Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• Fransız Ulusal Meclisi “soykırımı inkâr yasa tasarısını” onayladı ya, şimdi insanlar, “ne olacak” diye soruyorlar. Yanıtım kesin: Hiçbir şey olmayacak! Çünkü bugüne kadar Arjantin’den İsviçre’ye, İsveç’ten Uruguay’a birçok ülke parlamentosunda benzer tasarılar yasalaştı, bir şey olmadı. İlk üç-beş gün protestolar, sokağa dökülmeler… Sonra sular bir başka ülkenin parlamentosunda benzer bir yasa gündeme gelene kadar durulur, Ankara’ya çağrılan büyükelçiler de görevlerine geri dönerler.
    Tarih: 26 Aralık 2011 13:51 Ekleyen:
  • Tevfik FİKRET

HAN-I YAĞMA

Bu sofracık efendiler-ki iltikama  muntazır
    Huzurunda titriyor, şu milletin hayatıdır.
    Şu milletin ki mustarip, şu milletinki muhtazır
    Fakat sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin
    Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin.

Efendiler pek açsınız, bu çehrenizden bellidir.
    Yiyin, yemezseniz bu gün, yarın kalır mı kimbilir
    Şu nad-i niam, bakın kudumunuzda mühtehir
    Bu hakkıdır gazanızın, evet, o hak elde bir...

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı  zi-safa sizin
    Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin...

Eebiyat hk: Bazı şiirler vardır ki güncelliklerini hiç yitirmez.Seneler geçse de siz onları aynı tazelikle okursunuz. Dil sadeleşebilir ama anlam değerinden hiç bir şey kaybetmez. İşte bu gün sevgili Edebiyat meraklılarına böyle ölmez bir KLASİK örneği. Nice EDEBİYAT konularında yazışmak ve görüşmek umuduyla!..
    Tarih: 26 Aralık 2011 13:50 Ekleyen:
  • bu aralar pek yazmıyorum ama en terbiyeli tabiriyle vatandaşın alnında da kereviz yazmıyooooo hani
    sayın vekillerim
    Tarih: 26 Aralık 2011 13:47 Ekleyen:
  • yıllarca ayaklar baş olursa kıyamet kopar diyen  merkez sağ zihniyetler bu milletin başına çoban süloyu çoban olarak dikmediydi ne çabuk unutunuz

birazda çoban dediğiniz gurup başkan vekillerini  gurupların başına diksinlerde

onlarda  bakalım iyice anlasın nasıl bir şeyniş sürü piskolojisi
  • yeni meclis açıldığından beri allah aşkına göze çarpacak ne yeptı dersimiz ; m'  adamlar ilk önce işlere kendi sosyal haklarını genişletmekle başlayıp birde üstüne vatandaşa  tehdit ler savurmaya başlamakla

bu arkadaşlara senede birer  mendil
    yazlık kışlık olmak üzere birer çift  iş tulumu
    öbür seçimlerde bölgelerinde çok çalışıp tulum çıkarsınlar diye , iş ayakkabısı , et yiyemediklerini dile getirenlerine kurban bayramlarında et
    şeker bayramlarında birer kutu  bihter sütsüz çikolata  , yılbaşı akşamı çerez  talebe göre viski  yada  meyvasuyu
    senede 6 ikramiye bayram parası , kıdem tazminatı ,

gece çalışmalarındasa ÇİFT
    hatta 3  yövmiye  verilsin
  • benim memurum işini bilir !

vekile sormak lazım; peki, karnı doymayan bürokrat ve memur ne yapar?

Tarih: 26 Aralık 2011 12:08 Ekleyen:
  • Neyse Zikride O DUR  !

CHP'nin kıyak maaşa imza koyan milletvekili
    "Milletvekili karnını doyuramazsa, seçmenini ağırlayamazsa iş takipçiliği yapmak zorunda kalır."
    demiş.
    Tarih: 26 Aralık 2011 12:08 Ekleyen:
  • temem Ama Yan Cabibme Koy  !
    Ya MHP ye ne demeli? Maşaallah tık yok !.
    Sanki bu ülkede yaşamıyorlar !...

Tarih: 26 Aralık 2011 12:07 Ekleyen:
  • estetik faşizm !

meclis gibi bir mekanda milletvekillerinin başına
    çoban dikmek aksak demokrasimizin utanç duvarıdır.

gurup başkan vekilleri  milletvekillerin şefimidir

dünyanın hangi ileri demokrasisnde var ki bu sistem bizde olsun
    Tarih: 26 Aralık 2011 12:07 Ekleyen:

•     UYUMUYORUM AMA YAZMAK DA İÇİMDEN GELMİYOR!..

'' Dün dündür'', diyenler bile bu kadar sadık değildi bu düstura. Bir gün aslanlar gibi kükreyip ertesi günü iltifatlar yağdıranlardan bıktım usandım. Bir sıcak bir soğuk, bir gün tehdit ertesi gün davet. Bünyem kaldırmıyor bu ani değişim
    salvolarını.
       Ciddi bildiğim gazete başlıkları bile her gün birbirini yalanlıyor adeta. Sizlere çok açık örnekler verebilirim bu konu da; ama ben de KORKUYORUM. Evet yanlış okumadınız korkuyorum. Parasız eğitim istemek kadar masum bir istek de bulunan gencecik çocuklar hürriyetlerinden olurken, benim dudaklarım arasından çıkacaklardan ben KORKUYORUM. Kelimelere gem vurabiliyorum ne var ki düşüncelerimde o denli başarılı olamıyorum. Beynim yüreğimi yiyor, dilimi lal ediyor. Ne haber dinlemek ne gazete okumak istiyorum. İstiyorum da ne oluyor?.. Netice alışmışın hikayesi...

Tarih: 26 Aralık 2011 12:04 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!