Haberler


Akaryakıt istasyonu istemiyoruz
  • Yorumlar: 0
  • 03 Nisan 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2262
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Akaryakıt istasyonu istemiyoruz

0 0

Bugün saat 13.30’da Gökkuşağı İlköğretim Okulu’nun yanındaki arazide bir araya gelen bölge sakinleri, alana akaryakıt istasyonu yapılmasını istemediklerini bir kez daha haykırdılar.

 

Çevre sitelerde o alanda akaryakıt istasyonu istenmediğine dair dilekçeler alanda imzaya açıldı.

 

ÇABA Derneği Başkanı Engin Uç, gelenlere hitaben aşağıdaki konuşmayı yaptı.

 

Çayyolu’nda biri orman kıyısında, diğeri Engelli okulunun yanında, ki bu alanda aynı zamanda Engellilerin olduğu, onların çalıştığı, rehabilite edildiği bir de dernek var bunun yanıbaşında bir akaryakıt istasyonu yapılmak üzere düğmeye basıldı.

 

7 Nisan günü ihale yapılacaktı ki, Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinin ihaleler bölümünde Çayyolu’nda yapılacak olan iki akaryakıt istasyonu için ihaleye çıkan arazi ilanlarının üzerinde şu not yer aldı:Başkanlığımızın 07.04.2011 günü yapılması gereken 3 Adet Akaryakıt + LPG İstasyonun toptan satış ihalesi Başkanlık Makamının 01.04.2011 gün ve 595 sayılı Oluru ile İptal Edilmiştir.’

Yani yargı bu ihaleyi iptal etmişti. Bu duruma çok sevindik. Eğer o “İptal etmiştir”in yerine “ertelenmiştir” kelimesi gelseydi, olayı daha rahat anlayacaktık.

 

Niçin iptal etti? Onu bilemiyoruz ama, bu alanda nazım imar planları olmasına karşın uygulama imar planı yani 1000’lik plan yoktu. Sanıyoruz, iptal nedeni de bu… Yani Büyükşehir Belediyemiz yangından mal kaçırırken yakalanmış durumda…

 

Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, iptal kararı almasına karşın, yine de ihaleyi yapma konusunda ısrarcı olacağından söz ediyor. Prosedürü yerine getireyim, siz görürsünüz eğiliminde…

 

Burada yapılacak olan Akaryakıt ve LPG istasyonuna karşı çıkmanın saçmalık olduğunu söyleyebiliyor ve soruyor “Hangi çağda yaşıyoruz?”

 

Bu yapılaşmaya karşı çıkanları çağdaşlıktan uzak olmakla suçluyor.

 

Engelli çocuklara sahip çıkmak mı çağdışılık?

Yoksa planlarla oynayıp yoğunlukları artırmak mı çağdaşlık?

Yeşil alanları dönüştürüp rant sektörüne ikram etmek mi saçmalık,

Mahalle arasına yanıcı, parlayıcı, patlayıcı tesisleri sıkıştırmak mı çağdaşlık?

Yoksa heykellerin içine tükürmek mi bu çağdaşlık?

Sizin GÖKKUŞAĞI mı çağdaşlık, bizim GÖKKUŞAĞI mı saçmalık?

Sizin bu fikrinize karşı çıkan AKP İstanbul milletvekili Edibe Sözen de mi çağdaşlıktan nasibini almamış?

 

En küçük yağmurda sel basan, dere yatağı ve metro güzergahına, üstelik de bu caddenin üzerine yaptırdığınız Gordion mu çağdaşlık?

 

Dört dönemdir Ankara’yı yöneten Melih Gökçek’in Çayyolu halkı ile olan sorunu hiç bitmedi, bitecek gibi de görünmüyor.

Metromuzun inşaat kısmı bitmesine karşın, Ulaştırma Bakanlığı’na devri sırasında bile Çayyolu’nu en sona itmeye çalışan bir yapıda.

 

NİÇİN BURADAN EV ALDIK, NEDEN BURAYA YERLEŞTİK?

 

Çayyolu’nun seyrek yapılaşması, yeşil alanının bol olması, metrosu, orman alanları nedeniyle bu havzada yaşamaya karar vererek buraya yerleştik. Sakin, huzurlu bir yaşantı sürdürebilmek için bu bölgeyi tercih ettik. Ama görüyoruz ki, buradaki yaşamı, buradaki huzuru baltalamak için yöneticilerimiz ellerinden geleni artlarına bırakmıyorlar. Bu da bizi tedirgin ediyor, huzursuz kılıyor.

 

Ankara’nın en huzurlu bölgesi yerel yönetimler eliyle dinamitlenmeye çalışılıyor.

 

Bakınız burada bir ada oluşturulmuş. Gökkuşağı İlköğretim Okulu’nun 450 öğrencisinin 150’si engelli ve burada karma eğitim yapılıyor.

Tam karşısında Omurilik Felçliler Derneği var. Engelli öğrenciler burada dernekleri ile de tanışıyorlar. Bu ada engellilere tahsis edilip Avrupa’nın bile imrenerek baktığı bir kampus oluşturulabilir.

 

Aynı efsafta bir arsa ile bu arazi takas edilip bu kampus yaratılabilir. Bunu yapmak yerel yöneticiler için hiç de zor olmamalı.

 

İstemimizin özeti; bugün Çayyolu’na hizmet veren 8 adet benzin istasyonu varken yenilerinin devreye girmesini, özellikle de orman kıyısına ve buraya yapılacak olan akaryakıt ve LPG istasyonlarını reddediyoruz. Yapılmaması için de elimizden geleni yapmaya hazırız.

 

Bunun için ÇABA Derneği’nde iki toplantı gerçekleştirdik; bu toplantı sonucunda, İş Bankalılar Site Başkanı Sayın Reşat Özkan, Yarenler Sitesi Başkanı Sayın Erdoğan Kavlakoğlu ve Temsa 1 Sitesi Başkanı Sayın Muammer Karayazı ile, ÇABA Derneği üyelerinden Sayın Tuğrul Turhan’dan oluşan bir komisyon kurarak çalışmalara başladık.

 

Belediyenin ihalelerini adım adım takip edeceğiz.

 

Bu alanda benzin istasyonu istemediğimizi belirtir bir dilekçe için yöreden imza toplanması,

 

Bu konuda yetkin bir avukat tutularak dava açılması ve izlenmesi.

 

Kaldı ki, nazım imar planlarıyla bir yıl önce oynanarak bu benzin istasyonları mahalle aralarına yerleştirilmiş bulunuyor. Bu planların iptali için harekete geçerek sadece bu alanın değil, Tüm Çayyolu’nun önceki nazım imar planı doğrultusunda bu yapılaşmalardan kurtarılmasını hedeflemekteyiz.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.