Haberler


Halkın ve Ülkenin Çıkarları her şeyden Önce gelir!
  • Yorumlar: 0
  • 11 Mart 2012 00:38
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2176
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Halkın ve Ülkenin Çıkarları her şeyden Önce gelir!

0 0

Hangi konuda olursa olsun, eğer basit kişisel çıkarlarınız için gerçekleri çarpıtmaya, farklı göstermeye ihtiyaç duyar hale gelmişseniz bilin ki, "yolun sonuna" da gelmişsiniz demektir.

Çünkü hiçbir gerçek yoktur ki, yalanla, dolanla üstü örtülebilsin, uzun süre yutturulabilsin.

Güneş, nasıl balçıkla sıvanamazsa, gerçekler de uzun süre saklanamaz.

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar ve gerçekler, "er yada geç" bütün çıplaklığıyla gün yüzüne çıkar.

Makyajınız dökülür, gerçek yüzünüzü herkes görür ve sonunda kaybedersiniz.

Gerçekleri, en az onları çarpıtan pervasızlar kadar hatta, onlardan daha cesur ve kararlı davranarak, halka anlatmaya çalışan "namus erbabı" kişilerin olduğu yerde bu son, çok daha çabuk gelir.

Son zamanlarda Çayyolu bölgesinde yaşanan gelişmeler bunun en tipik örneğidir.

Kimileri, Çayyolu bölgesi halkının seçimlerde oldukça yüksek oranda destek verdiği bir partinin elinde olan Yenimahalle Belediyesinin halkın çıkarlarıyla çatışan, daha çok rant yaratmaya dönük yanlış icraatlarına yöneltilen eleştirileri, bu partinin yıpratılması olarak göstermeye çalışıp, partiyi kendilerine "paravan" yapmaya çalışmakta, bölgede halkın sesi olan Çayyolu Haber Bülteni ve www.cayyolum.com internet sitesi ise bunun, gerçekle uzak yakın ilgisi olmayan, açık bir çarpıtma olduğunu gözler önüne sermektedir.

Kimileri, kol kırılsın yen içinde kalsın, kimse sesini çıkartmasın deyip, işlerine böyle geldiği için kendilerine yönelik eleştirileri, partiye yapılıyormuş gibi göstermeye çabalamakta, duyarlı insanlarsa, başta kendilerine olan saygıları olmak üzere ülkelerine ve uluslarına karşı duydukları sorumluluklarının bir gereği olarak, yapılan yanlış uygulamaları, demokratik haklarını kullanarak bölge halkıyla paylaşmaktadır.

Olan budur; olması gereken de budur!

İmar mevzuatına aykırı olarak, konutları işyerlerine çevirerek, aynı şekilde alanlarını genişletmelerine seyirci kalarak, kentin ortak alanı olan parkların içine restoranlar açarak, köşelerine büfe kondurarak birilerine ikbal sağlayacak, kaldırım işgallerini görmezden gelecek, bu yapılanları yazan yayın organlarının gelirlerini kesmek amacıyla esnaf üzerinde baskılar kuracak, sonra bütün bunları bölge halkıyla paylaşanları partiyi yıpratmak yalanıyla "karalamaya" çalışacaksınız.

Deyim yerindeyse, zeytinyağı gibi üste çıkacaksız!

Kusura bakmayın ama buna kargalar bile güler!

Şayet, partinin yıpratılması olarak değerlendirilecek bir eylem aranıyorsa, dönüp "kent" için değil, "rant" için yapılan belediyeciğe bakılmalıdır!.

Parti gerçekten önemseniyorsa, partiyi ağır şekilde eleştirerek, istifa edenlerin belediyede hala etkili ve yetkili makamlarda oturuyor olması sorgulanmalıdır.

Partili belediye meclis üyelerinin eleştirilerine rağmen Başkan’ın, bu sorunun çözümü için neden kılını bile kıpırdatmadığı ve hala istifacılarla "omuz omuza icraat" yürüttüğü irdelenmelidir.

Bu tablonun, o kişilere değil, partiye oy veren halkın iradesine saygısızlık olduğu görülmelidir.

İl başkanının uyarılarına karşılık, Büyükşehir imar komisyonunda olmaya devam etmekte ısrar edilmesinin nedeni üzerinde düşünülmelidir.

Bütün bunlar, bir partinin yıpratılmasının dik alası değil midir?

Partiyi yıpratanlar, bunlara neden olanlar değil de bu gerçekleri halka duyuranlar mıdır?

Unutulmamalıdır ki, bir partiye sahip çıkmak, o parti listesinden seçilerek genel veya yerel olarak iktidara gelenlerin yanlışını görmezden gelip, korumakla değil, tersine üstüne gidip, yaptıklarını halka deşifre etmekle olur.

Çünkü halkın ve ülkenin çıkarları her şeyden önce gelir.

Partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bir parti vasıtasıyla göreve gelenlerin yanlış yapmalarına göz yumulması, o partinin ve mensuplarının olduğu kadar, ülkesini seven herkesin sorunudur.

İşte, Çayyolu’nda her zaman halkın doğru bilgi edinme hakkına saygılı habercilik yapmış olan Çayyolu Haber Bülteni ve cayyolum.com sitesi bu bilinç ile hareket etmekte ve gördüğü, tespit ettiği yanlış icraatları, "halının altına süpürmeden" bölge halkıyla paylaşmayı görev saymaktadır.

Dün böyle yapmıştır; bugün böyle yapmaktadır ve yarın da böyle yapacaktır!

 

Çayyolu Tokmağı

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.