Haberler


Göçük, iktidarla muhalefeti kapıştırdı
  • Yorumlar: 0
  • 04 Temmuz 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2065
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Göçük, iktidarla muhalefeti kapıştırdı

0 0

CHP,  Meclis’te Ankara’da metro çalışmaları sırasındaki ortaya çıkan göçüğün araştırılmasını istedi. Ankara  Milletvekili Levent Gök göçükle ilgili olarak, “Metronun bundan sonra sağlıklı yürümesi için ciddi araştırma yapılmalı. Gökçek, yine topu Bakanlığa atmıştır. Gökçek’in fendi iktidarınızı yenmiştir” şeklinde tepkisini gösterirken, Ak Partili Nusret Bayraktar, uzun yıllardır süren hattın alt yapısında gaz, su, elektrik hatlarının geçtiğini, bu nedenle teknik çalışmaların yapılması gereğine işaret ederek “Yaşananlardan Gökçek’in ve Bakanlığın sorumlu görülmesi haksızlık olur” dedi.

İbretlik bir öykü

CHP’nin göçüğün araştırılmasını öngören grup önerisinin görüşülmesi TBMM Genel Kurulu’nda ele alındı. Öneri üzerinde konuşan CHP’li Gök, Ankara Metrosu’nun “ibretlik bir öyküsü” bulunduğunu belirterek şunları söyledi:
“Çalışmanın aynı anda üç hatta başlanması hata oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, altından kalkamadığı için metro işini Ulaştırma Bakanlığı’na devretti. Olay trafiğin yoğun olduğu saatlerde yaşansaydı facia daha büyük olacaktı. Metronun uluslararası standartlara uygun yapılmadığına ilişkin ciddi bilgiler var. Metronun bundan sonra sağlıklı yürümesi için ciddi araştırma yapılmalı. Gökçek, yine topu Bakanlığa atmıştır. Gökçek’in fendi iktidarınızı yenmiştir. Gökçek’in bu aymaz tavrı Bakanlığa pahalıya mal olacak.”

Sorumlu görülmesi haksızlık

 AKP Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ise öneri aleyhinde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Metro yapımının Belediye’den Bakanlığa devredilmesinin ardından, 15.5 kilometrelik Kızılay-Çayyolu hattının yapımı Ulaştırma Bakanlığı’nın kontrolü altında iki yılda bitirilmesi için İspanyol-Türk konsorsiyumuna verildi. Uzun yıllardır süren hattın alt yapısında gaz, su, elektrik hatları geçiyor. Bu nedenle teknik çalışmaların yapılması gerekiyor. Yaşananlardan Gökçek’in ve Bakanlığın sorumlu görülmesi haksızlık olur. 22 Haziran’da iki metrelik göçük olmuş, bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Elbette bu tip riskli bölgelerdeki çalışmalar dikkatle takip edilmeli. Çalışmaların uzman kişilerce gözden geçirilmesini sağlamak üzere proje üzerinde yeni bir çalışma başlatılmıştır. Olaya teknik olarak el konulmuş, ayrıca savcılık kovuşturma başlatmıştır.”

Başkente yakışmamaktadır

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş de öneri lehinde yaptığı konuşmada, “Ankara sahipsizdir, bir Başkente yakışmamaktadır. Şehrin master planı yoktur. Ankara’nın sorunlarını konuşmak için Meclis’in mi çökmesini bekleyeceğiz? Bitirilmeyen Ankara Metrosu’nun yapımı mutlaka sorgulanmalı” dedi.

Kredi 453 kat fazla

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise Türkiye’nin iş kazalarında şampiyon olduğunu savunarak, mutlaka makul seviyelere çekilmesi gerektiğini söyledi. Soru önergesine verilen yanıtta, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kullandığı Hazine destekli dış kaynaklı kredinin 1 milyar 450 milyon dolar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ise 32 milyon dolar olduğunun bildirildiğini ifade eden Tan, “Ankara, Diyarbakır’ın 4 katı büyüklükte; ama kullandığı dış kaynaklı kredi 453 kat fazla. Haksızlık ve zulüm burada. Kim ne iş yapıyorsa imkanlar adil dağıtılmalı, işler doğru düzgün yapılmalı” dedi. Konuşmaların ardından CHP’nin grup önerisi kabul edilmedi.

Umut Erdem / Hürriyet

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.