-
Merhabalar,
Ben Yaşamkentte oturuyorum. Maalesef artık taşınmayı düşünüyorum. Çünkü her sabah işe giderken ve akşam işten gelirken köpek saldırılarına maruz kalıyorum. Hele ki bu son günlerde köpekler daha bir saldırgan olmuş. Pantolonumu yırttılar. Bir araç galipte durmasaydı, beni de ısıracaklardı. Belediye bu köpeklerle ilgili bir şey yapmıyor. Defalarca şikayet ettim.
Birde hayvan sever vatandaşlarımız var. Onlar da maalesef hayvan sever insan sevmez türden. Kaldırımın üzerine akşamki yemek artılarını bırakarak köpekleri besliyorlar. Ama hiç düşünmüyorlar ki orası kaldırım ve insanlar yürüyor. Sabah işe giderken kaldırımda yemek yiyen köpek beni görünce başlıyor havlama ve saldırmaya. Bende hayvanları severim ama kuduz gibi insanları kovalayan hayvandan da korkarım. Lütfen Yaşamkent'te oturan arkadaşlar, yemek atıklarınızı kaldırıma bırakmayın, hayvan seviyorum diyerek insanlara işkence etmeyin.
Tarih: 20 Ocak 2012 14:23 Ekleyen: Beğenme: 0
-
En başarılı belediye başkanlarıyla ilgili haberinizde Yenimahalle son sırada.
Haberinizin sonunda Yenimahalle Belediye başkanının, geçenlerde Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından ilçe belediyeleri kategorisinde yılın başkanı seçildiğini belirtiliyor.
Bu elmayla armutun karşılaştırılması gibi olmuş.
Bir yanda bir çok noktada, çeşitli sosyo ekonomik ve sosyo demografik kesimlerden tesadüfen seçilmiş genç, yaşlı her her meslekten bir çok insanların görüşlerine başvurularak yapılan bir araştırmanın neticesi var.
Diğer yanda 5 kişilik bir dernek yönetiminin takdiri var.
Elma,,,Armut.,,,,hangisi?
Tarih: 19 Ocak 2012 23:35 Ekleyen: Beğenme: 0
-
NE YAPMALI?
Andy-ar sosyal araştırma merkezinin en başarılı belediye başkanları araştırması sonuçlarını küçümseyenler olacaktır.
Taraflı diyenler çıkacaktır.
Seçim anketlerini de küçümseyenler olmuştu.
Ne oldu? AKP anketlerdeki gibi, hatta daha fazla oy aldı. Demek burun kıvırmakla olmuyor.
Aynaya bakmak lazım.
Bizim Yenimahalle başarı sıralamasında kaçıncı?
Ankara'da sonuncu. Genelde adı yok.
Bu sonuçlar yanlı denilirse, Ankara' da Çankaya'nın yani Bülent tanık'ın ilk 3 te olması, Türkiye çapında ise İstanbul Şişli'nin yani Mustafa sarıgül'ün birinciliği izah edilemez.
Yanlı olan araştırma, onları da aşağı sıralara oturturdu.
Hem sonra, görünen köy kılavuz istemez.
Bu sosyal araştırma olmasa insanlar neyin ne olduğunu görmüyor mu?
Görüyor! Sessiz kalmaları kimseyi yanıltmasın, o aslında bir tavrın ifadesidir. Zamanı gelince sandığa yansır.
Öyleyse, sonuçlara kılıf aramak yerine, şapkayı öne koyup nerde yanlış yapıldığını düşünmek en doğrusu olur.
Tabii, yanlışlar bilerek yapılmıyorsa.
Tarih: 19 Ocak 2012 23:34 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Bir 'dolu' bir 'dolu' yazıyorlar ki,okudukça gözlerimiz doluyor dolup dolup taşıyoruz dolup dolup boşalıyoruz, "Yılmaz Özdil" mübarekler :)
Tarih: 19 Ocak 2012 23:34 Ekleyen: Beğenme: 0
-
ben size dememişmiydim hollandalılarıada çağlayanda bir güzelçene kazıkladı diye
şimdi de çöp fabrikasının çevre düzenlemesini
isveçlilere pazarlıyor...
görüyorsunuz işte kral çıplak
sakızı şişimekle kalmayıp birde onun yüzüne patalatan adamdan ancak bunlar beklenirdi...
Tarih: 19 Ocak 2012 17:05 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Onurlu davranmak başka iş, kibirli olmak başka iştir.
Tabii, "göz girme" çabası da daha başka bir iştir.
Önce bunları anlayabilmek ve ayırabilmek gerekir.
Tarih: 19 Ocak 2012 17:04 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Vekil Maaşlarına Takanlar!.. (2)
Zira, “turpun büyüğü” bunlardır.
Vekil maaşları bunları yanında asgari ücret olarak kalmaktadır.
