Haberler


Çayyolu Meydanı’na dönmedolap darbesi
  • Yorumlar: 0
  • 16 Aralık 2009 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1747
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çayyolu Meydanı’na dönmedolap darbesi

0 0

Büyükşehir Belediye Meclisi çok tartışılacak bir karar imza attı. Yenimahalle Belediyesi’nin aylar önce meydan yapılacağını duyurduğu Çayyolu’ndaki meydanın CHP ve MHP’nin muhalefetine karşın lunapark yeri olarak kullanılmasına karar verildi.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısında çok tartışılacak bir karara imza attı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın aylar önce duyurduğu “Çayyolu Meydanı” alanının, lunapark ve eğlence alanı olarak kiraya verilmesine ilişkin karar, CHP’li ve MHP’li üyelerin muhalefetine rağmen oy çokluğuyla geçti. Kararda ayrıca Batıkent’teki 10 bin metrekarelik yeşil alanın da lunapark olarak ihaleye çıkması yer aldı.

Karara en sert tepki, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’dan geldi. Gökçek’in bu kararla Çayyolu halkını cezalandırdığını söyleyen Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi’nin bu alan üzerindeki meydan projesini engelleyip onun yerine birilerine peşkeş çekmek istiyorlar” dedi.

Çayyolu Meydanı’nın da bulunduğu bazı konularda Gökçek’ten randevu istediğini belirten ancak bir türlü randevuyu alamadığını ifade eden Yaşar şunları söyledi:

Peşkeş iddiası
“İlgili önerge Çayyolu ve Batıkent’te yeşil alan olarak bırakılan ve şu ana kadar da ilçe belediyesine devri yapılması gerekirken bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi’nin devretmediği bir alan. Bildiğiniz gibi 30 bin metrekare aşağısı ilçe belediyelerine, yukarısı Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Emir vaki bir şekilde günlük başkanlık yazısı ile ne yapmak istedikleri belli olmadan önümüze getiriyorlar. Yenimahalle Belediyesi’nin bu alan üzerindeki meydan projesini engelleyip onun yerine birilerine aynı şekilde biraz evvel onaylanan önerge gibi burayı peşkeş çekmek istiyorlar.

Çayyolu’nu cezalandırıyor
Ben burayla ilgili üç aydır çalışıyorum. Burası yasalara göre bizim. Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar görevini yapmadığı için şimdi orada tasarruf yapmak istiyor. Yani Çayyolu halkı cezalandırılacak. Burası tiyatronun, caminin, iş merkezinin bulunduğu meydan için en uygun yer. Bunun dışında Çayyolu’nda meydan yapılabilecek bir alan yok. Vicdanı olan hiç kimsenin burada meydan dışında bir şey yapamayacağı bir alan. Büyükşehir Belediye Başkanımızla seçim sonrası 1.5 saat görüştüm. Başkana ‘Yenimahalle ile ilgili hayırlı ne yapacaksan senin önünü açarım, engel olmam. Ne senin yetkine dokunurum ne de seni kendi yetkime dokundururum’ demiştim.

Ankara’ya ihanet
Gelin bütün belediye başkanları ile ayda bir sefer toplantı yapın. Beraber kararlar alalım. Demokrasiye inanın. Başka düşünceden insanların da özgür irade ile kazandığı seçimlere saygı gösterin. Bugün Ankara’nın yüzde 50’lik kısmı muhalefetçe yönetiliyor. Onları yok sayarsanız Ankara halkına ihanet edersiniz. Ben her zaman kolektif çalışmaya özen gösterdim. Her türlü düşünceye kucak açtım. Ama halka yapacağım hizmetler engellenmeye çalışılırsa, her mercide hakkımı kullanacağım. Bu bir gasp olayıdır, hukuksuz bir olaydır. Çayyolu’nun cezalandırılmasına katiyen müsaade etmeyeceğim.”

