Haberler


Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi ocak ayı programı
  • Yorumlar: 0
  • 03 Ocak 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 3060
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi ocak ayı programı

3 0
Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi ocak ayı programında; tiyatro severlerin keyif alacağı oyunların yanı sıra iki de çocuk oyunu yer alıyor. Sezonun başlamasıyla Çayyolu'nda gösterimde olan "Kantocu" ocak ayının ilk oyunu olarak sahnelenmeye devam ediyor.
Bu ay Çayyolulular iki yeni oyunla tanışacaklar; bunlardan bir 2400 küsur yıl öncesinden kalma, eski mi eski bir komedya “Barış” diğeri İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun bir oyunu olan “Yanık”. Çayyolulu tiyatroseverlere iyi seyirler dileriz. Oyunun özetleri ve tarihleri ise şöyle oluştu:
 
KANTOCU
1920’lerin İstanbul’u… Bir yanda Ankara’da kurulacak Cumhuriyet’in ayak sesleri, diğer yanda İstanbul Direklerarası’nda bir tiyatro kumpanyasından yükselen çalgı sesleri, ‘kanto’ melodileri, piyeslerden uçuşan replikler… Bu renkli cümbüşün ortasında genç bir kız … Takma adla sahneye çıkan bir Kantocu. Verjin. Sahneye aşık. Bir de ‘Mustafa Kemalci ‘ sevgilisi Cemil’e. Ama hayat işte… Her büyük aşkta olduğu gibi, Verjin’in ‘vuslat’ının da önüne engeller çıkarıyor. Ama hayat işte… Engelleri ortadan kaldıran güzel sürprizlere de gebe… Yeter ki umut olsun yürekte…  Neşeli şarkılarıyla Kantocu’lar! Melodramlar, Tragedyalar! Devirleri kapanmış Tuluatçılar! Çığırtkanlar! Komik-i şehirler! Dansçılar, Çalgıcılar! İyiler, Kötüler! Çatışmalar! Kaçaklar! Sırlar! Ve Aşıklar! Tekmil-i birden hepsi bu kumpanyada… Verjin’in muhteşem hikayesi ‘Kantocu’da başlıyoooor! Oyun; 03-04-05-06-07 Ocak tarihleri arasında izlenebilecek.
 
BARIŞ
2400 küsur yıl öncesinden kalma, eski mi eski bir komedya. Ama ne yazık ki hâlâ insanı duraksatıp düşündürecek kadar yeni ve taze… Yeryüzündeki savaş ve yıkımlara artık katlanamayan bir köylü, gökler katına çıkıp, Baştanrı’dan hesap sormaya kararlıdır. Beslediği bokböceğinin sırtında gökler katına çıkar, derin bir kuyuya hapsedilmiş olan Barış Tanrıçayı kurtarmak için, tüm insanlığı yardıma çağırır… Oyun; 10-11-12-13-14-31 Ocak tarihleri arasında izlenebilecek.
 
YANIK
Erkek egemen değerlerin hakim olduğu, savaşların yaşam biçimine dönüştüğü, işgal edilmiş topraklardan koparılmış mültecilerin kamplarda yaşamak zorunda kaldığı bir coğrafyada, çocuğundan koparılmış bir kadının, diğer iki çocuğunun hiç tanımadıkları babaları ve varlığından bile haberdar olmadıkları ağabeylerini bulmaları için planladığı yolculuğu konu almaktadır. Böylece ikizler geçmişlerindeki korkunç sırrı keşfederlerken, annelerinin ve genel olarak Ortadoğu coğrafyasının kan, acı, yoksulluk, cehalet ve öfkeyle yoğrulmuş hayatlarıyla yüzleşirler. Oyun; 17-18-19-20-21-22 Ocak tarihleri arasında izlenebilecek.
 
NARNİA GÜNLÜKLERİ “ASLAN, CADI VE DOLAP”
Aslan, cadı ve dolap, Gizemli, neşeli, sihirli bir masal. Konuşur burada hayvanlar, Yürür ağaçlar. İnanılmaz olaylar burada. Bu sihirli ülke Narnia, Kaplıydı sonsuz kar ve buzla. Hükmetmek için kötü bir cadı Değneği ile bunu yaptı. Ama sonra kral aslan geldi, Her şey sonunda yoluna girdi. Bütün kötü büyü bozuldu, Aslan kükredi, cadı uçtu Oyun; 24-25-26-27-28-29 Ocak tarihleri arasında izlenebilecek.
 
BENİM TATLI MELEĞİM

Selim, zeki, çok duygusal ve içine kapanık bir çocuktur. Babasıyla birlikte yaşamaktadır. Çevresiyle iletişim kurmakta güçlük çeken Selim, en zor anlarında gerçek yaşamdan kaçarak kendi hayal dünyasına sığınır. Onu hayal dünyasındaki yoluculuklarda yalnız bırakmayan dostu, arkadaşı, sevgilisi yani her şeyi olan çok değerli birisi vardır: Melek!! Melek'le yaptığı bu yolculuklarda selim, eksik kalan yanıyla yüzleşir ve gerçek yaşamda üstesinden gelemediği durumları aşmaya çalışır. Oyun; 06-08-13-15 Ocak tarihleri arasında izlenebilecek.

Cayyolum.com

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.