Haberler


Çankaya’dan Bir Açılış da Gençlere
  • Yorumlar: 0
  • 14 Ocak 2014 11:36
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1758
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çankaya’dan Bir Açılış da Gençlere

0 0

GENÇLİK BİLGİ VE DANIŞMA MERKEZİ AÇILDI
 
Tanık: “Gençler Çankaya sizin…

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, açılışlarla geçirdiği haftanın son günü de gençlere hizmet yönünde bir danışma merkezi açtı…

Tanık, ocak ayının ilk haftası art arda İç Anadolu Belediyeler Birliği, Umut Çocuk Etüt ve Etkinlik Merkezi, Çankaya İletişim Merkezi ile Çankaya Web Radyo ve TV açılışları ardından son olarak Çankaya Gençlik Bilgi ve Danışma Merkezi’ni açtı…
 
Çankaya Belediye Başkanlığı’nı kent merkezine kazandıran ve Başkanlık Binasının avlusunu kamu kurumu soğukluğundan uzak bir biçimde yapılandırdıklarını ifade eden Başkan Bülent Tanık, “Belediye binamızın bu bölümünü kültür ve buluşma noktası haline getirmeyi hedefledik.” dedi. Başta gençler ve yüreği genç kalanların gelebilecekleri özel bir mekan yarattıklarını belirten Tanık, Sakarya Caddesi'nden avluya girişin serbest olduğunu ve isteyen herkesin rahatlıkla gelebileceğini söyledi.

GENÇLERİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Çankaya Belediye Başkanlık binasının bulunduğu yeri Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kent meydanı yapmak isteyerek Çankaya Belediyesi’ni sıkıştırma girişimlerinin sonuçsuz kaldığını ve bununla ilgili tüm yargı yollarının kapandığını söyleyen Bülent Tanık, “Binamız tüm birimleriyle 44 bin m² alanda hizmet vermesinin yanında sosyal ve kültürel alan olarak yapılandırdığımız avlusunda, bundan böyle gençlerin buluşma ve kendini bilimsel, sosyal ve mesleki anlamda geliştirdikleri bir mekan olarak hizmet verecek.” dedi.

Gençler Çankaya Yurdunuz projesi ile binlerce genci kucakladıklarını dile getiren Tanık, “Bugün Anadolu’nun her yerinden gencin, Ankara’ya geldiklerinde kendilerini sevgiyle kucaklayan bir Çankaya Belediyesi olacağını biliyorlar. Gençlik Bilgi ve Danışma Merkezimiz cıvıl cıvıl kaynayan bir kültür ve rekreasyon alanı olacak. Gençlerin Çankaya’yla ilişkiler, bağlar kurmasına yardımcı oluyoruz. Belediye şemsiyesi olma gayreti içindeyiz.” şeklinde konuştu. Tanık, Gençlik Bilgi ve Danışma Merkezi’nin Eurodesk gibi uluslararası platformların da yararlanabileceği ve engelli gençlere de rehberlik ve danışmanlık hizmeti veren bir ortam sağlayacağını söyledi.

“DAHA GÜÇLÜ ÇANKAYA İÇİN ADIM ADIM BÜYÜKŞEHİR’E…”

Çankaya’nın gençlik sirkülasyonun yoğun olduğu bir konuma sahip olduğunu ve Çankaya Belediye Başkanlığı binasının artık Ankara’da bir buluşma noktası haline geldiğini belirterek gençlere seslenen CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin de “Kısıtlı imkanlarla oluşturulan bu mekanların çoğalması için bir bütçe gerekiyor bu bütçeyi de Büyükşehir Belediyesi belirliyor. Bize ve sizlere düşen şafak sayar gibi adım adım Büyükşehir’i de kendimize katmaktır. Büyükşehir’in bizde olması demek daha güçlü bir Çankaya demektir.” dedi.
 
GENÇLER İÇİN GENİŞ OLANAKLAR

Çankaya Belediye Başkanlığı’nın Sakarya girişi bölümünde yapımı tamamlanan ve Çankaya Gençlik Bilgi ve Danışma Merkezi adıyla hizmet verecek olan birim, gençlerin bir araya gelip sohbet edebilecekleri kafe ve toplantı mekanı olarak da faaliyet gösterecek. Gençlerin gazete, kitap okuyabileceği bir ortam özelliği taşıyan merkez, ihtiyacı olan gençlerin bilgisayar ve internet kullanmasına da olanak sağlayacak. Merkez, ev arayan ve ev eşyasına ihtiyacı olan gençler için hizmet verecek olmasının yanı sıra eğitim seminerlerine de ev sahipliği yapacak.
 
Çankaya’nın Ankara’daki özel ve devlet üniversitelerini barındıran bir ilçe olmasından dolayı 2012’den beri Gençler Çankaya Yurdunuz projesini hayata geçiren Çankaya Belediyesi, Ankara’ya eğitim için gelen gençlere hem üniversite kayıtları sırasında hem de öğrenimleri sırasında kol kanat geriyor. Ankara’ya ilk gelişlerinde iyi bir başlangıç yapabilmeleri için gençleri kentin belirli noktalarında karşılayan Belediye, Atatürk ve İnönü Gençlik Merkezleri ile Dikmen Sporcu Gençlik Merkezi‘nde uygun ücretle barınma imkanı sağlıyor. Çankaya Belediyesi, Gençler Çankaya Yurdunuz Projesi kapsamında, 2012’de 5 bin 196, 2013’te 6 bin 499 olmak üzere toplam 11 bin 695 öğrenciye rehberlik ve danışmanlık hizmeti verdi.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.