Haberler


Bakan ile Vali farkında mı?
  • Yorumlar: 0
  • 13 Mart 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 3406
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Bakan ile Vali farkında mı?

0 1

Ankara Valiliğince Yenimahalle İlçesi Ümit Bilim ve Sanat Merkezinin isimi herhangi bir gerekçe gösterilmeden değiştirilmiş ve bir devlet okulu olan ve yıllarca  Ümit İlköğretim Okulu olarak bölgeye hizmet vermiş bulunan, eski adıyla Ümit  İlköğretim Okulu yeni adıyla Ümit Bilim ve Sanat Merkezinin ismi keyfi olarak, bilinmeyen bir nedenle  okulla hiç ilgisi olmayan, okula hiçbir maddi veya manevi bağı bulunmayan Yasemin Karakaya’ya verilmiştir.

Yaptığımız araştırma sonucu olayın şöyle geliştiği anlaşılmıştır;  hayırsever Betonit Ticaret A.Ş. ile  Ankara Valiliği arasında imzalanan 07/04/1994 tarihli ve 715/400 sayılı protokol gereğince Çankaya ilçesi Mustafa Kemal Mahallesindeki 26856 ada 1 parsel 8310 m2 arsa üzerine yapılan 24 derslikli ilköğretim okuluna Yasemin Karakaya ilköğretim okulu isminin verildiği anlaşılmıştır.

Yasemin Karakaya ilköğretim okulu eğitim öğretim faaliyetlerine başladıktan sonra Ankara  Valilik Makamının  onayı ile söz konusu okulun üstü katında boş bulunan alan geçici bir şekilde Bilim ve Sanat Merkezine tahsis edilmiş, okulu yaptıran şahsa saygıdan bu Bilim ve Sanat Merkezine de Yasemin Karakaya ismi verilmiştir.

Ancak, zamanla Yasemin Karakaya İlköğretim Okulunun öğrenci mevcudunun artması üzerine Bilim ve Sanat Merkezinin bütün sınıfları ilköğretim okulunun kullanımına verilmiş, Bilim ve Sanat Merkezinin bu şekilde kısıtlı imkânlarla eğitim öğretimini sürdüremeyeceğinin tespit edilmesi üzerine, Bakanlıkça Bilim ve Sanat Merkezinin faaliyetlerini sürdürebileceği başka uygun bir mekan bulunması ya da eğitim öğretimine son verilmesi istenmiştir.

Valiliğin onayı ile fiziki mekan yetersizliği nedeniyle  iki yıldır öğrenci alamayan ve verimli çalışamayan Yasemin Karakaya İlköğretim Okulunun bünyesindeki Bilim ve Sanat Merkezinin, o tarihte ilköğretim okulu olarak faaliyet gösteren ancak öğrenci azlığı nedeniyle kapanmak üzere olan Ümit İlköğretim Okuluna taşınması ve “Ümit Bilim ve Sanat Merkezi  adıyla eğitim ve öğretimini sürdürmesi kararlaştırılmıştır.

Ümit Bilim ve Sanat Merkezi yeni binasında eğitim öğretimini sürdür-mekte iken, Ankara Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğünce, Ümit Bilim ve Sanat Merkezinin adının Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi olarak değiştirildiği öğrenilmiştir. Hemen söyleyelim, bu değişikliğe ne Bakanlık, ne  veliler ve okul idaresi ile ne de çevre sakinleri bir anlam verememişlerdir.  Kim, neden, hangi gerekçeyle bir devlet okulunun adını bu şahsa tahsis etmiştir anlaşılamamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlarına Ait Açma, Kapatma ve Ad Verme  yönetmeliğin 11. maddesinde “Öğretim kurumları bina ve tesislerinin tamamını yaptıran veya yapımına ayni veya nakdi olarak anlamlı bir bağışta bulunduğuna il milli eğitim komisyonunca karar verilenlerin adları ya da önerdiği kişilerin adları bu kurumlara verilir…” denilmektedir.

Yukarıda açıklanan yönetmelik maddesi  değerlendirildiğinde; Yenimahalle ilçesinde tamamı devlet tarafından yaptırılmış, hayırsever tarafından hiçbir bağışta bulunulmamış olan Ümit İlköğretim Okulunun binasında açılmış bulunan Ümit Bilim ve Sanat Merkezinin isminin usulsüz bir şekilde  değiştirilerek, Çankaya ilçesinde bulunan başka bir ilköğretim okulunun adının Bilim ve Sanat Merkezine yeniden verilmesi, Bakanlık Makamının onayı ile verilmiş bulunan “Ümit Bilim ve Sanat Merkezi” isminin yok sayılarak Valilikçe değiştirilmesinin nedeni anlaşılamamıştır.

Dileğimiz konuya Sayın Bakanın ve Valinin el koyması ve bu usulsüzlüğün ve fakir fukaranın vergileriyle yapılan devlet okuluna bir şahsın isminin verilmesine ilişkin  işlemin iptal edilmesidir.

Sayın Bakanı ve Ankara Valisini duyarlı davranarak bu hukuksuz ve keyfi uygulamaya son vermeye davet ediyoruz.                        Y. K.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.