Haberler


Angora'daki villaların yanına 18 katlı gökdelenler....
  • Yorumlar: 0
  • 26 Ağustos 2007 13:09
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 3391
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Angora'daki villaların yanına 18 katlı gökdelenler....

2 0

90 villa yerine 420 daire...
Aksine bağlayıcı plan notuna karşın arsanın emsal değeri Büyükşehir Belediye Meclisi’nce 0,50’den 1,50’ye çıkarılmış...

Bölgede sık sık karşılaştığımız olaylardan biri de arsaların yoğunluklarının artırılması ve birilerine hiç yoktan rant sağlanması oluyor. Bu tip girişimlerle Çayyolu'nun dokusu bozuluyor, böylelikle altyapının üstyapıyı kaldıramayacak olması sorunu ortaya çıkıyor.

Angora Evleri'nin bitişiğinde Altınbel Sitesi'nin karşısındaki yamaçta üzerine 90 villa yapılacak yaklaşık 45 dönüm arazi düşünün. Belediye meclisinde aynı arazi üzerine çokkatlı 420 daire yapılmasına oy çokluğu ile karar veriliyor. Bu kararla bir süre sonra Angora Evleri'nin yanı başında takribi 18 katlı binalar yer alacak.

Parselin plan notlarına bakıyoruz. "Plan değişikliğine konu olan alanın Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 16.02.2007 gün ve 525 sayılı kararı ile onaylanan Başkent Nazım imar Planında 'Planlı - Yapılaşması Tamamlanmamış Konut Alanları' olarak belirlendiği ve uygulamaya yönelik çerçeve plan koşullarında '... yapı ve nüfus yoğunluğu artırılacak, inşaat alanı ve kat adedi değişiklikleri yapılmayacaktır." notunu görüyoruz. Ancak Belediye meclisi buna rağmen planları değiştirme yoluna gidiyor. Emsal 0,50'den 1,50'ye yükseltiliyor.

 

NİÇİN YOĞUNLUK ARTIRILDI?
Arsa sahibi, arazinin üçte birini ücretsiz olarak belediyeye teklif ediyor, karşılığında da arsa üzerinde yapılması planlanan 90 daireyi 420 villaya dönüştürülmesini istiyor ve bu istek, Belediye Meclisi'nin kararı Belediye Başkan Vekili Seyfi Saltoğlu'nun imzasıyla gerçekleşiyor.

 

ALTINBEL SİTESİ YÖNETİMİ İTİRAZ ETTİ
Planlar askıdan 11 Temmuz'da inecek. Ancak bazı site sakinleri ve SS. Altınbel Konut Yapı Kooperatifi avukatları aracılığıyla planlara itiraz ettiler ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne itiraz yazılarını gönderdiler.

 

ANGORA'DAN ÇIT ÇIKMIYOR
Ancak en çok itiraz etmesi gereken Angora Evleri Yönetiminde hiçbir hareketlilik gözlenmiyor. Çünkü alınan kararın altında Angora Evleri yönetiminde olan Seyfi Saltoğlu'nun imzası bulunuyor. Kısacası Saltoğlu, yönetiminde bulunduğu Angora Sitesi kalesine golü atıveriyor. Böylelikle Kooperatif-18'de çıt çıkmıyor. Bazıları bunu, Siteyi yöneten Kooperatif 18’in Başkanı Ertekin Durutürk'ün DP'den aday olması nedeniyle seçim bölgesinde olmasına yoruyor.

İtirazcı S. S. Altınbel Konut Yapı Kooperatifi üyelerinden biri Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği dilekçede şu görüşleri savundu; "18.05.2007 tarih ve 1372 sayılı Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Kararının hiçbir yasal dayanağı bulunmamaktadır; kamu yararı gözetilmeden özel kişi veya şirket yararına veya kararınızda olduğu gibi Belediyeye arsa terk edilmesi karşılığında imar planı değişikliği yapılması yasal değildir ve bu konuda 3194 sayılı İmar Kanunu ve bu kanuna istinaden hazırlanmış 'İmar Planı Yapılması ve Değiştirilmesine Ait Esaslara Dair Yönetmelik'te de plan değişikliklerinde uyulması gereken esaslar açıklanmıştır."

İPTAL DAVASI ve SUÇ DUYURUSU
Adının açıklanmasını istemeyen itirazcı, sözkonusu kararın belediye meclisince düzeltilerek eski haline getirilmesini kararın da kendilerine tebliğini istiyor. Aksi takdirde iptal davası açacaklarını ve suç duyurusunda bulunacaklarını söylüyor...

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.