Haberler


Çayyolu kadınları ne kadar formda?
  • Yorumlar: 0
  • 04 Eylül 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2500
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çayyolu kadınları ne kadar formda?

0 0

ANKARA, 26 EYLÜL 2012 TARİHLİ SAĞLIKLI YAŞAM AKTİVİTESİ HAKKINDADIR.

 

 

         Ankara, Çayyolu Kadınları Ne Kadar Formda Olduklarını Kanıtlamaya Hazırlanıyor.

 

Ankara, 5 Eylül 2012 – Artık insanların bir koltukta birkaç karpuz taşımak zorunda oldukları bir dönemde yaşıyoruz. Özellikle kadınlar iş, ev, çocuklar, okul ve dershane arasında devamlı koşuşturmak zorunda kalıyorlar. Kendilerine bakacak zaman bulamazken sağlıklarını başkaları için feda edenler hep kadınlar oluyorlar.

 

Ancak bu hep böyle olmak zorunda değil. Birkaç yıldır ülkemizde kadınların faydalanabilecekleri kısa ama konsantre egzersiz programları sunan spor kulüpleri var. Curves (1), kadınlar için 30 dakikalık egzersiz sistemini ilk kullanmaya başlayan bir fitness zinciri.

 

Waco, Texas’da bulunan A·and M Üniversitesi ve Baylor Üniversitesi Sporcu Sağlığı Departmanlarının bu kısa egzersiz üzerinde yaptığı bilimsel araştırmaların sonuçları kadınlar üzerindeki çok olumlu sonuçları doğruluyor (2).

 

Curves her yıl Eylül ayında bir günü “Not For Sissies” yani, “Bu egzersiz hanımevlatları için değildir” günü olarak kutluyor. Bu özel günün amacı düzenli egzersiz yapan kadınların kondisyonlarını ne kadar iyileştirdiklerini hem kendilerinin fark etmeleri, hem de çevrelerine göstermeleri.

 

Bu yıl Curves Çayyolu kulübü üyeleri ne kadar sağlıklı ve formda olduklarını kanıtlamak için 26 Eylül Çarşamba akşamı 6 kilometrelik toplu bir yürüyüş peşinden 50 dakika boyunca dünyanın en zevkli ama yorucu egzersizlerinden Zumba Fitness (3) yapacaklar.

 

Zumba Fitness egzersizi latin ağırlıklı olmak üzere tüm dünya müzikleri eşliğinde yapılan çok seri dans hareketlerinden oluşuyor. Katılımcılar Zumba Fitness sertifikalı eğitmen Duygu Sakarya eşliğinde Curves Çayyolu kulübünün bahçesinde egzersiz yapacaklar.

 

Bu egzersizi ve Curves’ü yeni tanıyan kişiler de, önceden yerlerini ayırtarak bu eğlenceli ama zorlayıcı aktiviteye katılabilecekler. Arzu eden hanımlar, ssadece bu güne özel bir fırsatla çok avantajlı şartlarla Curves üyesi olabilecekler.

 

Curves Çayyolu kulübü bu aktiviteyle zaman sıkıntısı çeken kadınlar için mükemmel form tutmanın imkansız olmadığını kanıtlamayı hedefliyor.

 

(1)          Curves bütün dünyada 10,000’e yakın şubeye ve dört milyon üyeye sahip kadınlara özel sağlık kulüpleri zinciridir. Curves kulüp sayısıyla dünyanın en büyük fitness franchise zinciri olma özelliğine sahiptir. Curves, vücuttaki tüm temel kas guruplarını zorlayan bir güç çalışması ve kardiyovasküler çalışmayı 30 dakikalık komple egzersize sığdıran bir program sunuyor. Curves egzersizi verimli ve güvenli hidrolik makinalarla yapılıyor. Curves kulüplerinde ayrıca dünyanın en gelişmiş kişsel egzersiz teknolojisi olan CurvesSmart sistemi kullanılıyor. Detaylı bilgi: www.curves.com - www.curves.com/the-workout/curves-smart.php

(2)          Texas A and M University Exercise and Sport Nutrition Laboratory internet sayfaları: http://www.exerciseandsportnutritionlab.com/  Texas Baylor Üniversitesi’nin Curves egzersizi araştırma sonuçları : http://www.curves.com/download-pdf.php?file_name=/pdfs/Baylor_study_release_040421.pdf

(3)          Ünlü egzersiz antrenörü Beto Perez tarafından 1990’lı yılların başında yaratılmış dans hareketlerine dayalı, son derece hareketli kardiyovasküler egzersiz türüdür. Cumbia, Salsa, Merengue, Mambo, Flamenco, Chachacha, Reggaeton, Samba, Oryantal, Bhangra, Hip-Hop, Axe, Tango ve Rock’n’Roll dans öğeleri ile uygulanır. Zumba programı, IDEA Health and Fitness Association ve American Council of Exercise kurumları ve eğitmenleri tarafından kabul görmüş ve son yıllarda popülaritesini dünya çapında genişletmeyi başarmıştır. www.zumba.com

BİLGİ İÇİN İLGİLİ İSMİ:  SERAY YÜKSEL

                                 CURVES FITNESS

ÇAYYOLU KULÜBÜ YÖNETİCİSİ

                                 ÇAYYOLU, ANKARA

                                 (312) 242 22 96

                                 cayyolu@curves.com.tr

 

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.