Haberler


Çayyolu'nun güvenlik sorunları
  • Yorumlar: 0
  • 17 Ocak 2006 00:48
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1910
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çayyolu'nun güvenlik sorunları

0 0

Çayyolu Platformu bünyesinde kurulan Güvenlik Komisyonu bölgenin güvenliği ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Güvenlik Komisyonu’nda görevli bir emekli general ile dört emekli albay bölgenin sorunlarını jandarma ile çözmeye çalışıyorlar. 

220 bini bulduğu söylenen nüfusun güvenliğinin bir köy jandarma karakolu ile sağlanmasının son derece zor. 

Aslında, bölgede üç siyasi parti liderinin bulunduğu, bazı bakanların ve birinci dereceden korunması gereken kişilerin olduğu dikkate aldığında ve bunların kapılarının önünde en az birer jandarma erinin bulunduğunu hesaplandığında bölgedeki güvenlik sıkıntısının boyutları ortaya çıkacaktır. 

Durumun vahametini farkeden Çayyolu Platformu 21 Nisan 2004’de site yöneticilerinin katıldığı bir güvenlik toplantısı düzenlemiştir. Toplantıya il jandarma alay komutanlığından yetkililer ve Yenimahalle Belediye Başkanı da katılmışlardır. 

Bu toplantı sonunda bölgedeki jandarma karakolunun başındaki astsubayın yerine bir üsteğmen atanmıştır. Bölgedeki gezici timler 3’ten 7’ye çıkarılmış, personel sayısı %50 artırılmış, iki adet tam donanımlı seyyar karakol Çayyolu’nda gezmeye başlamış, bölgede 15 bin broşür dağıtılmış bulunmaktadır.

Korukent karakolu yıkılacak, yerine bölgeye yakışır iki katlı bir bölük alabilecek bir karakol yapılacaktır. Bunun için Mart ayında ihale yapılacağı açıklanmış bulunmaktadır. 

6 ay içinde Türkkonut’a bir karakol kurulacağı, bunun yerinin de tespit edildiği bildirilmiş bulunmaktadır.

Çayyolu Platformu Güvenlik Komisyonu’nun İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda yaptığı görüşmeler sonucunda artık halkın arasında sivil timlerin olduğu, karakol personelinin bir kısmının da sivil görev yapabilecek şekilde eğitildiği belirtilmiştir. 

Çayyolu Platformu Güvenlik Komisyonu’nun jandarma ile 3 Şubat’ta yaptığı toplantıda, Çayyolu’ndaki korumalı kişi sayısının 24 olduğu, korumanın karakoldan ayrı olarak koruma kuvvetleri birimiyle yapıldığını söylendi.

Çayyolu’nda korumalı 24 kadar kişinin bulunduğunu belirten jandarma yetkilileri, bundan böyle de Çayyolu Platformu ile bir araya gelerek koordine halinde birlikte çalışmaktan onur duyacaklarını belirtmiş bulunmaktadırlar.

Çayyolu Platformu Güvenlik Komisyonu da mart ayından itibaren bir güvenlik semineri düzenlenmesini planlamaya almışlardır. 

Jandarma yetkilileri olaylar karşısında jandarmanın reaksiyon sürelerinin artmış olduğunu belirtmişlerdir.

Çayyolu Platformu’nun tespitlerine göre Platforma yakın 1 km2’lik alanda bir ay içinde tespit edilen soygunlar şunlardır. 

 

Vitamin lokantası soyulmuş, aynı anda yanındaki Hazar ekmek fabrikası çalışanları silahla taciz edilmiştir. Linens mağazası ve karşısındaki Saray Halı mağazaları soyulmuş bulunmaktadır. Bir ay önce bölgenin tek dövizcisi silahlı soyguna uğramıştır. Bölgedeki beyaz eşya satıcılarının tamamı ikinci kez soyulmuştur ve bu soygunlar son olmayacağı endişesi hakimdir. İşyeri sahipleri sigortacıların işyerlerini sigortalamaktan vazgeçmesinden korkmaktadırlar...

 

YAŞAMKENT Mahallesi’nde henüz yerleşimin bulunmadığı alanlarda boş evlerin kombilerinin teker teker soyulma olayı,

Millenyum konutlarında sık sık yaşanan soygunlar...

Bu sıralamayı daha da artırmak sağlanabilir... Bunlar sadece örneklerdir... 

İl jandarma alay komutanlığından bu soygunlarla ilgili olarak da şunlar söylenmiştir:

Esnafın hiç birinde kepenk bulunmamaktadır. İşyerlerinde kendi fiziki emniyetlerini, özel emniyetlerini almıyorlar. Sigorta güvenceleri nedeniyle şikayetçi olmayanlar bile var. Eşkali bile tam anlamıyla veremiyorlar. Özel korkular nedeniyle failler gizleniyor. 

Çarşı esnafı birleşip özel güvenlik örgütü kurmalı. Soygunun başlaması ile bitmesi tam anlamıyla 15 saniye sürüyor. 

Trafik konusunda herhangi bir şikayetin olmadığını belirten jandarma yetkilileri ve Pazar yerindeki trafik kargaşası için de burada belediyenin yetkili olduğunu söylüyorlar. 

Jandarma yetkilileri CMK’nın güvenlik güçlerine getirdiği bazı kısıtlamalar nedeniyle bazı olumsuzluklar yaşandığından şikayetçi oldular...

Jandarma döviz bürosunu soyanları attıkları bir sigara izmaritinden yakalamış bulunuyor. Batı standartlarında kurulmuş olan Çayyolu’nda 

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.