Haberler


GORDION AVM AMERİKALI BLACKSTONE’A SATILIYOR!
  • Yorumlar: 0
  • 02 Ağustos 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2071
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

GORDION AVM AMERİKALI BLACKSTONE’A SATILIYOR!

0 0

17 Eylül 2009 tarihinde Ümitköy'de açılan toplam 49,950 m2 lik kiralanabilir alanı 150'den fazla mağazası ile Holanda Merkezli Gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi REDEVCO'nun Türkiye'de gerçekleştirdiği ilk projesi olan BREEAM sertifikasına sahip Ankara'nın ilk yeşil AVM 'si olma özelliği taşıyan GORDION AVM dünyaca ünlü ABD merkezli varlık yönetim şirketii BLACKSTONE satılmak üzere. 

Redevco Türkiyedeki yatırımlarının tamamını yönetim kadrosuyla birlikte Blackstone satıyor, Blackstone firması aynı zamanda Türkiye'de Manisa'da Magnesia AVM ile Erzurum AVM 'ni de satın almak üzere Rekabet kuruluna başvurdu.

 

Blackstone Firması Kıdemli Genel Müdürü ve Avrupa Gayrimenkullerinden Sorumlu Bölüm Yöneticisi Ken Caplan konuyu  şöyle yorumluyor: “Gayrimenkul yatırımı alanında Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz bu ilk yatırım bizi son derece heyecanlandırıyor ve Redevco’nun seçkin yönetim kadrosuyla çalışacak olmaktan da memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’yi, perakende sektöründe yeni yatırımlar yapmak üzere gelecek vaad eden bir ülke olarak görmekteyiz.“  

 

Redevco CEO’su Andrew Vaughan ise bu satış kararının getirisinin altını çizerek :“Yerel yönetimden sorumlu ekibimiz, Türkiye‘de çok yüksek  kalitede projeler hayata geçirdi. Bu satış kararı Şirketin yeni dönem stratejisi çerçevesinde alınmış olmakla birlikte, Türkiye’deki ekibimizin gelecek dönemde de faaliyetlerine devam edebilecek olması da bizim için son derece önemliydi. İnanıyoruz ki Blackstone gibi, Türkiye’de büyük çaplı genişleme planları olan ve ekibimizle birlikte büyümeyi hedefleyen bir firmayla, ekibin geleceği de teminat altındadır. Bu durum, geçtiğimiz yıldan itibaren belirlemiş olduğumuz üzere bize, ana pazarlarımıza odaklanma imkanı tanıyacak. Blackstone’a Türkiye pazarında başarılı bir gelecek diliyoruz.“  Redevco satış sürecinde, Kempen & Co firmasından danışmanlık almıştır. 

 

Gordıon AVM'nin satışı konusunda rekabet kurulunun aldığı karar tarih ve sayısı aşağıya çıkartılmıştır. Türkiye'de altından Metro geçen tek AVM özelliği taşıyan dere yatağına kurularak yüksekliği ile bölgedeki yüzlerce Villanın güneşle bağını kesen, altından bir sokağın yolu geçen, açıldığında vatandaşların tepkilerine neden olan AVM bölgeye canlılık getirmiş olmasının yanı sıra bacasız bir fabrika gibi az da bölgemizden ve civar semtlerden yüzlerce çalışana ekmek kapısı olmuş, alışveriş deneyimini daha da renkli kılan geniş imkanlarıyla alışveriş ve eğlenceyi bütünleştirerek sosyal bir cazibe merkezi haline gelen Gordıon AVM'de aynı zamanda 13 adet sinema salonu bulunmakta olup tüketicilere değişik alternatifler sunmuş bir AVM'dir. Yeni yöneticilerle daha da eğlenceli bir sektörün Ümitköy/Çayyoluna canlılık katacağını umuyoruz.   

 

REKABET KURULU KARARI;

 

Redevco Retail Belgium Comm. V. 18.07.2012,  ( 12-38/1113-364 )

 

Redevco Retail Belgium Comm. V. tarafından kontrol edilen, Türkiye'de kurulu şirketlerin bir kısmının hisselerinin diğer kısmının ise mal varlığı ve işletmelerinin The Blackstone Group L.P.'nin Lüksemburg merkezli bağlı ortaklarına devri işlemine izin verildi ve işleme ilişkin ihbar ile ilgili olarak herhangi bir işlem yapılmasına yer olmadığına karar verildi. http://www.rekabet.gov.tr/

Mehmet G.
cayyolum.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı, haberin tüm hakları cayyolum.com ile Çayyolu Haber Bülteni’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haber/fotoğraflar özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan köşe yazısı/habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.