ESKİŞEHİR YOLU MANHATTAN OLACAK MIŞ
Sadece yüksek bloklar dikmekle Manhattan olunamaz ; olunsa olunsa ancak Demet olunur !
Ama bu demek değildir ki
Eskişehir yolu Manhattan olamaz !
Olabilir ama önce oturup Manhattan Manhattan nasıl olmuş bir belgeselini dikkatle izlemek gerekir ...
Beyaz Zam(bak)lar Ülkesinde (Atatürk'ün Askeri Okulların Müfredatına Konulmasını Emrettiği Kitap),
adlı kitabı okumanız lazım
bir avuç insanın bataklık bir araziyi nasıl dünyanın en zengin arazilerden biri kaline getirdiklerni ....
Tarih: 06 Ekim 2011 15:40 Ekleyen: Beğenme: 0
çayyolu gençliği
fazla söze gerek yok
rakamlar konuşur
gençlik 1 sefer yaşanır....
Tarih: 06 Ekim 2011 15:39 Ekleyen: Beğenme: 0
sağlık köşesi :
arsamı var da ortada a cancağzım
öyle ya devled hastanesi yaptırttalım......
Tarih: 06 Ekim 2011 15:38 Ekleyen: Beğenme: 0
kulaklarınıza pamuk tıkayı mı uyuyacaz :
akıllı sayaç meselesine kıl oldum abi kıl bu emekli derneklerine üye olan amcalar ve teyzeler bu yazıyı eğer oku duysalar daha şimdiden yandık demektir .
m 'adamlar zaten sabaha karşı yatıp öğlen exanına doğru uyanıyorlar şimdi kahvaltılarını öğlenle birleştirip akşama kadar gezecekler
ondan sonra saat 22:00 oldu mu gelsin kirli çamaşırlar gelsin kirli bulaşşıklar
ancak bizim sitede hala annesinin margarinin kullanan tüketiciciler car
2100 ler 2200 ler gündüz bile çamaşırları sıkmaya bi başladımı bütün blog saallanmaya başlıyor
Tarih: 06 Ekim 2011 13:07 Ekleyen: Beğenme: 0
Sn Koru'lu, ne denildiğini anlamaya bile çalışmadığı "neden yeni bir örgütlenme" başlıklı yazının bir yerinden cımbızla aldığı bir cümleyi kişisel eleştiri aracı haline dönüştürerek, başkaları adına ahkam kesiyor.
eski muhtar'ın sağlık emekçisinin eşi az gayret sarfetmemişti diyor?
adeta, sağlık ve sosoyal tesisiler yaptırma ve yaşatma derneğinin başkanıymış gibi davranıyor.
Peki, sn. koru, eski muhtar beyin eşi devlet hastanesi yaptırmak için uğraş verirken siz ne yapıyordunuz. Şimdi sağlık tesisileri yaptımak için uğraşıyor musunuz?
Tarih: 06 Ekim 2011 13:06 Ekleyen: Beğenme: 0
Parasız Eğitim İstiyoruz dedikleri için Ferhat ile Berna kaç aydır tutuklular biliyor musunuz?
Tam 19 aydır.
Ve bu gün mahkemeleri var.
Özgürlüklerine, ailelerine kavuşmaları dileğiyle.
Tarih: 06 Ekim 2011 12:40 Ekleyen: Beğenme: 0
Resmiye hanım, iyi de bu ay ki dergisinde Engin UÇ'un kendisi de yeni bir örgütlenmeye ihtiyaç var diyor.
Napcaz şimdi?
Tarih: 06 Ekim 2011 12:39 Ekleyen: Beğenme: 0
Koru'lu rumuzuyla yazan,önce adınızı veya baş harflerini yazarsanız perde arkasından değil,açıktan eleştiri yöneltmiş olursun bu bir.İkincisi,bu defterde ağzı olan konuşmuyor,sık olmasa da Çayyolu ile ilgili fikirleri olanlar da yazıyor."bilenler bilir baştada koru sitesi sakinleri iyi bilir eski muhtarımız ali bey in eşi sağlık emekçisydi ve sınır kasabalarından birine tayini çıkarılan devlet hastanesi arsamıza devlet hastanesi yaptırmak için az gayret sarf etmemişti."diyorsunuz.Kullandığınız mişligeçmiş zamana ve bilenler bilir demenize bakılırsa,konu epey eski bir zamana ait.
O halde,ben de size soruyorum;o kadar gayretin neticesi ne oldu?Bırakın devlet hastanesini, şimdilerde ortada devlet hastanesinin arsası bile yok.
Neden,Köprülerin altından çok sular aktı,sağlık politikaları çok değişti.Benimsemesek de eleştirsek de artık bu işler kar güdüsüyle,özel sektör tarafından"yatırım","girişim" zihniyetiyle yapılıyor.Veya yazımızda da belirttiğimiz gibi, üniversite ve belediye gibi kurumlarca.
Bunların idame ettririlmesi de ayrı bir konu.Bugün üniversitelerce bölgemize açılan sağlık tesisileri bile tam donanımlı değil,Acil servisleri yok.Böyle bir ortamda,Sağl. ve Sos.Tesis "Yaptırma ve Yaşatma" gibi çok iddialı bir konuda dernekleşmek,vakit doldurmaktan öte ne ifade eder ben de bunu Çayyolu'luların takdirlerine bırakıyorum.Bu konuda farklı düşünüp,eleştiri yaparak bir anlamda bu tür dernekleşmeye sahip çıktığınıza göre bir soru daha sormak istiyorum;Acaba Çayyolunda dernekleşme kanalıyla hangi sağlık ve sosyal tesis yapılmıştır. Özel sektöre ait kaç tesis vardır?
Tarih: 06 Ekim 2011 12:39 Ekleyen: Beğenme: 0
buşon ücreti
haftada bir iki akşam bölgemizde hizmet veren işletmelere dostlarımızla beraber takılıyoruz
bu işetmelerin çoğu müşteri olarakbizim lokantaya dışardan kendi getirdiğimiz içecekler için alınmasını istediğimiz açma ücretini ( buşon ücreti ) kabul etmiyorlar ve
"dışardan içeçek getirmek yasak"
diyorlar.
halbuki ; buşon ücreti dünyanın her köşesine en lüxs otellerde dahi bir tüketici hakkıdır
lütfen yayımlarmısınız
Tarih: 06 Ekim 2011 10:00 Ekleyen: Beğenme: 0
yemesini içmesini bu kadar bilen çayyolu halkının mutfakla ilgili bir derneği olmaması çok üzücü
Tarih: 06 Ekim 2011 09:34 Ekleyen: Beğenme: 0