Haberler


Başkan Yaşar’dan engellilere büyük hizmet
  • Yorumlar: 0
  • 02 Haziran 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1618
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Başkan Yaşar’dan engellilere büyük hizmet

0 0

Yenimahalle’de engeller kalkıyor, engelliler üretiyor
Yenimahalle Belediyesi’nin engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerine bir  yenisi daha eklendi. Yenimahalle Belediyesi,  Omurilik Felçlileri Derneği ile birlikte Omurilik Felçlileri Yaşam Merkezi’ni Çayyolu’nda törenle hizmete açtı. Engelli vatandaşların birarada vakit geçirebilecekleri, hobi kurslarına katılabilecekleri ve tekstil atölyeleri ile üretime katılabilecekleri merkezin açılış törenine CHP’nin yeni seçilen MYK’sında çiçeği burnunda Genel Başkan Yardımcısı olan Hakkı Süha Okay, Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl, Ankara İl Başkanı Alie Yıldızlı, CHP yenimahalle İlçe Başkanı Kayhan Yüreğir, Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, OSİAD Başkanı Mehmet Akyürek, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Başar Bal, Başkan Yardımcısı Erhan Aras, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Başkan Yaşar kendi ile yarışıyor
Açılışta bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, Başkan Yaşar’ın yaptığı hizmetler ile kendisiyle yarışır hale geldiğini belirtti. Başkan Yaşar’ın üretken, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden örnek bir başkan olduğunu söyleyen Okay, “Başkanımız her iki haftada bir yaptığı hizmetlerin açılışına bizi davet ediyor. Bizi çok yoruyor. Ancak iktidar koşusuna başlamış olan CHP’yi de hizmetleriyle gururlandırıyor. Yeni görevlerimizi almamıza rağmen soluğu burda aldık. Yeni Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını getirdik. Başkanımız çalışmalarıyla CHP iktidarında yönetim anlayışının nasıl olacağını en güzel şekilde gösteriyor” dedi.
 
Yerel yönetimlerin kaynağı insan sevgisi
Törende konuşan Başkan Yaşar’da yerel yönetimlerin temelinin insan sevgisi olduğunun altını çizerek, Türk Milleti’nin geleneğinde var olan “engellilere acıma” duygusunu ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi. Yaşar, “Bu acıma duygusunu ortadan kaldırarak, engellilerimizle birlikte onları özgür eşit haklara sahip vatandaş olarak görmeliyiz. Onların yaşama tutunmasını, sosyal ve ekonomik hayatın içinde olmalarını sağlayacak hizmetleri yapmak hem yerel yönetimlerin hem de genel idarenin asli görevidir” diye konuştu.
 
Başkan şaşırttı
Omurilik Felçlileri Derneği Ankara Şube Başkanı Yıldırım Yılmazoğlu da, böyle bir merkezin açılması ile ilgili projelerini çok sayıda kamu kurum ve kuruluşuna teklif olarak götürdüklerini ancak “sükutu hayale” uğradıklarını söyledi. Başkan Yaşar’ın proje ile ilgili tavrına çok şaşırdıklarını belirten Yılmazoğlu, “Projemizi götürmediğimiz yer kalmadı ancak hep sütkutu hayale uğradık. Başkanımız kabul edince biz de şaşırdık ve acaba olurmu diye şüpheyle baktık. Ancak Başkanımız bizimle omuz omuza çalışarak, destekleyerek bizleri şaşırttı. Bu davranışın herkese örnek olmasını diliyoruz” dedi.
 
Engelliler tekstil sektörüne el attı
Açılış töreninden sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı ve diğer konuklarla merkezi gezen Başkan Yaşar, çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Tekstil atölyesinde çalışan engelli işçiler için Tekstil Üreticileri ile görüşerek fason üretim yapılması konusunda anlaştıklarını belirten Yaşar, engellilerin de ekmek paralarını kazanacaklarını ve üretime dahil olacaklarını söyledi. Tören, engelli vatandaşların gönüllerince eğlendikleri müzik ziyafeti ve havai fişek gösterisi ile son buldu.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.