Haberler


CHP DELEGELERİNİ SEÇECEK
  • Yorumlar: 0
  • 22 Aralık 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1862
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

CHP DELEGELERİNİ SEÇECEK

0 0

Bir binanın yapımında temel çok önemlidir. Üzerine yapılacak yapının nereye bakacağının göstergesidir. Temel ve su basman dediğimiz,çalışmanın bir benzeri de siyasi partilerin mahalle delegelerini belirlemesidir.

 

Temel bir yapının yönünü nasıl olacağını belirlerse, Mahalle delegelerinin belirlenmesi de bir partinin gelecekteki yapısını ve yönünü belirler.

21 Ocak’tan itibaren CHP  belirlediği  parti içi seçim takvimi gereği tüm Türkiye’de mahalle delegelerinin tespitine başlayacaktır.

 

Bu süreçte neler olacaktır.

CHP’yi demokratikleştirip dönüştürürerek çağdaş sosyal demokrat bir yapıya kavuşması için adımlar atan Kemal Kılıçdaroğlu’na partiyi bırakmak istemeyen Önder SAV bana neci bir tavır içine girmeyecektir. Cemaatine bağlı partililerle bu güne kadar edindiği tüm parti içi entrika deneyimlerini, devreye sokarak yeniden parti yönetimine gelme isteğindedir. Bu konuda zaten çoktan harekete geçmiştir.

 

Bu süreç içerisinde Önder SAV ve Cemaati nasıl davranacaktır ona bakalım.

 

1-Güçlerinden emin oldukları bazı yerlerde Önderist’ler açıktan  kendi delege listelerini çıkaracaklardır.

 

2-Güçlerinin olmadığı yerlerde ise parti içe demokratik barış numarasına yatarak tek liste çıkarılmasını savunup delege listelerine sızmaya çalışacaklardır.

 

3- Asla ve Kesinlikle Kılıçdaroğlu’na destek vermemelerine rağmen, Bukelemun gibi bulundukları ortama göre renk değiştirerek, Genel Merkezci gözüküp Önder Sav Cemaati mensubu oldukları gizleyeceklerdir.

 

İşte esas tehlike buradadır. Bilhassa Ankara için, Yenimahalle için tehlike buradadır.

 

Turşu tenekesi üstüne Bal yazılarak partililerin aldatılmak istenecektir.

Buna çok dikkat etmeliyiz. Daha düne kadar adam kimle, kim için çalışmışsa, kimler tarafından makam mevki sahibi yapılmış ise,bunlara baktığımızda o kişileri  tanımak kolay olacaktır.

 

Asla ve kesinlikle ortak liste,denge liste adı altında oynanacak oyunla partiyi yeniden “küçük olsun benim olsun”cuların eline bırakacak tavırlara demokrat

solcu CHP’lilerin pirim vermemesi gerekir.

 

Demokratik dönüşümü savunan, çağdaş sosyal demokrat solcular bir araya gelip kendi delege listelerini oluşturmalıdır.

 

Geçmişte delege seçimi adına yaşanan rezaletlerden de kısaca bahsetmek istiyorum.

 

Elimde şu an mevcut görevde olan Yenimahalle ilçe Kongre delege listesi var.

400 kişilik bu liste ayıplar belgesi sanki. BAL ailesinden 9 kişi. AKKAYA ailesinden 5 kişi YÜREĞİR ailesinden 5 kişi, AKKAPLAN ailesinden 4 kişi

vs. Bu rakamlara, Soy isimleri tutmayan, enişteler, kayınçolar, bacanaklar, çok yakın hemşeriler dahil değil.

Yeniçağ mahallesinde oturan, Ballıkuyumcu delegesi, Yenibatıda oturan Camlıca mahallesi delegesi, Demetgül’de oturan Kardelen mahallesi delegesi olmuş. Buna onlarca örnek var.

Bu bir anlamda mahalledeki partilileri ciddiye almama, sen kimsin ki anlayışıdır, partilileri hor, hakir görme anlayışıdır, partiyi kendilerinin babalarının malı gibi görme anlayışıdır.

Bilhassa  Yenimahallenin, Çayyolu ve Batıkentin samimi partililerini uyarmak

istiyorum.

Delege cambazlarının bir çoğu şu an Belediyenin İmkan ve Fırsatlarına kavuştular. Sahip oldukları konumları korumak, ikbal ve istikballerini borçlu oldukları Önder SAV’ı yeniden CHP yönetimine taşımak için, varları yokları ile mücadele edip her tür renge gireceklerdir.

Bu kişiler,şu an partinin bazı kademelerinde yönetici dahi olsalar bu bizi yanıltmamalı.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.