Haberler


Erdem ormanı
  • Yorumlar: 0
  • 04 Ekim 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2074
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Erdem ormanı

0 0

75. Yıl Lisesi’nin yanında ağaç katliamı yapıldığı iddiasıyla başlayan tartışma, 500 yeni fidan dikilmesiyle son buldu. Başkan Fethi Yaşar, “Eğer hata varsa bile bundan dönmek erdemdir” dedi.

YENİMAHALLE Belediyesi’nin Çayyolu 75. Yıl Lisesi’nin yanındaki alanda öğrencilerin diktiği meşe fidanlarını tahrip ettiği iddiası ile başlayan tartışma, 500 yeni fidanın bölgeye dikilmesi ile son buldu.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde 10 yaşın üzerindeki sedir ağacı fidanları dikilirken, Başkan Yaşar çocuk ve gençler ile birlikte ağaçlandırma çalışmalarının süreceğini söyledi. Başkan Yaşar, “Ağaçlandırma çalışmalarımıza kreş, anaokulu, ilköğretim ve liseli gençlerimizi de dahil ediyoruz. Böylece gelecek nesillerin yeşilin önemini anlamalarını sağlıyoruz. Çocuklarımız kendi elleriyle diktikleri ağaca sahip çıkıyorlar. Ormanı, yeşili korumayı öğreniyorlar” dedi.

Orman olacak
75.Yıl Anadolu Lisesi ağaçlandırma alanına 500 adet sedir fidanının yanı sıra yol kenarına da 40 adet 20 yıllık çınar ağaçları dikilerek küçük bir orman oluşturuldu. Başkan Yaşar, imar planında yeşil alan olarak belirlenen yerlere Yenimahalle Belediyesinin sahip çıktığını kaydederek, “Ben göreve gelmeden önce Yenimahalleli hemşehrilerime yeşil alanlara sahip çıkacağımı ve ranta teslim etmeyeceğim sözünü verdim. Göreve geldiğimiz günden itibaren sözümde durarak yeşil alanlar Yenimahallelilerindir anlayışıyla çalışıyoruz. Bugüne kadar yüz binden fazla ağaç diktik, 250 bin metrekare yeşil alan kazandırdık ilçemize. Bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Olayın öyküsü
ÇAYYOLU’nda bulunan 75. Yıl Lisesi’nin öğrencileri, geçtiğimiz yıl Yenimahalle Belediyesi’ne başvurarak okullarının yanındaki alana ağaç dikmek istediklerini bildirmişlerdi.

Belediyenin alan göstermesi üzerine, TEMA’nın temin ettiği meşe palamutları alan öğrenciler, evlerinde 30 santimetrelik fidanlar haline getirmişlerdi. Haziran’daki dikim, Yenimahalle Belediyesi tarafından gerçekleştirilmişti. Ancak geçtiğimiz ay fidanlar belediye bürokratlarının talimatı ile dümdüz edilmiş, 75. Yıl Lisesi öğretmenleri ile öğrenciler göz yaşı dökmüştü. Başkan Yaşar, sökülenlerin fidan değil kurumuş mazı olduğunu savunmuştu. Açıklamanın hemen ardından Ankara Hürriyet’te yer alan fotoğraflarda, fidanların mazı değil meşe olduğu ortaya çıkmıştı.

Ağaç sevgisini kazanmalarını önemsiyorum
YENİMAHALLE Belediye Başkanı Fethi Yaşar, aynı bölgede yeni bir orman alanı oluşturulmasının ardından Ankara Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı:

Buraya geçen sene 500 çocuğumuz ve öğretmenlerinin yetiştirdiği fidanların dikimini yaptık. Sonrasında bir olay yaşandı. Benim bürokratlarım ağaçların büyük bir bölümünün kuruduğunu söylediler. Okuldaki öğretmenler ise bu fidanlara zarar verildiğini söylüyor. Burada önemli olan öğrencilerimizin üzülmemesi. Kimin ne sölediğinden ziyade onların ağaç sevgisini kazanmasını önemsiyorum. Eğer bir hata varsa bile bundan dönmek erdemdir. Buradaki törenle 500 sedir ağacı diktik. Törende onların a gözlerindeki mutluluğu gördüm. Bu her şeyden önemli.

Çevrenin ağaçlandırılmasına da devam ediyoruz. Yenimahalle’ye göreve geldiğimiz günden bu yana 100 bini ağaç diktik. Bu konuda çalışmalarımıza devam edip, bölgemizi yeşillendirmek için ne gerekiyorsa yapacağız.

Hürriyet / ANKARA

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.