MHP’den vahim iddia
MECLİS’te tartışmalar sürerken söz alarak konuşma yapmak isteyen MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Yıldız’a, Ölmez’in söz vermemesi, kısa süreli gerginliğe yol açtı. Yıldız söz almakta ısrarcı olunca Ölmez geri adım atarak söz verdi. Yıldız kürsüden yaptığı konuşmada çarpıcı bir iddia ortaya attı:

İhale süresi doldu
“Ali İhsan Bey’in insnalara nasihat çeker gibi konuşmaya hakkı yok. Gençlik Parkı’ndaki lunaparkı kim alacak bakmak lazım. Çayyolu’ndaki meydan yerini de biz destekliyoruz ve bu lunapark olayına karşıyız. Orada Gençlik Parkı’ndaki lunaparkı da işleten İlhan Gerim’in de yer baktığı söyleniyor. Bakalım duyumumuz doğru çıkacak mı?”

Gündem maddeleri arasında yer alan, Gençlik Parkı alanındaki lunaparkın 10 yıl süreyle işletilmesinin ihale edilmesi konusu görüşüldü. Konuya ilişkin söz alan CHP Meclis Grup Başkanvekili Yaşar Çatak, Gençlik Parkı’nda lunapark dışındaki bütün işletmelerin boşaltıldığını, lunaparkın da ihale süresinin dolduğunu anımsattı.

Çatak, konuya ilişkin ihale koşullarını içeren şartnamenin hazırlanıp Belediye Meclisine sunulmasının uygun olacağını ifade etti. CHP’li Yaşar Çatak’ın önerisi, oy çokluğuyla reddedildi.

Başkanla görüşmek için vekil torpili
TARTIŞMA yaratacak kararın alındığı toplantıyı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yokluğunda yöneten Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, “Peşkeş kelimesi uzlaşmanın dibine dinamit koymaktır” dedi. Ölmez sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uzlaşma demokrasinin gereğidir falan filan, bunlar lafta, önce insanlığımızın gereğidir. Hizmet göreceli kavramdır. Benim önceliğim senin önceliğin olmayabilir ya da tam tersi. Yargı yolu açık. Birbibirimize saygı göstermek zorundayız. Melih Bey’le sizi bir araya getirmeye çalışırım ama peşkeş cümlenizi geri alın.”

Tartışmaların ardından kararın oy çokluğuyla Meclis’ten geçmesine tepki gösteren Başkan Yaşar salonu terketti.

Randevu alamıyorum
Melih Gökçek’ten iki belediyeyi de ilgilendiren konularda konuşmak için 10 gündür randevu istiyorum, ama alamıyorum. Geçen ayki görüşmelerde Yenimahalle Susuz bölgesinde de yapılan çalışmalara ilişkin Yenimahalle Belediyesi’ni by-pass ederek kentsel dönüşüm projeleri kurdu. Belediye başkanları arasındaki kavgaların bedelini halk ödüyor. Halka zarar verecek eylem içerisinde benim bulunmam mümkün değil. Yenimahalle halkına yapacağımız hayırlı işin karşısında kim olursa olsun onun karşısındayım. Yasal hakkımızı kullanacağız. O alana öyle bir lunapark yaparsa bu Çayyolu halkına yapacağı en büyük kötülük olur. Orada meydana insanların rahatça gezebileceği bir meydana ihtiyacı var.

İşte kabul edilen o karar
TARTIŞMA yaratan ve MHP’li ve CHP’li 36 üyenin ret oyuna karşılık AKP’li 40 üyenin oyuyla kabul edilen karar şöyle: “Yenimahalle ilçesi Batıkent ve Ümitköy mahallelerinde 15265 adanın doğusunda kalan 10 bin m2 lik yeşil alan ve 18093 adada bulunan 9835 m2 lik yeşil alanın 10 yıl süre ile eğlence ve lunapark alanı olarak kiraya verilmesine ilişkin başkanlık yazısı.”

Deniz GÜREL -  Hürriyet/ANKARA

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.