Haberler


Bülent Tanık Gündemdeki Gelişmeleri Değerlendirdi
  • Yorumlar: 0
  • 03 Temmuz 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1805
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Bülent Tanık Gündemdeki Gelişmeleri Değerlendirdi

0 0

Bülent Tanık: “Sayın Gökçek’in Belediye’nin B’sini bilmiyorlar sözü üzüntü vericidir. Ancak Ankara’da çok ciddi bir yerel demokrasi sorunu bulunmaktadır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı 16 ilçe belediye başkanının iradesini hiçe saymaktadır.”

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, gündemdeki gelişmeleri değerlendiren bir basın toplantısı düzenledi.

Ahlatlıbel Spor ve Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Çankaya İlçe Sekreteri Nilgün Akcam ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Bülent Tanık ilk olarak Belediye Kanunun 73. maddesinde yapılan değişikliklerin Cumhurbaşkanı tarafından onaylandığını ve yasanın yürürlüğe girdiği hatırlattı. Başkan Tanık, 73. Maddeyle ilgili yaptıkları eleştirilerin mülkiyet hakkı, acil kamulaştırma ve Büyükşehir Belediyeleri ile ilçe belediyeleri arasındaki yetki konusunda olduğunu belirterek mecliste yasa geçerken kimi düzenlemelerde değişikliğe gidildiğini ancak söz konusu değişikliğin hala ciddi riskler içerdiğini söyledi. Bülent Tanık, bu konuda en çok eleştiri getiren belediye olduklarını ve Melih Gökçek’in bu konuda yaptığı yorumları üzüntüyle karşıladıklarını dile getirdi.

Başkan Tanık bu konu hakkında şu değerlendirmeleri yaptı: “Sayın Gökçek’in bizim için söylediği ‘Belediye’nin B’sini bilmiyorlar’ sözü üzüntü vericidir. Ancak Ankara’da çok ciddi bir yerel demokrasi sorunu bulunmaktadır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı 16 ilçe belediye başkanının iradesini hiçe saymaktadır.”

“Ankara’nın çok acil mastır ulaşım planına ihtiyacı bulunmaktadır”
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, son zamanlarda Ankara’da yoğun bir yağışın olduğunu ve bu yağışların çok önemli sorunları ortaya çıkardığını ifade etti. Bülent Tanık, Melih Gökçek’in projeleri kendisini tarif ettiğini ve mühendislerin de öyle çizim yaptığı yönündeki sözünü hatırlatarak, bu durumun bilim, fen ve mühendislik mantığına ne kadar aykırı olduğunun yağan yağmurlarda ortaya çıktığını söyledi. Araçların sular içinde kaybolduğunu söyleyen Başkan Tanık, bu sorunların bir daha yaşanmaması için Ankara’nın çok acil bir biçimde yerleşim planına uygun ulaşım mastır planına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Pitbull Sorunu
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, pitbull köpeklerinin toplanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Tanık, Çankaya sınırları içerisinde kendilerine herhangi bir pitbull şikayeti gelmediğini ya da sokağa bırakılmış bir pitbull köpeği olmadığının bilgisini vererek, bu sorunun orta yol bulunarak çözülmesini istediklerini söyledi. İnsanların evlerinde hayvan besleyebileceklerini ancak bu durumun insanların yaşamlarına ya da kentli haklarına zarar vermeden yapılması gereğini hatırlatan başkan Tanık, Çankaya Belediyesi olarak tek başlarına Ankara’nın sokak köpekleri sorununu halletmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Bülent Tanık, bu konu hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: “Belediyemiz şu an 2600 sokak köpeğine ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca ODTÜ ile birlikte ODTÜ ormanlarında bulunan köpeklerin toplanması ve rehabilite edilmesi için çalışmalar yapmaktayız. Sokak köpekleri sorunu ciddi ve kapsamlı bir sorun, bu sorunu yasal olarak çözmekle sorumlu olan kurum Ankara Büyükşehir Belediyesi’dir. Ancak Büyükşehir Belediyesi çözüm üretmemekte ve Ankaralıları oyalamaktadır. Bu sorun bir kent sorunudur ve ancak kentin bütün bileşenleriyle çözülebilir.”

Tanık Gazetecilere Ahlatlıbel Tesislerini Gezdirdi
Düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilere yenilenen Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Spor ve Sosyal Tesislerini gezdiren Başkan Tanık, kortlarda çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi ve Tekerlekli Sandalye Tenis Milli Takımı oyuncularıyla da sohbet etti. Sporcular Ahlatlıbel kortlarını seçme sebeplerinin tamamının engelli rampalarıyla donatılmış bir tesis olmasından kaynaklandığını belirterek yeni düzenlemelerden dolayı Tanık'a teşekkür ettiler.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.