Haberler


13.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivalde neler var? Çayyolu Sahnesi'nde hangi oyunları izleyeceğiz.
  • Yorumlar: 0
  • 15 Kasım 2008 11:20
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2124
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

13.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivalde neler var? Çayyolu Sahnesi'nde hangi oyunları izleyeceğiz.

0 0

Öncelikle; festival kapsamında gerçekleşecek olan sosyal sorumluluk projesi için 10 tiyatro grubu büyüklerle, 3 çocuk tiyatrosu oyunu ise çocuklarla buluşacaktır. Hayatında tiyatroya gitmemiş 2000 kişi bu kapsamda ilk defa tiyatro ile ücretsiz olarak tanışmış olacaktır. Proje Kapsamında 8 ilçede (Çankaya, Keçiören, Mamak, Altındağ, Yenimahalle, Gölbaşı, Sincan ve Beypazarı'nda) yaklaşık 6 bin aile ve İlk Öğretim Okulları ziyaret edilecektir. 5 yıl boyunca Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan bu projenin hedefi, 5 yılda 10.000 kişiyi tiyatro ile tanıştırmaktır.

Festivalde ise; yaklaşık 69 ulusal ve uluslararası tiyatro grubunun salon oyunlarıyla, sokak tiyatrosu gösterileri, tiyatro konusunda yapılacak söyleşi, panel, atölye çalışmaları, belgesel film ve sinevizyon gösterileri ile sanat severlerle buluşuyor. Festival kapsamında 99 etkinlik sanatseverlerle buluşacaktır. Söyleşilerde ve panellerde tiyatro temsilcilerine, sanat eleştirmenlerine, Kültür Bakanlığı yetkililerine ve ilgili akademisyenlere yer verilecektir. Tiyatro sanatının izleyicisi ve sanatçısı ile güçlendirilmesi ve geniş bir kesimin bu tip sanatsal hizmetlerden yararlanması büyük önem taşımaktadır.

Festival; “Hayat Sanatla Güzel” teması ile bu yıl 69 Tiyatro Topluluğu, 99 Etkinlik ve 662 Sanatçıyı 27 farklı mekanda sanatseverlerle buluşturuyor.

Çayyolu Sahnesi'ndeki oyunlar

İzmir B.B. İzbeton Çalışanları / Murtaza
18 - 19 Kasım / 20:00

Yönetmen : HALUK IŞIK
Yazar : ORHAN KEMAL
Konu : Hayatın dayattığı sorunları kaçmak için görev! aşkına sığınan ve bunu savunma mekanizmasına dönüştüren murtaza sınıfsal tercihlerini yapamama hayati görevlerini seçememe ve gerçeği algılayamamanın bedelini bir babanın yaşayacağı en acı ve hazin bir sonla öğrenir ve öder.


AST / Her Yönüyle Atatürk
20 Kasım / 13:30

Yönetmen : Atila OĞULTEKİN
Yönetmen Yardımcısı : R.Onur DURU
Uyarlayanlar : Atila OĞULTEKİN, Devrim AKSEKİ
Konu : Hepimiz Atatürk ü okullarda anlatıldığı kadarıyla tanıyoruz. Hep Atatürk ün, bize çocukluğunda dayısının çiftliğinde karga kovalamasından, askeri okula giderek iyi bir asker olup tarihteki en büyük liderlerden biri olmasından bahsedilir. Ancak, bu denli çok yönlü bir liderin, bir milletin kaderini belirleyen kararları nasıl aldığını ve nedenlerini bilmiyoruz.


İBŞT / Kırmızı Pazartesi
21 - 22 Kasım / 20:00

Yönetmen : Macit KOPER
Yazan : Gabriel GARCIA MARQUEZ
Çeviri : İnci KUT
Konusu : Santiago Nasar o gün beyaz giysilerle beyaz yatağından kalktığında, bir cinayete kurban gideceğini kendisi dışında herkes bilmektedir. Çünkü bir önceki gece, o kasabada kabul edilemez bir şey olmuş, kasabanın yeni sakini Bayardo San Roman gözüne kestirdiği ve evlenmek için her türlü maddi manevi zenginliğini öne serdiği Angela Vicario ile evlenince gerdek gecesi kızın kız olmadığını anlamıştır. Kız can havliyle Nasar demiştir. Tıpkı bir karabasan gibi toplumun üzerine abanan ve gelmekte olan bir cinayeti bile sıradan laştıran ruh hali, önlem almakta geciktirir.


