Haberler


Etimesgut iyice karıştı; öldürülen köpeklere tecavüz iddiası!
  • Yorumlar: 0
  • 02 Nisan 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2496
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Etimesgut iyice karıştı; öldürülen köpeklere tecavüz iddiası!

0 0

Etimesgut İlçesi’nde son 3 günde 7 köpeğin yakılarak telef edilmesi hayvanseverlerin tepkisini çekti. Hayvan Hakları Federasyon Gönüllüsü Hülya Karaman, köpeklere önce tecavüz edildiğini ardından işkence yapıldığını belirterek, "Köpeklerin çoğu yakılarak öldürülmüş. Böyle bir vahşet yok" dedi.

 

Hayvan Hakları Federasyon Gönüllüleri olayın sorumlularının bulunması için de Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Federasyon gönüllülerinin savcılığa sundukları suç dilekçelerinde şöyle denildi:

 

"Ankara Eryaman’da, sabah 08.00 sıralarında Tunahan Mahallesi’nde spor yapmak için dışarı çıkan İran uyruklu emekli öğretmen Majid Yahyakhani (60), 8-9 köpeğin saldırısına uğrayarak hayatını kaybettiği haberi ardından bir köpeğe önce tecavüz edilmiş, makata yakın yerde delik açılmış, sonra dayakla boynu kırılmış ve ’hala ölmedi’ diye yakılmıştır. Yine olay yerinde bir başka köpek zehirlenerek öldürülmüştür. Son 3 gün içinde ise ilçede 7 köpek aynı şekilde işkence edilerek öldürülmüştür. Tüm bunlar şüphe çekicidir."

 

Suç duyurusunda 08.00’in çok erken bir saat olmadığı, insanların işe ve okula gitmek için uyandığı, yola çıktığı en hareketli saatlerden biri olduğu belirtilirken, olayda sadece bir tanığın olması dikkat çekici olarak nitelendirildi. Suç duyurusunda şöyle devam edildi:

 

"Majid Yahyakhani saldırıya uğradığında, mutlaka yardım istemiş olmalıdır. Köpekler saldırdığında kendisinin sesini duyan sadece bir kişi mi olmuştur? Ayrıca köpekler saldırdığında mutlaka havlamış ve hırlamış olmalıdırlar bunuda duyan olmamış mıdır?

 

Aç köpeklerin saldırıldığı söylenmektedir. Köpekler Majid Yahyakhani’yi öldürdükten sonra yemeye çalışmış mıdır? Majid Yahyakhani ilk kez mi sabah sporuna çıkmıştır? Sabah sporu yapma alışkanlığı varsa, bu köpeklerin varlığını biliyor olmalı ve önlem alarak çıkmış olmalıdır ancak; yanında sopa vb. kendini koruyacak bir alet yada acil durumlarda haber vereceği cep telefonu dahi yoktur. Majid Yahyakhani ancak hemen hayatını kaybederse yardım isteyemez. Köpeklerin Majid Yahyakhani’yi hemen öldürecek şekilde bir darbe ya da ısırık izi var mıdır? Majid Yahyakhani’yi öldüren köpekler tespit edilmiş midir? Sahipsiz sokak hayvanları olduğu kesin midir? Majid Yahyakhani’yi öldürme planı olan birilerinin özel eğitilmiş saldırgan köpekleri o alana özel olarak getirip, Majid Yahyakhani’yi öldürtüp, köpekleri geri toplama ihtimali yani cinayet ihtimali düşünülmüş müdür? Polisler olay yerine ulaştığında saldıran köpekleri görmüş müdür? Daha önce grup halinde dolaşan ve insanları ısıran köpek vakaları duymuşken, hiç insanları öldüren bir grup sokak köpeği duymadık. Bu durum ilginçtir. Olay sonrası bölgede gerçekleşen ve büyük olasılıkla artarak devam edecek olan sahipsiz sokak hayvanları katliamı için önlem alınacak mıdır? Olay sonrası tecavüz edilerek işkenceyle öldürülen sokak hayvanı ayrıca şüphe çekicidir. İnsanların sokak köpeklerini bu olaydan sonra galeyana gelip öldürmesi öfkeli insan psikolojisine uysa da bu tepkiden dolayı normal bir insanın bir köpeğe tecavüz etmesi akıl dışıdır. Bu sebeple bu köpeğe tecavüz eden kişinin olası komployla alakası olabileceği araştırılacak mıdır?"

 

Suç duyurusunda bu olayın toplumu "Tüm sokak köpekleri ölmeli diyenler" ve  "Sokak köpeklerinin yaşam hakkını savunanlar" diye ayrıldığı savunulurken, TBMM ’de bekleyen yeni hayvan hakları kanununa bu olayın denk gelmesi ilginç olarak ntelendirildi. Dilekçede, "Bu bağlamda, bu köpek saldırısı olayının daha dikkatli incelenerek, Majid Yahyakhani’nin ölümüne cinayet şüphesinin eklenmesi, sahipsiz sokak hayvanına tecavüz edip işkence eden kişinin acilen bulunması gerekmektedir. Bu köpeğin alınıp, adli mercilerce köpekte bulunan delillerin araştırılıp bu köpeğin katilinin Majid Yahyakhani’nin ölümüyle alakası olup olmadığı araştırılmasını ,ayrıca yukarıda madde madde yazdığımız şüphelerin bir an önce araştırılmasını talep ediyoruz" denildi.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.