Haberler


CUMHURİYET VE ÇANKAYA GENÇ YETENEKLERE KAPILARINI AÇIYOR
  • Yorumlar: 0
  • 12 Ocak 2013 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2049
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

CUMHURİYET VE ÇANKAYA GENÇ YETENEKLERE KAPILARINI AÇIYOR

1 0

Cumhuriyet ve Çankaya Gençlik, Sanat Yarışmaları kapsamında Çankaya Belediyesi ve Cumhuriyet Gazetesi işbirliği ile gerçekleştirilen öykü ve fotoğraf yarışmalarına katılan 20 genç yetenek ödüllerini aldılar.

Geçtiğimiz Nisan ayında duyurusu yapılıp Eylül ayında başvuruları başlayan ve 29 Ekim 2012 tarihinde sona eren konusu serbest kısa öykü ve fotoğraf yarışmasına katılan Ankara sınırlarındaki lise ve üniversite öğrencileri, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yapılan ödül töreninde buluştular.
Kısa öykü dalında yazar Alper Akçam, Attila Şenkon, Eren Aysan, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Funda Erkal ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Işık Kansu seçici kurulu oluştururken, fotoğraf dalında ise Fotoğraf sanatçısı Ozan Sağdıç, Mahmut Turgut, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer, Cumhuriyet Gazetesi Fotomuhabiri Necati Savaş katılımcıların eserlerini değerlendirdiler.

Çankaya Belediyesi’nin desteğiyle yapılan Çankaya Cumhuriyet Söyleşileri ile bilim ve sanata yönelik halka açık bir toplantılar serisi düzenlediklerini belirten Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer, Cumhuriyet’in temel değerlerini yaşatmak üzere Çankaya Belediyesi ile yapılan bu yarışmanın da övgüye değer olduğunu, Cumhuriyet Gazetesi’nin 90. kuruluş yıldönümünde ortaya çıkan ürünleri çok önemsediğini söyledi.

Salondaki konukları ve katılımcıları selamlayan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise konuşmasında, katılımcıların eserlerini olağanüstü bulduğunu belirterek, “Ülkemizin gururu olabilecek, aydınlık geleceğini kuracak nitelikteki gençlerin eserlerini ortaya çıkarmayı belediyecilik anlayışımız ve sorumluluğumuzun gereğidir.  Bu yönde elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

KISA ÖYKÜ ÖDÜLLERİ EDEBİYAT DERGİLERİNE ULAŞACAK

Lise ve üniversite öğrencileri arasında açılan kısa öykü yarışmasına toplam 134 eser ile 47’si üniversiteli 78 öğrenci katılırken, pek çoğu ilk kez bir ödül almanın heyecanını yaşayan eser sahiplerinin tamamı heyecanla ödül törenine geçilmesini beklediler.

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Işık Kansu, ilk ödüllerin tadının yaşam boyu unutulamayacağından söz ederek, gençlerin öykülerinin yarışma kataloğu dışında da yayınlanması için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Liseliler kategorisinde İsfahan’a Yolculuk adlı öyküsüyle Bager Ulaş Akdemir birinciliği alırken, Aynur Yeşiltepeler ikincilik, Tolga Akçaoğlu üçüncülük, Muhammed Altuğ Turgay ve Deniz Çelik mansiyon ödülüne layık görüldüler.

Üniversite öğrencileri kategorisinde ise Sandıkiçi adlı öyküsüyle Gülşah Can birinciliği aldı. Serhat Korkmaz’ın ikinci, Uraz Bulut’un üçüncü olduğu yarışmada Rıdvan Kahraman ve Sade Öztürk mansiyon ödüllerini aldılar.

 

GENÇLERDEN KAYDA DEĞER FOTOĞRAFLAR

Liseli 21 gencin 60, 36 üniversitelinin ise 103 eserle katıldığı fotoğraf yarışmasının sonuçları Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin A Galerisi’nde sergilenirken katılımcılar jüri üyeleri ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın elinden ödül ve plaketlerini aldılar. Liselilerden Melis Senem Taş, Yaşam Çilesi adlı karesi ile birinciliği alırken, Serkan Gümüş ikinci, Merve Nur Seyhan üçüncü, Fidan Su Erbil ve Berat Berat Çağlar Erdem ise mansiyon aldılar.

Ankara’da öğrenim gören lise ve üniversite öğrencileri arasında düzenlenen fotoğraf ve kısa öykü yarışmasında, liseliler kategorisinde birinciye 2 bin lira, ikinciye bin 500 lira, üçüncüye bin lira ve 500'er liralık iki mansiyon, üniversite öğrencileri kategorisinde ise birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira, üçüncüye bin 500 lira ve bin liralık iki mansiyon ödülü verildi.

Yarışma hatırası fotoğrafının ardından genç sanatçıların onuruna verilen kokteylde, jüri üyeleri ve ailelerin de katılımıyla sanat dolu bir sohbet akşamı yaşandı.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.