Haberler


Çankaya Kadın Meclisi Yürütme Kurulunu Belirledi
  • Yorumlar: 0
  • 31 May 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2180
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çankaya Kadın Meclisi Yürütme Kurulunu Belirledi

0 0

Çankaya Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Yürütme Kurulu üyelerini belirledi.

İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Toplantı Salonu’nda gerçekleşen oylamada kurula, 9 asil 7 yedek üye seçildi.

Çankaya Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyelerini belirledi. 9 asil 7 yedek üyenin seçildiği kurulda, DİSK, KESK, TMMOB, Kadın Dayanışma Vakfı, Kadın Hareketi Derneği, Uçan Süpürge, Ankara Girişimci İş Kadınları Destekleme Derneği, Hacettepe Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Uygulama Merkezi, Türk Kadınlar Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği Çankaya Şubesi, Ankara Barosu Kadın Hakları Kurulu, Kaos GL, Pembe Hayat üyelerinin yanı sıra mahalle muhtarları ve temsilcileri de yer aldı.

“KADINLAR ERKEKLERLE OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMELİ”
İnşaat Mühendisleri Odası’nda gerçekleşen toplantıya katılan Çankaya Belediyesi Başkan Vekili Fazıl Güleken, kadınların yönetime ve üretime katılmasının, Kadın Meclisi ve benzeri platformlarda yer almasının çok önemli olduğunu vurguladı. Kadının toplumsal mücadelede en önde yer almasının toplumsal gelişim açısından çok yararlı olduğunu ifade eden Güleken, “Kadınların erkeklerin önünde ya da arkasında değil tam yanında olması ve omuz omuza mücadele etmesi gerektiğine inanıyoruz. Kadının üç çocuk yapıp evde oturması anlayışını reddediyor, Kent Konseyi Kadınlar Meclisi çalışmalarının kadınların öncü rolü için çok işlevsel olacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

“TÜM KADINLAR MÜCADELEDE YER ALMALI”
Toplantıda söz alan Kent Konseyi Genel Sekreteri Işıkhan Güler de, konseyin yerel yönetimlerde özgür ve özerk olmak, halkı söz, yetki ve karar sahibi yapmak için çalıştığını belirtti. Güler, Kadın Meclisi’nin kentteki örgütlü örgütsüz kadınları ortak çatıda buluşturmakta olduğunu ifade ederek, kadın sorunlarının görünür kılınabilmesi için kentteki tüm kadınların kadın mücadelesinde yer alması gerektiğini söyledi.

Toplantıda söz alan yürütme kurulu üyesi adayı kadınlar da, kadınların bireysel olarak maruz kaldıkları sorunlarla baş etmesinin zorluğuna değinerek, örgütlü mücadelenin önemini vurguladı. Kadınlar, sokaklarda güvenlik sorunu yaşamadan akşam da dolaşabilmek için yeterli aydınlatmanın yapılması, her mahallede kreş oluşturulması, kendilerinin nitelikli vakit geçirebileceği mekanlar açılmasını istediklerini belirtti.

ÇANKAYA KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ YÜRÜTME KURULU
Çankaya Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu:
Ayşegül Doğan Sırmagül – DİSK, Hülya Altun - Korkutreis Mahallesi Muhtarı, Yıldız Kök - Göktürk Mahallesi Temsilcisi, Figen Demir Çıra - Kadın Dayanışma Vakfı, Ayşe Yücel - Kadın Hareketi Derneği, Humayun Ebrişim - Uçan Süpürge, Meral Güler - Ankikad Ankara Girişimci İş Kadınları Destekleme Derneği, Senay Ertem - Ankara Barosu Kadın Hakları Kurulu, Nüket Örnek Büker- Hüksam Hacettepe Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Uygulama Merkezi.

Çankaya Kent Konseyi Meclis Yedek Yürütme Kurulu üyeleri ise şöyle: Şehnaz Sönmez- KESK, Vahide Meral - Bademlidere Mahalle Temsilcisi, Nevin Öztop - Kaos Gl Derneği, Sinem Kuzucan - Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Ayşe Saltan - Türk Kadınlar Birliği, Z. Tülin Sağlamtunç - Atatürkçü Düşünce Derneği Çankaya Şubesi, Övül Eski – TMMOB İKK Kadın Komisyonu.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.