Vekillerin emeklilik maaşları veto edilip, iki, üç yüz lira düşürülmesi neyi değiştirir?
Sorun, kısmi bir maaş ve ücret artışı yapılmasından ziyade, genel olarak maaş ve ücret adaletinin sağlanmasıdır.
Bu adalet genel de sağlanmadığı sürece vekil maaşlarının dönem, dönem gündeme taşınmasının pehlivan tefrikasına dönmesi kaçınılmazdır.
Ne var ki, her gün, sabah kuşağı kadın ve evlilik programları, haftanın üç, dört günü futbolla yatılıp, kalkılan bir ülkede, görülmesi gerekenlerin görülememesine de hayret etmemek gerekir.
Her şey, varsa yoksa futbol ve lay, lay, lom olursa, sonuç böyle olur.
Vekil maaşları konuşulur ama adil olmayan diğer maaş ve ücretler daha da adaletsizleşerek devam eder.
Futbol klüplerinin taraftarları, şu veya bu taleple, caddeleri doldurup izinsiz gösteri yaparak hayatı felç edebilir, kimse müdahale etmez, ama diğer tarafta ekmeğinin peşinde koşan işçi emekçi zam diye toplandığında, müdahale edilir, coplanır, tutuklanır.
Çünkü, maalesef bu ülkede her zaman ağaçlar görülür, orman gözden kaçırılır!.
Tarih: 19 Ocak 2012 17:01 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Vekil Maaşlarına Takmak!.. (1)
Emekli ve aktif milletvekili maaşlarına takanlara hak vermemek ve anlamamak mümkün değildir. Anlaşılmaz olansa, buraya takılıp kalmaktır.
Bir kısım kamu görevlisi, emekli maaşları kesilmeden ikinci bir işte çalışabilirken , hem emekli olup hem de aktif vekillik yapanların iki maaş almalarına takılmak ne kadar haklı ve inandırıcı olabilir?
Sanki bu ülkede diğer bütün alanlarda maaşlar ve ücretler çok adildir de bir tek parlamento bu adaleti bozmaktadır.
Daha birkaç önce çıkartılan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile “eşit işe eşit ücret” adı altında sadece üst düzey memurlara yüksek zamlar yapılarak, yüz binlerce memur mağdur edilmiş, üstelik bu zam emeklilere de yansıtılmayarak bir başka adaletsizlik daha yaratılmış ancak, birkaç memur derneği dışında, muhalefet partileri ve kamuoyunca, milletvekili maaşlarına gösterilen tepkilerin onda biri kadar tepki gösterilmemiştir.
Memur, Toplu Sözleşme Yasasını beklerken Ocak ayını zamsız almış, kimse farkında bile olmamıştır.
Vekil maaşlarına tepki gösterilirken, “heybedekileri” de görüp; Futbol Federasyonu başta olmak üzere, benzer kuruluşlardaki yöneticilerin aldığı maaşlara, milli takım hocalarına, yardımcılarına ödenen maaşlara,Avrupa kupasına katılma hakkı elde edemeyen milli takım futbolcularına ödenen 8 trilyonluk prime, dereceye girdi diye basketbol milli takımına ödenen paralara, ister özel ister kamu kimi banka ve şirket yöneticilerinin, aldıkları maaş veya ücretlere. Kamu kuruluşlarında çeşitli adlar altında ödenen ek gelirlere v.s.tepki gösterilmezse,boşa kürek çekilmiş olur.
Tarih: 19 Ocak 2012 16:57 Ekleyen: Beğenme: 0
-
arkadaşlar şehirler batıya doğru gelişir densede
ankara nın batıya açılan yüzü çayyolu
diye balonlar uçurulsada çayyolu ' nun sahipsizliği ortada ...
adam ankara çop fabrisının yanına avrupanın en ileri demokrasi markaını getirtti doğu kent projesi adı altında
yetmedi yanında her biri 48 kat yüsekliğinde olacağı ifade edilen bütün başkenti gök yüzünden görecek
akıllı evler deseniz çöplüğün bitişiğinde yükselmeye devam ediyor
buda yetmedi yakında büyük elçiliklerde ankara çöplüğünün etrafında kümeleceği dedikoduları çıkarılıyor ...
Tarih: 19 Ocak 2012 13:27 Ekleyen: Beğenme: 0
-
seçim akşamı belediya binasında bastıkları havanın 6 ' nda kalıp kalbi sıkışanların kibirlerinde bir hafta belediye binasına uğrayamayanların başına gelen sonuçlar bu belediyeninde başına gelebilir
dolayısıyla yeni mah. sadece çayyolu 'ndan ibaret değildir bu not kulaklarınızda küpe olrak taşınmalıdır
Tarih: 19 Ocak 2012 13:27 Ekleyen: Beğenme: 0