Basit Forum


Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

  • Güzel Hocamızı; Ahmet İhsan Güzel’i  Çayyolu'nda her eylemde elinde pankartla en ön sıralarda görürdüm.

    Hatta her eylem sonrası görsel ve basılı yayında Ahmet İhsan Güzel’i  bir resim karesinde görmeyeniniz yoktur.

    Gerek Arcadium'arkasında dönme dolap eylemi, gerek Alirıza Bey Ormanı tepesi'nde Baz istasyonu eylemi ve daha nice eylemde özellikle hep önde Ahmet İhsan Güzel bulunurdu.

    Çayyolu sizin gibi bir gözü kara kişiyi kaybetmesinin acısını çok çekecek biliyorum. Zamansız ayrıldınız aramızdan, daha söyleyecek sözlerimiz dikilecek fidanlarımız vardı. sizi unutmayacağız.

    Güzel Hocam; Çayyolu’na verdiğin emekler nedeniyle teşekkür ediyorum, ışıklar içinde yatmanı dilerken, kederli ailene sabır ve net dileklerimi sunuyorum.
    Tarih: 15 Şubat 2012 16:09 Ekleyen:
  • ÇAYYOLU 4 YOL CAMİNİN DIŞ CEPHESİ DAHA ŞİMDİDEN KABARMIŞ DÖKÜLMEYE HAZIRLANIYOR

    İŞİ CAMİ YAPIRMAKTAN ZİYADE MARKET  YAPTIRMA AMACI TAŞIYAN DERNEĞİN TAKİBİNE SUNULUR
    Tarih: 15 Şubat 2012 16:06 Ekleyen:
  • Bazı değerlendirmelere hayret etmemek elde değil.
    Özel yetkili mahkeme ve savcılar için biz ne diyoruz..İyi okuyunuz....
    Eksik analiz varsa onu da siz yapınız...
    Kendinizi birilerini savunmakla görevli görmeyiniz...
    Sadece eleştiri yapmayınız...
    Varsa fikriniz onu yazınız..

    Tarih: 14 Şubat 2012 22:54 Ekleyen:

  • SEVGİ GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!!!

    İnsanları mutlu edecek tek vasıta, onları birbilerine yaklaştırarak, onlara birbirlerini sevdirerek, karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamaya yarayan hareket ve enerjidir. Dünyanın barışı içinde insanlığın gerçek mutluluğu, ancak bu yüksek ideal yolcularının çoğalması ve başarılı olmasıyla mümkün olacaktır.


    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
    Tarih: 14 Şubat 2012 22:53 Ekleyen:
  • Şimdi de Anket!

    Kurultay yaklaştıkça,hünerlerini, daha doğrusu hüner zannettikleri eskimiş alışkanlıklarını sergiliyorlar. Delegeleri etkilemek için Tv programı yetmemiş olacak ki, şimdi de anket muhabbetine girildi.

    Hani şu, her kaybedilen seçimden önce AKP yi 1. parti gösterdiği için, tu kaka ilan edilen, bunlara güvenilmez halkı yanıltmak için propaganda aracıdır diye eleştirilen anketler baştacı ediliyor, "Kafakol" için kullanılıyor!

    Şu habere ve zamanlamasına bakın: "CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav,olağanüstü kurultay için imza veren muhaliflerle Ankara'da eski Gaziantep Milletvekili Akif Ekinci'nin bürosunda bir araya geldi. Toplantıya Sonar Başkanı Hakan Bayrakçı da katıldı ve genel bir değerlendirme yaptı. CHP yüzde 20'nin altına iniyor, son yaptığımız anketi haftaya açıklayacağım dedi"

    Ne zaman? 14 Şubatta yani, Kurultaya 5 kala..

    Ne kadar inandırıcı değil mi(!) çok etkilendim;

    Vay, vay, vay.. Kılıçdaroğlu hemen indirile.!

    Sanki, Baykal dönemine ait olduğu söylenen oy seçimlerde alınmış.. kesin yani!

    Arkadaşlar, bunlar anket yahu, anket.
    Kaldı ki, Baykal'a atfedilen oy yüzdesi tahmini, kaset olayından öncesine ait. Bugün bir anket yapın bakalım kaç alacak.

    Daha seçimlere 4 yıl var; o zamana kadar köprülerin alından çok sular akar, çok anketler yapılır, esas olan seçimlerde ne olacağıdır. Telaş edip, biz yoksak, sonrası tufan diye hareket etmeyin.

    Güya daha demokratik Tüzük için kurultaya gidilirken anketlerden medet ummak hiç kimseye yakışmaz!

