Haberler


HYP Genel Başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk Çayyolu Platformu'nu ziyaret etti...
  • Yorumlar: 0
  • 28 Ocak 2007 12:23
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1927
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

HYP Genel Başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk Çayyolu Platformu'nu ziyaret etti...

0 0

HYP Genel Başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk Çayyolu Platformu'nu ziyaretinde, “Peygamberimizin adı Hz.Muhammet Mustafa’dır peygamberimizin sadece Mumammet adı kullanıldı Mustafa’sı 19 Mayısta ortaya çıktı...” dedi.

Atatürk denince içtiği rakıları sayıyorlar. Tarih yaratmış olan Fatih’i bile İstanbul Belediyesi Fatih’in aşk ve içki üzerine yazdığı şiirlerini hayatından çıkararak anlatıyor. Atatürk’ü dinsiz gösteriyorlar kendi dinsizliklerine dayanak çıksın diye. Dinin gerçeğinden rahatsız olanlar dininin tümünden rahatsız olanlar Atatürk’ü ortak projede dinsiz gösteriyorlar.

Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk 1 Şubat'ta Çayyolu Platformu'na bir nezaket ziyaretinde bulundu. Daha önceki liderlerde olduğu gibi kendisine salon açıldı ve kendilerini anlatmalarına olanak sağlandı.

Yaşar Nuri Öztürk, yaptığı konuşmada, İslamın nasıl yozlaştırıldığını anlatarak "Panzehirler hep zehirden üretilir" dedi. Bunun için İslam'dan yararlanılması gerektiğine işaret eden Öztürk, dayatılan Atatürkçülük ve İslamiyet yerine; anlatılan, öğrenilmesi sağlanan İslam'a ve Atatürkçülüğe geçilmesi gerektiğini söyledi.

Amerika'nın ve AB'nin Ortadoğu'da İsrail'den daha güçlü devlet bulunmamasına çalıştığını, bunun için de Türkiye'nin küçülmesi için bazı çevrelerce ellerinden gelenin yapıldığına dikkat çekerek "Şimdi İran'la Türkiye'yi çatıştırmaya çabalıyorlar." dedi.

Konferansı izlemeye gelenler Platform'da izdihama yol açtı. Pek çok Çayyolu sakini, Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ü ayakta dinlemek zorunda kaldı.3 saat süren konuşmasında Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, "Muhafazakârlık hayata ihanettir. Hayatı geriye saydırmaktır. Din açısından bakarsanız putperestliktir. Bunları bize yutturuyorlar. Asla muhafazakâr değiliz, Atatürk çocuklarıyız! Ben laik bir Müslüman'ım. Kur'an laiklik talep eden bir kitaptır. Gerçek bir Müslüman aynı zamanda laiktir." dedi.

Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Dr. Yaşar Nuri Öztürk, "Bizim düşüncemiz, 1940'lardan bu yana başlayan törpülenmeye alternatiftir. Köy enstitülerini kapatan zihniyetten tutun da, bugünlere kadar yapılan olumsuzlukların karşısında biz olacağız." dedi.

Türkiye’deki siyasette kimsenin kendini aşacak adama tahammülü olmadığını söyleyen Öztürk, “Geçiyorsa, allem edip kallem edip partiden uzaklaşmasını sağlıyorlar. Bu Türk siyasetine yerleşmiş şuur altı olmuş bir durumdur.” dedi.

Atatürk’çülerin 11 eylül’ü geriye doğru iyi okumaları gerektiğine işaret eden Öztürk, “11 Eylül’in işvereni belli değil, ama amelesi belli. Ameleler müslümanların içinden seçildi, dünyaya müslümanları terörist olarak göstermek için.”dedi.
Türkiye üzerine pek çok oyun oynandığını söyleyen HYP Başkanı, "Yaşadığımız bölge Orta Doğu'da ve yaşadığımız Türkiye coğrafyasında pazarlanan BOP projesini ve dinimize yeni bir ad bulunarak önümüze koydukları, ılımlı İslam diye koydukları, tahrip projesini anlayamayız. Din bizim, kitap bizim, peygamber bizim, 120 bin cami bizim ama okyanusun ötesinden birileri bu dine yeni bir ad koyarak, Cenabı Hakk'ın Kur'an'da koyduğu ad yetmiyormuş gibi ve bunun üzerinde oynama hakkı Müslümanlarda değil başkalarınınmış gibi bir ılımlı İslam getiriyorlar ve ilginç olanı, dinî hassasiyetleriyle dünyanın ve Türkiye'nin önüne çıkmış bir iktidarın zamanında..."

HYP Genel Başkanı, Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, kendisini karşılayanların arasında Lütfi Doğan’ı da görünce çok sevindi, duygularını ona sarılarak ortaya koydu...

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.