Devlet Opera Ve Balesi / Töre.
23 Kasım / 15:00

Yazan: Turgut Özakman
Müzik:Cem İDİZ
Koreografi ve Reji : İhsan Bengier
Orkestra Şefi: Naci Özgüç
Libretto ve Dramaturgi : Ebru Saçar
Dekor: Tuncay Kalyon
Kostüm : Gazal Erten
Işık : Emin Saraçoğlu
Koreografi Asistanı : Serhat Elat
Eser Sorumlusu : Serhat Elat
Repetitör : Armağan Davran
Reji Yardımcısı : Erkin Onuk
Kondüvit : Işınsu Yapıcı


Kocaeli B.B. Şehir Tiyatroları / Irg Bitig
24 - 25 Kasım / 20:00

Yöneten : Emre KOYUNCUOĞLU
Konu : Irk Bitig, eski Türklerin, gerçek dünyayla ruhlar dünyasını, iyi ve kötüyü, yazgıyı algılama biçimini anlatan dokuzuncu yüzyıl başlarından kalma en eski metin. Geçmiş ve bugün arasında kişileşen bu metin, Emre Koyuncuoğlu tarafından geleceği yeniden ve birlikte öngörebilmek için sahneye sesler aracılığıyla taşınıyor.


Antik Tyatro / Kayıp Hazine
26 Kasım / 13:30

Yönetmen : Mehmet Yılmazsoy
Yazan : Mehmet Yılmazsoy, Fatih Al
Konu : Herkes parayı sever. Aslında sevdiği o kağıt parçası değil, onun sayesinde elde edecekleridir. Ve biraz düşünürse insan,kendisi için en değerli ve kendisini en mutlu edecek olanlar, aslında parayla sahip olamadıklarıdır.
 


Ordu B.Karadeniz Tiyatrosu / Kuzguncuklu Fazilet
26 Kasım / 20:00

Yönetmen : Burak Karaman
Yazan : Yılmaz Karakoyunlu
Konu : Kuzguncuklu fazilet,ikinci dünya savaşı sonrasında yaşanan sıkıntılı dönemi anlatmaktadır.Savaş yıllarında her türlü hileye,desiseye başvurarak halkın sırtından haksız kazanç elde edenlerin felaketini örneklemektedir.Bütün ahlaki ve insani değerlerini kaybetmiş bir kadının eşinin görev alanı içine giren faaliyetlerini, kendi lehine döndürmeye çalışmasını konu edinmiştir. Sonunda toplumun yüksek idealleri ve ahlaki değerleri üstün gelmiş ve bu değerler hayata hakim olmuştur.


Tiyatro Kare / Kim O
27 - 28 Kasım / 20:00

Yazanlar : Ray Cooney, Gene Stone
Uyarlayan : Ragıp Yavuz
Yöneten : Nedim Saban
Konu : Kapitalist olgularla 1980 den sonra tanışan gençlik hızla kültürel erezyona doğru yola alır. Metin Serezli çok uzun süredir çalışan eski bir devlet memuru olarak yaşamına devam etmektedir. M.Serezli nin yukarı katında oturan iki sevgili bir gece ansızın kavga ederler. Yeşim Alıç davetsiz bir misafir olarak Serezli nin evine gelir ve karnı burnunda hamiledir. Girdiği evden gitmeye hiçte niyeti yoktur. Mülayim halde yaşamına devam eden ve geleneklerine sıkıca bağlı bir karakterle, günümüz popüler kültürle yaşamını devam ettiren karakterin komik hikayesi böylelikle başlamış olur.


Kentin Oyuncuları / Karagözün Seçmenliği
29 Kasım / 20:00

Yazan : Hakan Bintepe
Yöneten : Günay Toprak
Konu : 1911 yılında Sultan Abdülaziz, Karagöz e siyasi taşlama yasağı getirir. Bu sadece batmakta olan Osmanlı Devletinin tahammülsüzlüğünün değil aynı zamanda da halkın muhalif yüzünün Osmanlı Devleti gibi bir monarşide onlarca yıl süren bir tiyatro biçimi olarak yer alıp sevilişinin de kanıtını oluşturuyor. Pek çok araştırmacı Karagöz ün siyasal taşlamacı yanının altını çizerken Prof. Metin And Karagöz ün bu yanına dair 18. ve 19. Yüz Yıllara ait onlarca kanıt sunar. Karagöz siyasidir, utanmazdır, muhaliftir. Ahlak kurallarına, iktidarlara, iktidarların yanlışlarına karşı muhaliftir. Taşlamacıdır, yergiyi alaya vardırmaktan çekinmez. Tahammülsüz dönemler dışında tuhaf bir dokunulmazlığa da sahiptir.


Kıbrıs Türk Amatör Tiyatrocuları Der. / Rokka Hospital
30 Kasım /15:00

Yönetmen : Enver Aşçı
Yazar : Enver Aşçı
Konu : Çeşitli Sağlık sorunları yanında , psikolojik sorunların başı çektiği günümüzde , insanın içinde bulunduğu bu durumla nasıl başa çıkabileceğini , sağlıklı nasıl yaşanabileceğini ve sevgiyle tüm insanların her şeyin üstesinden gelebileceğini anlatan komik bir oyun...


İstanbulimpro / Ne Ala Temaşa
30 Kasım / 20:00

Yönetmen : Ekip Çalışması
Konu : Oyun seyirci katılımıyla tamamen doğaçlama olarak gerçekleştirilir. Çeşitli bölümlerden oluşan gösteride şiir, öykü ve müzik çok önemlidir.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.