Haberler


'Ankara savaşı' kızıştı
  • Yorumlar: 0
  • 14 Aralık 2013 15:30
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1891
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

'Ankara savaşı' kızıştı

0 0

CHP yönetiminin, hafta başında resmen “adaylık” önerisi götürdüğü geçen dönem MHP’den Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan eski Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la “el sıkışma” noktasına geldiği iddia edildi. Aracılarla gönderilen adaylık önerilerini daha önce iki kez geri çeviren Yavaş’ın hafta başında görüştüğü bir CHP yöneticisine, ilk kez “olumlu” yanıt verdiği öğrenildi. Muharrem İnce, Yavaş’ın isminin ön plana çıkarılmasına, “Hiçbir zaman aday olduğumu söylemedim. Ama genel merkez bir anket yaptırsın, eğer Ankara’da Yavaş benden bir-iki puan önde bile çıkarsa yine kendisi aday olsun” sözleriyle meydan okudu.

Ankara’da uzun süredir “sağdan da oy alabilecek aday” arayışını sürdüren CHP, ilk kez “yönetici” düzeyinde Mansur Yavaş’la temasa geçti. Daha önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “aracılar” kanalıyla nabız yokladığı Yavaş, “Sağ misyondan gelmiş bir insanım, CHP’den aday olmam doğru olmaz” diyerek önerileri geri çevirmişti. BBP ya da Demokrat Parti’den adaylığı konuşulan Yavaş’ın bu partilerle girmesi halinde seçimi alma olasılığının da olmaması ve yakın çevresinin de önerisiyle CHP ile temasa geçtiği öğrenildi. Yavaş ile geçen hafta başında bir CHP genel başkan yardımcısının ilk kez yüz yüze görüştüğü ve resmen öneri götürdüğü öğrenildi. Yavaş’la, yapılan anketlerle Ankara’yı alma olasılığının çok yüksek olduğu görüşündeki CHP yönetimine Yavaş’ın da ilk kez “olumlu” yanıt verdiği ve son anda bir gelişme olmazsa, önümüzdeki günlerde Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşeceği belirtildi. Yavaş’ın CHP’ye mesafeli olmasının altında ise kendi “sağ” tabanından gelecek tepki ve CHP’lilerin kendisine “oy vermeyeceği” endişesinin yattığı kulislerde dile getiriliyor. Ancak CHP yönetiminin yaptırdığı anketlerde, CHP seçmeninde Yavaş’a “oy verebilirim” diyenlerin oranının yüksek olduğu belirtildi. Yavaş’ın da bir bağımsız kuruluşa anket yaptırıp, kesin kararını vereceği dile getirildi.

‘Küçük hesap olmasın’

CHP içinde adaylığı konusunda ismi ön plana çıkan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce parti yönetimine, “Yavaş mı İnce mi olsun” konusunda “tarafsız” bir anket yapması çağrısında bulundu. Ankara’da seçimin kiminle kazanılabileceğinin en güvenli tarafsız anketten geçtiğini belirten İnce, şu görüşleri dile getirdi: “Ben hiçbir zaman adayım demedim. Ama ben partimin başarılı olmasını istiyorum. Kiminle olacaksa o olsun. Yeter ki küçük hesaplar olmasın. Hiçbir zaman aday olduğumu söylemedim. Parti üyelerine sorun desem açık ara önde çıkacağım için bu yanlış olur. Bütün Ankaralılara sorulsun. Anketlerde 1-2 puan önde çıkarsam da yine Yavaş aday olsun, razıyım. Güvenilir anket firmaları orada, para da partinin kasasında. Bu ikisi doğruyu bulma iradesiyle birleşince, sorun çözülür. Tabii amaç sorunu çözmekse. Başka işler varsa onu bilemem. Sadece Mansur Yavaş için demiyorum, adaylık için adı geçen ve iddiası olan bütün kişileri de kapsayacak bir anket yapılsın, ilk ikiye giren adaylarla bir daha yapılsın. Zaten önde çıkmazsam, benim siyasi kariyer gibi bir beklentim olmadığı için talebim de olmaz. Çünkü ben Ankara’nın ve Türkiye’nin önünün açılmasında payım olur mu diye düşünüyorum.

Durak’tan CHP yöneticilerine mektup

Öte yandan MHP’den seçilen ancak yolsuzluk iddiasıyla görevden alınan ve partiden de ayrılmak zorunda kalan eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, “aday” olmak istediği CHP’nin yönetimine mektup göndererek destek istedi. Hakkındaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili “bilgi kirliliği” oluşturulduğunu savunan Durak mektubunda, “Her türlü bilgi kirliliği ve entrikanın egemen olduğu günümüzde CHP’den adaylığımın tartışılması bazılarını rahatsız etmiş olabilir. Ancak AKP yandaşları ve bir kısım beklentisi olan partililer hariç seçim kazanmak isteyen CHP’li seçmen tabanında sevinç yaratmıştır” görüşünü savundu.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.