Haberler


Ankaragücü taraftarından Erdoğan'a şikayet mektubu
  • Yorumlar: 0
  • 22 Şubat 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1977
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Ankaragücü taraftarından Erdoğan'a şikayet mektubu

0 0

İnternet üzerinden organize olan Ankaragücü taraftarları, Başbakan Tayyip Erdoğan'a kulübün içine düşürüldüğü durumunu anlatabilmek için bir mektup gönderdiler.

Ve işte o mektup:

"Sayın Başbakanım, Bizler 102 yıllık köklü bir geçmişe sahip MKE Ankaragücü’ne gönül vermiş bir grup insanız. Malumunuz olduğu üzere camia olarak büyük ve alışılmadık sorunlarla uğraşmaktan sportif konuları geri plana bırakmak zorunda kaldık ve ne yazık ki ülke gündemini sportif başarılarımızla değil içinde bulunduğumuz fakrü zaruret ile işgal etmeye başladık.

İçinde bulunduğumuz durumda tali olarak bizlerin de sorumluluğu vardır ancak esas sorumluluğun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın İ. Melih Gökçek ve kulübü ona devreden, eski başkanlarımızdan sayın Cemal Aydın’ a ait olduğu konusunda bütün Türkiye hemfikirdir.

Bizler, asli işi şehircilik ve belediyecilik olması gereken Sayın İ. Melih Gökçek’in yok etme pahasına da olsa spor kulüplerini ele geçirmek ve idare etmek hususundaki ihtirasına bir türlü anlam veremiyoruz. 1980’li yıllardaki Hacettepe-Keçiörengücü dönüşümünü ve bu köklü kulübün yokoluşunu eminim sizler de hatırlayacaksınızdır. Bu başarısız denemeden sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bir futbol şubesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin adını taşıyan bir futbol takımı kurulmuş, kamuya ait fonlarla ciddi tutarlarda yatırımlar yapılmıştır.

Takip eden yıllarda, halkın parasıyla Büyükşehir Belediyesi çatısı altında faaliyet göstermekte olan bu kulüp adı Ankaraspor olarak değiştirilerek ihalesiz, şartız, bedelsiz olarak taşınır taşınmaz tüm varlıklarıyla beraber yeni sahiplerine devredilmiş ve belediye çatısı altından çıkarılmıştır. Ancak istenen ve beklenen sportif başarının, köklü geçmişe sahip bir camianın desteği olmadan el edilemeyeceğinin anlaşılmasından olsa gerek, bu sefer heves ve hedef tahtasına MKE Ankaragücü kulübü oturtulmuş, elde etmek için gerekli her türlü yola başvurulmuştur.

Sayın Başbakanım,

Sayın Gökçek’in MKE Ankaragücü sevdası, yıllardır halkın parasıyla milyonlarca lira yatırım yaptığı Ankaraspor’un ligden düşürülmesi pahasına, oğlu Ahmet’in MKE Ankaragücü’ne başkan olmasıyla son buldu. Son buldu diyoruz zira bu tarihten sonra MKE Ankaragücü bir yok olma sürecine girdi.

Ahmet Gökçek’in başkanlığı sırasında kulüp dengesiz, kontrolsüz ve aşırı şekilde borçlandırıldı ve Gökçek ailesine mahkum edildi. Ne tuhaftır ki aynı dönemde kulübü yönetenler kulüp varlıkları ve gelirleri üzerinde haciz ve temlik işlemleri gerçekleştirmekteydi. İlginçtir ki Gökçek ailesinin hakimiyeti kulübü kendilerine devreden Cemal Aydın’ın yürüttüğü bir mahkeme süreci sonunda yasal olarak son buldu. Artık geride 102 yıllık geçmişin toplamında bile görmediği milyonlarca liralık borç yükü sırtına yüklenmiş, eli kolu bağlı, kıpırdayamaz halde bir camia kaldı.

Sayın İ. Melih Gökçek bunla da yetinmemiş, kulübün tüm geleceği üzerine ipotek koymuş, basın ve yayın organlarında "Bu Ankaragücü Amatör kümeye kadar gider" şeklinde demeçler vermeyi marifet saymıştır.

Sayın Başbakanım,
102 yıllık koskoca bir çınar bugün bütün tecrübeli futbolcuları elden gitmiş, 90’lı yıllarda doğmuş gençlerimizden müteşekkil, milyonlarca lira borcu olan, bütün varlıkları ve gelirleri hacizli, transfer yasağı bulunan, bütün varlığı fedakarca mücadele eden bir avuç futbolcu, teknik heyet ve cefakar taraftardan ibaret bir hale getirilmiştir.

Bu durum sadece bizleri değil bütün Türkiye’yi etkilemiş ve üzmüş, cefakar taraftarımızın yanı sıra başta bakanımız sayın Suat Kılıç olmak üzere Hakan Şükür, Aylin Nazlıaka gibi vekillerimiz ellerinden gelen desteği sergilemişler, MKE Ankaragücü’nün aydınlık yarınlara ulaşması için mücadele etmeye başlamışlardır.

Ancak o kadar ilginçtir ki, bir taraftan kıymetli bakanımız ve vekillerimiz MKE Ankaragücü’nü yaşatmak için çaba sarfederken diğer taraftan bir belediye başkanımız da öldürmek için elinden geleni yapmaktadır. O kadar ki, sayın İ. Melih Gökçek, öldürmekle yetinmeyip ihtirasını 102 yıllık camianın bayrağı ve namusu olan armasına bile kendi adamları vasıtasıyla haciz koyduracak dereceye taşımıştır. Amacı MKE Ankaragücü’nün milletimize malolmuş amblemini ve renklerini ele geçirerek, şahsileştirmek ve Ankaraspor’da kullanmak suretiyle kulübümüzü yok etmektir.

Sayın Başbakan’ım,
MKE Ankaragücü taraftarları olarak sizden destek istirham ediyoruz zira sayın İ. Melih Gökçek’e ve ihtiraslarına dur diyebilecek, onu esas iştigal alanı olması gereken belediyecilik ve şehircilik alanına tekrar davet edebilecek yegane makam – hem Başbakan hem de mensubu olduğu siyasi partinin genel başkanı olmanız hasebiyle- zatı alinizin makamlarıdır.

MKE Ankaragücü, sayın İ. Melih Gökçek’in ihtiraslarına kurban edilemeyecek derecede köklü ve kıymetli bir camiadır. Gerek şahsen gerekse de devletimizin yetkili krumlarını göreve çağırarak sayın İ. Melih Gökçek’in MKE Ankaragücü üzerindeki haksız tahakkümümü ortadan kaldıracağınıza yürekten inanıyoruz.

Gereği için arz eder saygılarımızı sunarız."

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.