Haberler


Çayyolu’nda ’Çağlayan’ tepkisi
  • Yorumlar: 0
  • 01 Temmuz 2007 18:09
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1738
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çayyolu’nda ’Çağlayan’ tepkisi

0 0

Çayyolu sakinleri, yaklaşık bir yıldır bitirilemeyen Eskişehir Yolu’ndaki Çağlayan Köprülü Kavşağı inşaatını protesto etmek için Meksika Caddesi’ni kısa süreli trafiğe kapattılar.

ÇAYYOLU sakinleri, yaklaşık bir yıldır tamamlanamayan Çağlayan Köprülü Kavşağı inşaatına isyan etti. 13 gün sonra kavşak yapım çalışmalarının birinci yılını dolduracağını söyleyen Çayyolu Platformu Başkanı Engin Uç, "Görünen o ki bugüne kadar yaptığı bu tip kavşaklara 75. gün, 60. gün gibi isimler veren Sayın Melih Gökçek, bu köprülü kavşağa gün değil de yıl adı verecek. Bizce yıllanmış kavşak en uygun isim" dedi.

Çayyolu sakinleri bir yıldır bitirilemeyen Eskişehir Yolu’ndaki Çağlayan Köprülü Kavşağı inşaatının yarattığı yoğun trafiği protesto etmek için Meksika Caddesi’nde toplandılar. Ellerinde "Kamyonlar evimizin içinden geçmesin" pankartıyla kısa bir süreliğine Meksika Caddesi’ni trafiğe kapatan mahallelinin ardından Çayyolu Platformu Başkanı Engin Uç Çayyolu sakinleri adına bir basın açıklamasında bulundu.

YILLANMIŞ KAVŞAK

Kavşak inşaatı yüzünden Eskişehir Yolu trafiğinin başta Meksika Caddesi olmak üzere tüm Çayyolu’nu esir aldığını belirten Uç şöyle konuştu:

"Eskişehir yolu trafiğinin Çağlayan Köprülü Kavşağı yapımı nedeniyle Meksika Caddesi’ni yönlendirilmesine sonucu bölgede gürültü, çevre kirliliği, daha da önemlisi can güvenliği sıkıntısı had safhaya çıktı. Tamamıyla durmuş olan Çağlayan Köprülü Kavşağı inşaatı 14 Temmuz 2006’da başladı. Yani 13 gün sonra inşaat başlayalı tam bir yıl olacak. Görünen o ki bugüne kadar yaptığı bu tip kavşaklara 75. gün 60. gün gibi isimler veren Sayın Melih Gökçek, bu köprülü kavşağa gün değil de yıl adı verecek. Bizce yıllanmış kavşak en uygun isim."

BU ÇİLE NE ZAMAN BİTECEK

Kavşak çalışmasının ne zaman bitirileceği konusunda Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’ten bir açıklama beklediklerinin altını çizen Uç sözlerine şöyle devam etti:

"Bitmeyen, biteceği zaman da belli olmayan Eskişehir Yolu üzerindeki Çağlayan Köprülü Kavşağı nedeniyle bölge halkı olarak son derece rahatsızız. Ankara’nın batıyla bağlantısını sağlayan Eskişehir, İzmir, Bursa ve Antalya’ya gidenlerin kullandığı anayoldaki inşaatın durdurulması konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin hiç bir açıklama yapmaması bölgede huzursuzluğu daha da arttırdı. Sayın Gökçek’e soruyoruz. Köprülü kavşak inşaatını bitirmek için önünüzdeki engel nedir? Bulunduğunuz koltuğun sorun yaratmak değil, çözüm üretme mevkii olduğunu lütfen unutmayın. Gökçek’e soruyoruz. Bu çile ne zaman bitecek? Bölgede bir yıldır yaşanan olumsuzluklar yüzünden konutlarını satışa çıkaranlar, bölgeyi terk etmeyi düşünenler bile var."

Uç, ayrıca Çayyolu’nda başlanıp bitirilmeyen tek yapım çalışmasının Çağlayan Köprülü Kavşağı olmadığının altını çizerek, metro çalışmasının da bitirilmediğini hatırlattı.

Bebek telsizinde kamyon sesleri

Üç yıldır Çayyolu Meksika Caddesi’nde oturan Tımış Ailesi, kavşak inşaatı yüzünden apartman önlerinin otobana dönmesine isyan etti. Taner Tımış her gün sabah altıda bebek telsizinden gelen kamyon sesiyle uyandıklarını belirterek, "11. katta oturmamıza rağmen her gün iki yaşındaki bebeğimizin uyandığını anlamak için yanına koyduğumuz bebek telsizinden gelen kamyon sesine uyanıyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi. Tımış bölgedeki sıkıntıları şöyle özetledi: "Bir yıldan beri yaşadıklarımız artık tahammül edilmez bir boyuta geldi. Kavşak yüzünden yol kapalı ve tüm trafik evlerimizin önünden akıyor. Kamyon ve tır seslerinden rahat uyuyamaz olduk. Sessiz ve sakin bir yaşam için Çayyolu’nu seçtik, bu kavşak yüzünden hayat standartlarımız düştü. Şimdi bu kamyonlar yüzünden ne sessiz ne havası temiz bir semtte oturuyoruz. Bu da yetmiyormuş gibi araçlar o kadar hızlı geçiyor ki karşıdan karşıya geçemez olduk. Yetkililerden bir an önce bir çözüm bekliyoruz."

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.