Haberler


Ey özgürlük!...
  • Yorumlar: 0
  • 26 Nisan 2013 00:07
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2723
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Ey özgürlük!...

0 0

Çankaya Belediyesi 1000 Çocuk Korosu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda muhteşem bir konser verdi.  Konsere CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Çankaya Belediyesi yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleşen konserde adının “1000 Çocuk Korosu” olmasına rağmen  2 bin çocuk şarkılarını büyük usta Cahit Berkay şefliğinde Çankaya Kent Orkestrası'yla birlikte seslendirdi

KILIÇDAROĞLU: BAŞKAN TANIK’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Konser öncesi çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugün sizin gününüz, sizin bayramınız. Anneler babalar çocuklarınızı yetiştirdiniz onlarla kıvanç duyuyorsunuz. Onlar sadece sizin değil bizimde çocuklarımız. Onlarla bizde kıvanç duyuyoruz, onur duyuyoruz. Çankaya Belediyesi'nin yaptığı bu etkinlik her yıl 23 Nisan’da tekrarlanıyor. Sayın Başkana anneleri, babaları, çocukları bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum” dedi.   

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise “İşgalcilere karşı halkın egemenliğini inşa etme sürecinin bu özel gününü bir bayrama dönüştürerek çocuklara armağan eden Ulu Önderimizi saygıyla anıyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızla el ele verip, hep bir ağızdan şarkılar söyleyeceğimiz bu güzel günde herkese iyi bayramlar diliyorum” dedi.

Çankaya Belediyesi'nin çocuklar ve gençler için bir okul olarak tasarladığı 1000 Çocuk Korosu'nun bu konserini onurlandırdığı için Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Tanık sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizin coşkunuz bizim güç kaynağımız olmaya devam edecek. Sizler için aydınlık bir Türkiye yaratmak için ne varsa el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz. Bir kentin geleceği o kentte yaşayan insan topluluğunun gelişgin olmasına, özgüvenli, birikimli olmasına bağlı. O nedenle çocuklarımıza gençlerimize dönük ne yapabilirsek bunun geleceğimizin en güçlü teminatı olduğu bilinciyle hareket ediyoruz.”

 

EY ÖZGÜRLÜK

Anadolu’nun dört bir tarafından şarkılar seslendiren minikler konsere “İleri Marşı” ile başladı. Cahit Berkay şefliğinde 10 parça seslendiren 1000 Çocuk Korosu finali ise “Ey Özgürlük” ile yaptı. Coşkuları, heyecanları ve performanslarıyla salondan büyük alkış alan minikler konser sonrası dakikalarca ayakta alkışlandı.

 

İNADINA SANAT

Türk sinemasına yaptığı unutulmaz bestelerle gönüllere taht kuran Cahit Berkay açılışı unutulmaz eseri Selvi Boylum Al Yazmalım filminin bestesiyle gerçekleştirdi. Curasıyla davetlilere muhteşem anlar yaşatan Berkay konser sonrası, “Heyecanımı mazur görün. Çocuklar muhteşemdi. Böyle bir andan sonra diyebileceğim tek bir cümle var, inadına sanat” dedi.

 

DEV KADRO

Günlerce provalar yaparak büyük güne hazırlanan 1000 Çocuk Korosu’nun arkasında da görünmeyen dev bir ekip görev yaptı. 32 kişilik Çankaya Kent Orkestrasıyla şarkıları seslendiren çocukları 33 öğretmen çalıştırdı. Ayrıca 70 kişilik belediye personeli de çalışmalara destek verdi

TİŞÖRTLERE İMZA

Konser sonrası Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın etrafını kuşatan minik koristler bolca fotoğraf çektirdiler. Minikler Tanık’a tişörtlerini imzalatarak, bu mutlu günlerini hatırlayacaklarını söylediler.

Kaynak: www.cayyoluhaberbulteni.com
Haber Detayı: www.cayyoluhaberbulteni.com/CayyoluHaberDetaylari.asp?ID=6088

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.