Askerimizin başına çuval geçirenlerin, kadınlarımızın başına ördüğü çorapları sökemediysek; Cumhuriyet Halk Partili Kadınların gücünü gösteremedik demektir.

Toplumun şiddetin her türlüsüne alıştırılışına, kadına karşı şiddetin tırmanışına seyirci kaldıysak; Cumhuriyet Halk Partili Kadınların gücünü gösteremedik demektir.

Kadının gücünü gösterelim.... 

Koltuklarımıza değil, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkalım...

Koltuklarımıza değil, Partimizin kurumsal kimliğine, geçmişine, geleceğine sahip çıkalım.

“Demokrasi”den değil, gerçek demokrasiden yana herkesi birlik olmaya davet ediyoruz.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.