Haberler


Çankaya’ya Yepyeni Konser Salonu ve Kültür Merkezi
  • Yorumlar: 0
  • 13 Temmuz 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1698
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çankaya’ya Yepyeni Konser Salonu ve Kültür Merkezi

0 0

Ulvi Cemal Erkin adına yaraşır kültür merkezinde yapılacak etkinliklerle yaşatılacak.

Çankaya’ya 4 büyük müzik, tiyatro, toplantı amaçlı salonun yanı sıra 2 bin kişilik dev konser salonuyla yeni bir kültür merkezi geliyor…

Bülent Tanık: “Türkiye’nin ve Ankara’nın ihtiyacı olan çok önemli bir projenin ilk adımını atıyoruz. Bu proje ile bir kültür külliyesi meydana getireceğiz. Görev sürem bitmeden burada konser dinleyeceğime yürekten inanıyorum.”

Çankaya Belediyesi, Çankaya Ulvi Cemal Erkin Konser Salonu ve Kültür Merkezi Tek Aşamalı Açık Ulusal Proje Yarışması düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıya Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, jüri üyeleri, belediye meclis üyeleri ve belediye bürokratları katıldı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, çok önemli bir projeyi yaşama geçirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, yaklaşık 35 milyon dolara mal olacak kültür merkezinin müzik ağırlıklı olacağını ancak diğer sanat dallarının da sahneye konulabileceği bir işleve sahip olacağını söyledi.

Başkan Tanık şu değerlendirmelerde bulundu:
Türkiye’nin yönetim merkezi olan Ankara aynı zamanda Cumhuriyetin kurulduğu yıllardan bu yana tartışmasız en önemli kültür merkezidir de. Yurdumuzun en yetkin operası, senfoni orkestrası ve balesi Başkentimizdedir. Ankara’da ise Çankaya bir kültür ilçesi konumundadır. Ankara’nın en önemli kültürel işlevleri Çankaya Belediyesi sınırları içinde yer almaktadır. Bu işlevleri geliştirmek, bu işlevlere karşılık gelen yeni mekânlar oluşturmak Çankaya Belediye Başkanlığı’nın topluma karşı benimsediği sorumluluklarındandır.

Bu nedenle Çankaya Belediyesi’nin gelişme planında Belediye Hizmet Alanı olarak belirlenen alanın tümünü müzik, toplantı ve plastik sanatların yer alacağı bir merkez olarak yapılandırmak ve bu merkezi ölümsüz bestecimiz Ulvi Cemal Erkin adıyla taçlandırmak, bu amaçla bir yarışma açmak bize büyük bir gurur vermektedir.

Bu projede mimari açıdan ilkler yaşama geçirilecektir. Amacımız, ülkemizdeki mimarlık ve kentsel tasarım yeteneklerinden en üst düzeyde herhangi bir kısıtlama olmaksızın yararlanmaktır.

Yapının olabilecek en büyük boyutta 2 bin kişilik senfonik konser salonunu, 500 kişilik resital ve 300’er kişilik toplantı salonlarını, plastik sanatlar sergi alanları ile Çankaya Belediyesi’nin tüm kültür ve halkla ilişkiler işlevlerini barındırması amaçlanmaktadır.

Yapının konumu ve bu konuya tahsis edilmiş olan alanın genişliği nedeni ile bu alanda halka açık, günün hemen her saatinde kullanılabilecek bir kentsel aktivite alanı, bir kentsel odak oluşumu özlemekteyiz. Çözümlerde ek otopark, toplu ulaşım araçlarından kolay erişim ve yapı içinde ve çevresinde sanatsal ve kültürel etkileşimi sağlayacak bir yapı bütünü belki de bir “Kültür Külliyesi” yaratılabilir.

Türkiye’de çıkarılan yarışmaların aksine ilk kez olarak bu yarışmada dolaşım ve yapı iç hizmet alanlarında metrekare alan sınırlaması getirilmemiştir. Genelde yüzde 35-40 civarında düşünülen bu alanlar yarışmanlara tam bir özgürlük vermek üzere serbest bırakılmıştır. Yarışmanlar çözümlerinin doğasına ve sundukları yapının görkemine göre bu alanların konum ve büyüklüklerini kendi tasarım mantıkları çerçevesinde diledikleri gibi yorumlayabilirler.”

Toplantıya katılan diğer konuklar ise bu projeyle yaşama geçirilecek kültür kompleksinin Ankara’nın gittikçe azalan kültür ve sanat etkinliklerine hayat vereceğini dile getirdiler. Konuklar, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a gösterdiği cesaretten dolayı teşekkür ettiler.

Basın toplantısıyla başlayan yarışma süreci ile ilgili duyurular, yarışma şartnamesi genel hatları ve başvuru bilgileri http//www.cankaya.bel.tr adresli belediyenin resmi web sitesinden yayınlanacaktır.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.