Haberler


ÇANSERA LİVANELİ’YLE COŞTU
  • Yorumlar: 0
  • 05 Kasım 2013 02:39
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1642
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

ÇANSERA LİVANELİ’YLE COŞTU

0 0

Çankaya Belediyesi tarafından Ankara’nın en değerli alanında yeşil alan olarak Başkentlilere kazandırılan ve "Ranta Değil Halka Açılıyor" sloganıyla açılışı gerçekleştirilen Çansera Kent Bahçesi'nin açılışı 2 gün boyunca süren muhteşem konserlerle gerçekleşti.

Açılış organizasyonunun son günü Moğollar, Mabel Matiz ve Zülfü Livaneli sahne aldı. Livaneli’yi dinlemeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de geldi.

Yeni konser ve festival alanını dolduran Ankaralılar, barış ve kardeşliğe adanmış şarkıları seslendiren Livaneli’yle birlikte dev bir koro oluşturdu. On binlerin sesi gecenin karanlığını ışıkla doldurdu. Geceyi meşalelerin aydınlattığı alanda CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da vatandaşlarla birlikte şarkılara eşlik etti.

Konser sırasında Livaneli "20-25 yıl önce  sizin anne ve babalarınıza  aynı şarkıları dev bir koro olarak söylüyorduk. Bugün yepyeni bir kuşakla, aynı şarkıları yine dev bir koro halinde birlikte söyleyebiliyor olmaktan dolayı son derece mutluyum" dedi. Livaneli ayrıca, "Böylesi değerli bir alanda bu kadar büyük bir yeşil alan yapan ve Ankara'ya böylesi bir konser alanı kazandıran Başkan Bülent Tanık dostumu kutluyorum. Emeği geçenlerin eline sağlık" değerlendirmelerinde bulundu.

Konserde "Ey Özgürlük", "Böyledir bizim sevdamız", "Karlı Kayın ormanı" gibi eskimeyen şarkılarını seslendiren Livaneli, sıra "Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor" şarkısına geldiğinde, "Bu parçayı Uğur Mumcu, Deniz Gezmiş ve arkadaşları ile Gezi Direnişinde kaybettiğimiz genç insanlar için söylüyorum" dedi. Bir buçuk saat süren konserini "Bilmem Şu Feleğin Bende Nesi Var" türküsüyle sona erdiren Livaneli'nin konserinde on bini aşkın izleyici sık sık ODTÜ eylemlerini destekleyen sloganlar attı.

Zülfü Livaneli’ye plaketini takdim etmek için sahneye çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de, “Çankaya Belediye Başkanına çok teşekkür ediyorum. Ağaç keserek yol yapan bir zihniyetin tam karşısında yüzlerce ağacın yetişeceği bir alan yarattı. Ranta, betona, arazi mafyasına değil halka hizmet etti” dedi. Livaneli’nin eskimeyen bir özgürlük şarkısı olduğunu dile getiren Tekin, “O Denizlerin olduğu kadar Gezi Direnişi'nin de, ODTÜ Direnişi'nin de sesi olabilen bir ozandır. Buradan Denizlere, Gezi Direnişçilerine selamlarımı yolluyorum” dedi.

Seyircilerin büyük alkışı eşliğinde yaptığı konuşmada Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 1973 yılında İsveç'ten kaçak biçimde ülkeye sokulan kasetleri bir öğrenci evinde dinleyerek Livaneli'yi tanıdığını,  o süreçten sonra sazı, Livaneli'ye benzer biçimde çalmaya çalıştığını söyledi. Tanık "Bu yüzden bana sazı çok siyasi çalıyorsun derlerdi. Livaneli beni o günlerden beri etkileyen eşitliğin, kardeşliğin ve hepsinden önce özgürlüğün sesidir" diye konuştu.

MOĞALLAR VE MABEL MATİZ’DEN MUHTEŞEM ENERJİ

Çansera’da gündüz saatlerinde sahne alan Moğollar genç, yaşlı herkesin hep bir ağızdan söylediği şarkılarını seslendirirken Moğolların ardından çıkan Mabel Matiz ise farklı tarzıyla gönülleri fethetti. Günün sonunda genç, yaşlı, kadın, çocuk, pop, rock seven herkes alandan mutlu ayrılırken, Çansera'nın ulaşım, otopark, giriş çıkış düzeni ve hiç bir karışıklığa meydan vermeyen ulaşım-dolaşım ilişkileri de vatandaşlardan tam not aldı.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.