Haberler


HAYDİ ÇAYYOLU, YENİ YILDA BİR YAŞAM MERKEZİ KURALIM
  • Yorumlar: 0
  • 17 Aralık 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2420
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

HAYDİ ÇAYYOLU, YENİ YILDA BİR YAŞAM MERKEZİ KURALIM

7 3

MERKEZİN AÇILMASI İÇİN,  ‘’BİR EŞYA DA SEN AL’’  KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ

Merkezi Ankara’da bulunan Otizm Vakfı,  Ankara-İncek’te, otistik çocukların eğitilecekleri, eğlenecekleri, çalışıp üretebilecekleri bir yaşam merkezi kurmak için harekete geçti.  Büyükşehir Belediyesi’nin bu amaçlarla vakfa verdiği 3 villanın amaca uygun şekilde düzenlenmesi ve tefrişi için yardımseverlerin desteği bekleniyor.

Otistik çocuklara yönelik merkezin tamamlanması için, çöp kutusundan masaya, bilgisayardan televizyona, ütüden çay kaşığına, sandalyeden saç kurutma makinasına, eğitim materyallerinden spor malzemelerine kadar birçok  eşyaya ihtiyaç var.  Gönüllülerin bu eşyaları sağlaması halinde,   ilk otistik çocuklar yaşam merkezi, faaliyete geçebilecek. Merkezin en kısa sürede faaliyete geçebilmesi için, ‘’bir eşyada sen al’’ kampanyası başlatıyoruz.

Destek amacıyla alabileceğiniz eşyaların listesini, vakfın , ‘’www..otizmvakfi.org.tr’’  internet adresinden görebilirsiniz,.  Sizin vereceğiniz ‘’küçük  bir eşya desteği’’,   otistik çocukları, eğitilecekleri, eğlenecekleri ve üretebilir hale gelecekleri, sosyal etkinlik yapabilecekleri merkezlerine ‘’bir adım daha yaklaştıracak.’’   Merkezin faaliyete geçebilmesi için, havuz spor merkezi gibi bazı inşaat  faaliyetlerinin de tamamlanması gerekiyor.

Otizm Vakfı,  tamamına yakını otistik çocuk anne ve babası olan kurucular tarafından, 2010 yılında,  ‘’otistik çocukların her türlü ihtiyacını karşılamaya yönelik bir yaşam ve bakım merkezi kurmak, farklı şehirlerde şubeler veya temsilcilikler açarak otistik bireylerin yaşam boyu desteklenmelerine olanak sağlamak, bu konuda model olup öncülük etmek’’ amaçlarıyla  kuruldu.

 

Zihinle ilgili engel gurupları ve yakınları diğer hiçbir engel gurubu ile kıyaslanamayacak derecede zor bir hayat sürüyor.  Otistik çocukların eğitilecekleri, eğlenecekleri, çalışıp üretecekleri, diğer insanlarla kaynaşacakları, sosyal etkinlikler yapacakları, beceriler kazanacakları, yeteneklerini geliştirebilecekleri, barınabilecekleri yapılandırılmış kurumlara büyük bir ihtiyaç bulunuyor.

Vakfın kuracağı merkez için,  Ankara Büyükşehir Belediyesi,  İncek’te bulunan 3 villayı vakfa verdi.. Burada eğitim, spor ve meslek edindirmeye yönelik kurumların açılması,  çocuklara yönelik eğlenceli ortamlar hazırlanması,  müzik ve  drama  etkinliklerinin düzenlenmesi planlanıyor.  Ancak, tamamen gönüllülük esası ile çalışan vakfın, bu villaların tamamlanması ve tefrişi için desteğe ihtiyacı var.  Mevzuata uygun şekilde yardım toplayan vakıf başarılı olursa, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olacak.  Üniversiteler, kamu kurumları, özel sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ile görüşerek destek arayan vakıf, gönüllü vatandaşlardan da destek bekliyor.

Bu destek ve yardım; bir veya birkaç çocuğun eğitim giderinin karşılanması  veya  tesise demirbaş kazandırma şeklinde olabilecek. İsteyenler, vakıf hesaplarına bağış da yapabilecek.

Vakıf, bu amaçla ihtiyaç duyduğu demirbaş eşya listesi ile tesiste yapılacak tadilatları  ‘’www.otizmvakfi.org.tr ‘’ adresinden ilan ediyor. Listedeki eşyalardan birini veya birkaçını sağlayarak, çocuklar için önemli bir  katkı ortaya koyabilirsiniz,

Haydi Çayyolu, yeni yılda, çok yakınımızda bulunan ve  gerçekten desteğe ihtiyaç duyan  bu insanlara hediyelerini biz verelim.  www.otizmvakfi.org.tr adresinden, ihtiyaç duyulan eşyalar listesine girelim ve ‘’bir eşya da sen al’’ kampanyasına  katılalım. İsteyen gönünllüler, villalarda gerekli tadilat ve inşaat işlerini de üstlenebilecek.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.