Haberler


Binsesin’in elektrik kabloları tüm Çayyolu’nda olduğu gibi yer altına alınmalı...
  • Yorumlar: 0
  • 18 Ekim 2005 15:10
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1681
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Binsesin’in elektrik kabloları tüm Çayyolu’nda olduğu gibi yer altına alınmalı...

0 0

Binsesin Sitesi Çayyolu’nun en eski sitelerinden biridir. Ama konutları lüks sıralamaya girdiğinde Türkiye’nin ilk sıralarında yer alır. İlk kurulan site olduğunu söyledik. O nedenle sularını kuyulardan temin etmiştir Binsesin... Elektriği de o günlerden kalmadır. Yukarıda görüldüğü gibi direklerin orasından burasından salkım saçak teller sarkar. Çünkü gecekondu bölgesinde olduğu gibidir, direkler ve teller... Yukarıdaki fotoğrafta arka solda görünen bina Kalender Evleri’nin bir bloğudur. Bu konutlarda TC’nin iki bakanı yaşar. Birkaç da milletvekili bu konutlarda oturmaktadır. Burada oturan Bakanlık müfettişi, genel müdür gibi bürokrat sayılamayacak kadar çoktur. 

Konutların bahçelerindeki ağaçlar büyümüş, elektrik direklerinin arasından göğe doğru uzanmaktadır. Rüzgarlı havalarda elektriklerin sık sık kesilme nedenlerinden biri de ağaç dallarının elektrik iletim hatlarıyla sürtüşmesinin sonucunda oluşan kısa devreler olduğu tahmin edilmektedir. 

En akıllıcası Çayyolu’nun diğer mahallelerinde olduğu gibi bu hatların yer altına galerilerin içine alınmasıydı. Asfaltların Çankaya Belediyesi tarafından yeni yapıldığı göz önüne alındığında ve bunların bozulmaması gerektiğini de düşününce çıkar yol ne olabilirdi?

Muhtarımız Ayfer Yargıç’a sorduk, bu sarkan elektrik iletim hatları nasıl iyileştirilir? diye. Muhtarımız Yargıç, bölgede kaldırımların henüz yapılmadığını, o nedenle elektrik iletim hatlarının Çayyolu’nun diğer semtlerinde olduğu gibi toprak altına kaldırımların altından rahatlıkla alınabileceğini söyledi. Ayfer Yargıç ayrıca, bahçelerde büyüyen ağaçların dallarının tamamının da budanması gerektiği görüşünü ileri sürdü. 

Temmuz ayında Çankaya Belediyesi’nin
döktüğü asfaltı Edaş boylu boyunca yardı

Bültenimiz baskıya girerken, yukarıdaki haberimizle ilgili gelişmeler oldu. 10. Caddeden başlayarak EDAŞ, Çankaya Belediyesi’nin Temmuz ayında “Çevre İçin El Ele” projesi kapsamında döktüğü asfaltı boydan boya yarmaya başladı.
Dolayısıyla çevrede oturanlar bu olumsuz duruma tepkide bulundular. 

Arkeolog Alev Yıllık durumu bize aksettirdi; “Merhaba! Sesimizi bu siteden başka duyan yok. Gözümüze baka baka yeni yapılan asfaltımız bugün EDAŞ tarafından kazılıyor (10.cadde) yazık değil mi bu paralara... Bunların birbirinden haberi mi yok? Yoksa bu millete zarar vererek mi kar edip bölüşüyorlar?“

BÖYLE BİR DURUM OLUŞMAMASI İÇİN ÇAYYOLU PLATFORMU’NDA BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI, MUHTARIMIZ VE SİTE YÖNETİCİLERİYLE TOPLANTI YAPMIŞ VE BU KONUYA DEĞİNMİŞTİK...
Aynı olay, Haziran ayında Ümitköy’de yaşandı. Göktürk İlköğretim Okulu’nun çevresi asfaltlanmıştı, çok değil bir hafta sonra elektrik direkleri için yol böyle boydan boya kazıldı. Biz de Tedaş’ı acı acı eleştirdik. 

Böyle olumsuzlukların önlenmesi için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde AYKOME isimli bir kuruluş oluşturuldu. Bu kuruluş asfaltı atılacak yollar için çeşitli kuruluşlarla temasa geçerek yukarıdaki manzaranın oluşmaması için önlem alıyor...

Biz, Çankaya Belediyesi ile temasa geçerek, böyle olumsuzlukların yaşanmaması için Çayyolu Platformu’nda site yöneticilerinin isteklerini de dikkate alarak, muhtarımız Ayfer Yargıç’ın da katıldığı bir toplantı gerçekleştirmiş ve Yenimahalle tarafında yaşanan olumsuzluğa da değinmiştik. Toplantımıza Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Ünlü katılmış, böyle bir durumun oluşmaması için AYKOME ile yazıştıklarını söylemişti. Ertesi gün Belediye Başkanı geldi, gönül rahatlığı içinde asfaltlar atılmaya başlandı. Ama gelinen nokta bu...

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.