Haberler


CHP, iki vekili disipline sevk ediyor
  • Yorumlar: 0
  • 24 Aralık 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1849
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

CHP, iki vekili disipline sevk ediyor

0 0

CHP Grup Başkanlığı'ndan yapılan 5 maddelik yazılı açıklamada, "Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın TBMM Genel Kurulu'nda, 22 Aralık 2011 tarihinde kabul edildiği hatırlatılarak, şöyle denildi:

"CHP Grubu, emekli milletvekilleri ile eski ve yeni TBMM Başkanları arasındaki eşitsizliklerin giderilmesini uygun görürken, aylıklarda yapılacak olağandışı artışa kesinlikle karşı çıkmıştır.  Nitekim, aylıklardaki fahiş artışa yol açan gece yarısı önergesi görüşülmeden önce, (ek madde olduğu için) TBMM Genel Kurulunda Plan ve Bütçe Komisyonu çoğunluğu aranmış, CHP bu önergeye karşı çıktığı için üye vermemiştir. Çünkü gece yarısı operasyonlarıyla aylıklardaki olağandışı artışı etik bulmamıştır.  Daha sonra aylıklarda yüksek artışa yol açan önerge TBMM Genel Kurulunda görüşülürken, CHP Grubu; hem bu önergeye hem de tasarının tümüne ret oyu kullanmıştır. Özetle, kamuoyunun haklı tepkisine neden olan bu düzenleme CHP'nin muhalefetine rağmen yapılmıştır. Önergede imzası bulunan iki milletvekilimizin imzaları, kişisel sorumlulukları kapsamında değerlendirilecek ve grup disiplin kuralları işletilecektir."

Gürsel Tekin: Hiçbir katkımız yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Çankaya İlçe örgütü tarafından düzenlenen aşure etkinliğine katıldı. Aşure'nin önemine değinen Tekin, ''Aşure sadece yüzyıllar önceki acıyı hatırlatmak değildir. Aynı zamanda yaşadığımız dönemde barışın, sevginin sembolüdür'' dedi.

''O arkadaşlarımız ciddi hata yapmıştır, kişisel olarak kınıyorum...''

AA / ANKA

Medyaya da eleştirilerde bulunan Tekin, bazı gazetelerde, milletvekillerinin emekliliğine ilişkin düzenlemeyi sanki CHP çıkarmış gibi haberler yapıldığını söyledi.
Tekin, şöyle devam etti:

''İki tane arkadaşımızın hatasından dolayı, bütün gazetelere bakıyorsunuz iki tane CHP'li milletvekili var, nerede bu yasayı getiren kim kardeşim? Bu yasanın öncüleri kim? Niye onlar gazetelerde yok? Evet o arkadaşlarımız ciddi hata yapmıştır, kişisel olarak kınıyorum. CHP olarak bunun gereği yapılacaktır. Ama elinizi vicdanınıza koyun, gazetelerinizin sayfalarına alırken, bu teklifi kim getirdi, bu teklif gruba gelirken CHP reddetmedi mi? Sayın Meclis Başkanı siz çok iyi biliyorsunuz, grupbaşkanvekili arkadaşlarımız size bu yasayla ilgili düşüncelerini söylemediler mi? Ama gazete sayfalarına baktığınızda sanki bir iktidar partisi AKP yokmuş, sadece Türkiye'yi CHP yönetiyormuş ve iki tane arkadaşımız bu yasayı çıkarmışlar. Elinizi vicdanınıza koyun, mücadelemiz sadece bu iktidarla değil. Devletin bütün kurumlarıyla. Dün geçen yasada CHP'nin en ufak bir katkısı yok. Sadece ve sadece iki arkadaşımızın yanlışları dolayısıyla bunlar bugün haber olmuş. Eğer iktidar partisi bir yasa getiremiyorsa, muhalefet partisinin getirmiş olmasının bir anlamı yok. Orada geçmesi de mümkün değil. Keşke öyle kolay olsa yarın hemen özellikle tutuklu milletvekillerimizle, binlerce tutuklu aydınla ilgili yasa teklifi veririz. Burada yanlış yapan arkadaşlarımız gerekli cezayı göreceklerdir. ''

Dün İzmir'de olduklarını anımsatan Tekin, bütün CHP'li belediyelerde müfettişlerin olduğunu ileri sürdü.

Tekin, ''Eğer yüreğiniz varsa, şeffaf, temiz belediyecilik istiyorsanız gelin parlamentoda bir komisyon oluşturalım. Öncelikli olarak CHP'li belediyeleri inceleyelim, sonra da dönelim AKP belediyelerini inceleyelim. Var mısınız buna? Yok. Niye? Çünkü bütün kentleri adeta rant merkezine döndürdünüz'' dedi.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.