Haberler


AOÇ’de de usulsüzlük
  • Yorumlar: 0
  • 03 Ocak 2014 00:18
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1768
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

AOÇ’de de usulsüzlük

0 0

Başbakan Erdoğan’ın ‘Başkanlık’ binası hayalleriyle başlattığı inşaat nedeniyle bugüne kadar 3 bini aşkın ağaç kesildi. Büyük tepkilere neden olan bina AOÇ’un bağrında yükselmeye devam ediyor. Ancak o binayı da ilgilendirebilecek bir gelişme var. Sayıştay AOÇ arazilerinin birinci derece tarihi ve doğal Sit alanı olduğunu tespit etti. Raporda, “Atatürk’ün büyük öneme sahip mirasının korunması ve bir bütün halinde çiftliğin kuruluş amacına uygun olarak yönetilmesinin daha uygun olacağı” da vurgulandı.

Sayıştay’ın 2012 AOÇ raporu yayımlandı. ANKA’nın aktardığı rapora göre Sayıştay, devredilen ve amacı dışında kullanıldığı tespit edilen AOÇ arazileriyle ilgili olarak şu tavsiyelerde bulundu:

-Tohum ıslah istasyonunun kurulması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na aktarılan ve bakanlıkça daha sonra Türkiye Zirai Donatım Kurumuna devredilen, Kurumun özelleştirilmesi aşamasında da, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla Devlet Personel Başkanlığı, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ve Sakarya Vilayeti Özel İdare Müdürlüğünün kullanımına verilen, Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünce atıl durumda olduğu ve/veya amaç dışı kullanıldığı tespit edilen arazilerin geri alınmasının sağlanması,

-Bira fabrikasının kurulması için Tekel Genel Müdürlüğü’ne devredilen, özelleştirme nedeniyle alkol üretimi ile dağıtımı sona eren arazi ve tesislerin,Mülkiyet devrinde belirtilen kullanım amaçlarının ortadan kalktığı, arazilerin bulunduğu bölgenin birinci derece tarihi ve doğal Sit alanı olduğunu tespit etti. Ayrıca Atatürk’ün büyük öneme sahip mirasının korunması ve bir bütün halinde çiftliğin kuruluş amacına uygun olarak yönetilmesinin daha uygun olacağı da dikkate alınarak, Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğüne iade edilmesi için başlatılan çalışmaların sürdürülerek, arazilerin geri alınmasının sağlanması.”

AŞTİ KOMPLEKSİ’NDEN KİRA ALACAĞININ TAHSİL EDİLMESİ ÖNERİSİ

Sayıştay, kira bedeli dava konusu olan AŞTİ Kompleksi arazisi ile ilgili olarak şu tavsiyelerde bulundu:

Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi Kararının bozulmasına ilişkin Yargıtay 3. Hukuk Dairesinin Kararı doğrultusunda, gerekli muhasebe kayıtlarının yapılması ile, 1 Temmuz 2012 tarihinden öncesine ilişkin 6 milyon 436 bin 588 TL tutarlı kira alacağı ve bu tarihten sonrası için hesaplanacak fark kira alacağının takip edilmesi ve tahsili gerçekleştirilmeli.

2012 YILINDA TÜM SATIŞLAR FAALİYET ZARARI İLE SONUÇLANDI

Sayıştay, AOÇ 2012 yılında ticari mal satışları ile birkaç mamul ürünün satışı dışındaki tüm satışların faaliyet zararı ile sonuçlandığını bildirdi. Raporda şu bilgilere yer verildi:

AOÇ Müdürlüğü, süper marketlerin büyük önem kazanarak piyasaya hakim olduğu, kıyasıya bir rekabetin yaşandığı günümüzde, üretim ve pazarlama konularında da önemli sorunlarla mücadele etmek durumundadır. AOÇ ürünlerin tüketiciye ulaştırılmasında değişikliğe giderek yeni pazarlama kanalları oluşturmuş, mevcut pazarlama usullerine ek olarak zincir marketlerle yapılan sözleşmeler uyarınca ürün verilmeye başlanmıştır. Ancak, pazarlama konusunda gösterilen çabalara karşın, özellikle bitkisel üretim ürünleri olmak üzere, bazı ürünlerin satışından sağlanan net hasılat, bu ürünlerin üretim maliyetlerini dahi karşılamamakta ve bu ürünlerin satışından brüt satış zararı edilmektedir. Satışında brüt satış zararı oluşan bu ürünlerin üretim kararının gözden geçirilmesi gerekmektedir. Kuruluş 2012 yılında, satış maliyetleri toplamının yüzde 26′sı, net satış hasılatının yüzde 35′i oranında 17,9 milyon TL tutarında faaliyet zararı etmiş, ancak, büyük ölçüde gayrimenkul kira gelirlerinden oluşan diğer faaliyetlerden sağlanan gelir ve karlar ile diğer faaliyetlerden gider ve zararların etkisi ile dönem sonucu 2,7 milyon TL olağan kâra dönüşmüş, olağandışı gelir ve karlar ile olağan dışı gider ve zararlardan sonra da 3,2 milyon TL dönem karı oluşmuştur.

İlkkurşun

Kaynak: http://www.ilk-kursun.com/haber/165618

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.