Haberler


AVM patronları pazar günü kapanmaya ‘yokuz’ dedi
  • Yorumlar: 0
  • 14 Şubat 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1995
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

AVM patronları pazar günü kapanmaya ‘yokuz’ dedi

0 0

Alışveriş merkezlerinin Genel Müdürleri uyardı: “Alışveriş merkezlerinin pazar günleri ve diğer günler 18.00’de kapanmasını öngören kanun tasarısı kabul edilirse, işten çıkarmalar kaçınılmaz olacak.

ALIŞVERİŞ Merkezi, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazalar Kanun Tasarısı’nın hedef kitlelerinden olan Alışveriş Merkezleri Pazar günleri kapanma ihtimaliyle karşı karşıya. Alışveriş merkezlerinin genel müdürlerinin “yasa tasarısının kabulü durumunda neler olabileceği” sorusuna yanıtı vahim bir tablo çizdi. Pazar günleri tam gün kapanacak Alışveriş Merkezlerinde işten çıkarmaların kaçınılmaz olacağına vurgu yapan Alışveriş merkezi genel müdürleri, bu işten çıkarmaların da küçük esnafa herhangi bir desteğinin olmayacağının altını çizdi. Genel müdürler, yasa tasarısı ile ilgili görüşlerini Ankara Hürriyet’le paylaştı.

Destek amaçlı kapatmayın
Gordion Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Alp Atilla:
Sektör cirosunun yüzde 55-60’ının haftasonu, yüzde 30-35’inin de pazar günü gerçekleştiğini unutmamak lazım, Pazar günü AVM’lerin kapanmasının bu anlamda çok gerçekçi bir uygulama olamayacak. Küçük esnaf ve bakkalların korunması gerek ancak bu koruma yönetimi AVM’lerin Pazar günü kapatılmasından geçmemeli.

Hizmet kalitesi düşer
Panora AVM Genel Müdürü Okan Baba:
Türk AVM sektörü, Avrupa’daki ikinci en aktif sektör olmuştur. Toplam cironun %73,8’i hafta sonları ve hafta sonları yapılan cironun %42’si ise Pazar günleri gerçekleştirilmiştir. Bahsedilen %42’lik ziyaret oranının kısıtlı saatlerde gerçekleştirilmesi, ihtiyaçları karşılamada yeterli olmadığı gibi yoğun talep karşısında verilecek hizmetin kalitesini de düşürecektir.

Siyasi bir amaç var
Armada Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Yıldır Ertem:
Yasa tasarısı, ayrı dinamikleri olan ve birbirlerinden kesin çizgilerle ayrılan üç ayrı mağaza anlayışını bir potada eritmeye çalışıyor. Bu yasa tasarısı bir siyasi amaca hizmet ediyor, o da şu hükümet “geleneksel perakendeciyi koruyoruz” demek için yapıyor. Ancak, uygulama şekli akla mantığa sığmıyor.

Pazar haricinde başka bir gün olsun
Galeria Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Hüseyin Aslan:
İşin iki boyutu var; çalışanlar böyle bir durumda mutlu olacak ancak ticari anlamda Türk ailelerin yaşam biçimiyle ters düşüyor. Hafta içi çalışan aileler Pazar günlerini aile günü olarak görüp beraberce vakit geçirmek istiyorlar. Bu noktada da hava muhalefetinden etkilenmediği için genel tercih alışveriş merkezleri yönünde oluyor. Sırf bu sebeple bile illa kapatılacaksa Pazar günü yerine başka bir gün tercih edilebilir.

Düşünülmeden hazırlanmış
CEPA Alışveriş Merkezi Genel Koordinatörü Atilla IŞILDAR:
Söz konusu tasarının üzerinde çok düşünülmeden ve bilimsel temellere dayanmayan şekilde salt küçük esnafı koruma amaçlı hazırlandığı; diğer tarafta toplum ihtiyaçlarını, ekonomik faktörleri ve ekonominin diğer oyuncularını görmezden gelindiği görülmektedir. Dolayısı ile bu kanunun yasalaşması halinde birçok olumsuz sonuçlar doğuracağı aşikardır.

Gülümseyin çekiyorlar
ARCADIUM, 13-14 Şubat tarihlerinde en romantik aşk şehirlerinin görsel maketlerini Arcadium Aşıklar Meydanı’na taşıyor. Burada kurulacak fotoğraf setinde, Arcadium tarafından hediye edilecek Sevgililer Günü kupasından kahveleri yudumlarken bu romantik ortamda bir kare ile ölümsüzleştiriliyor.
10-14 Şubat tarihleri arasında yapacağınız Sevgiler Günü alışverişlerinizden sonra katılabileceğiniz bu etkinliğin sonunda çekilen fotoğrafınız bir anı olarak Arcadium tarafından size hediye ediliyor.

Ne kadar tanıyorsunuz?
Arcadium’un hazırladığı bir diğer Sevgililer Günü süprizi ise “Aşkınızı Ne kadar tanıyorsunuz?” yarışması. 13 - 14 Şubat tarihlerinde 14:00-15:00, 16:00-17:00 ve 18:00-19:00 saatlerinde gerçekleştirilecek yarışmaya eşinizle birlikte katılarak soruları doğru cevaplarsanız tek taş yüzükten, şık bir akşam yemeğine kadar bir çok sürpriz hediyeden birini kazanma şansını yakalayabilirsiniz.

Hürriyet/ANKARA

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.