    Hem sonra, kendisi ortada yokken, onun dönemi diye ortaya çıkıp Baykal üzerinden siyaset yapmak neyin nesi? Siz kimsiniz? Onu söyleyin!
    Tarih: 14 Şubat 2012 22:52 Ekleyen:
  • sevgililer günü :

    cayyolu'nda siteler bile birbiryle küsken
    küskünlüğün prim yapıp hoş görünün sıfır olduğu cayyolu ' nda sevgililer günü sadece göseriş olsun kutlanmakta olup içi doldurulamamaktır ...

    halbuki tatlı bir dil bütün kiltileri acacak bir anahtar değilmidir ....
    Tarih: 14 Şubat 2012 22:46 Ekleyen:
  • bir reklam

    yaşar belediyesinin  hayırsız tepenin 38. caddeye bakan  yamaca  yerleştirfiği reklam tahtaları ilk reklamını  bölgemizdeki yerel bir markadan sprey boyalar vasıtası  ile aldı


    k o l t u k  tasarımı
    ve  koltuk hastahanesi ...


    koltuk meraklılarının bilgisne  rica ederiz ...





    Tarih: 14 Şubat 2012 22:45 Ekleyen:
  • sebebsiz zenginlik   !!!


    kredi karlarını satarken bana  
    tutulmuş bir sevgili muamelesi yapan 
    önümüzde adeta takla atan bankamdan
    kredi kartlarınım senelik aidatlarını talep edince aynen kakılmış muamelesi gördüm...



    Tarih: 14 Şubat 2012 22:45 Ekleyen:
  • Burada yayınlanan bu haber analizler(!)Genelkurmay Başkanları ve generaller tutuklanırken neden yapılmadı acaba ?

    Muhalefet lideri daha bugün grup konuşmasında özel yetkili savcı ve mahkemelerinin kaldırılmasını dillendirdi dillendire geldi...
    Tarih: 14 Şubat 2012 22:42 Ekleyen:
  • MEMURLARIN “KORUNMALARINA” DAİR YASALAR HEP OLMUŞTUR, OLMALIDIR!


    MİT Müsteşarının ifadeye davet edilmesinden sonra hükümetin, MİT elemanları ve kamudaki üst bürokratlar hakkında savcılıklarca soruşturma yapılmasının başbakan veya ilgili bakan tarafından izin verilmesiyle mümkün olabileceğine ilişkin yasa değişikliği hazırlanmasına, muhalefetin verdiği tepki, abartılı ve çelişkilidir.

    Çelişkilidir; çünkü, getirilmek istenen yasa değişikliği, muhalefetin çok sert eleştiriler yöneltip, kaldırılmasını istediği, “özel yetkili” savcılara, Ceza Muhakemeleri Usulü Yasasıyla, istediği her kamu görevlisi hakkında, sorgulama yapma ve iddianame düzenleyebilme imkanı veren “özel yetkilerin” kısıtlamaya yöneliktir.

    Abartılıdır; Çünkü, kamu görevi yürüten memurların ikide bir yargı önüne çıkartılmasının kamu görevinin yapılmasını engelleyeceği gerekçesiyle, her zaman koruyucu yasalar olmuştur.

    Bunların en çok bilineni Osmanlı’dan kalma 04 Şubat 1329 tarihinden 02.12.1999 tarihine kadar yüzyıllarca yürürlükte olmuş “Memurin Muhakematı Hakkında Kanunu Muvakkat” ve diğeri de bu kanunun yerine ikame edilmek üzere 02.12.1999 tarihinde yayımlanan ve halen yürürlükte bulunan 4483 sayılı, Memurlar ve Diğer kamu Görevlilerinin Yargılanmalarına Dair Yasadır.

    Anılan bu iki yasayla, memurlar koruma altına alınmış ve savcılıklarca haklarında soruşturma yapılması, atamaya yetkili amirin iznine bağlanmıştır.

    Hiç kuşkusuz bu izin, idari bir işlem olması nedeniyle de idari yargıya tabidir. Bu iki yasa arasındaki farklardan birisi, Memurin Muhakematı Yasasında, savcılıkça bir soruşturma izni talep edildiğinde, atama yetkili amirce, herhangi bir incelemeye gerek duyulmadan izin verilip, verilmemesine karar verilebilecekken, 1999 tarihli, Memurların Yargılanmalarına Dair Yasada, savcılıkça bir soruşturma izni talep edildiğinde, müfettiş gibi soruşturma konularında uzman görevlilere yaptırılacak bir ön incelemeden sonra düzenlenecek rapora dayanılarak izin verilip, verilmemesine karar verilebileceğidir.

    Ve her durumda bu karara karşı ilgililerce idari yargı yoluna gidilebilmektedir.

    İzin verilmemesi halinde izin isteyen savcılıkça, izin verilmesi halinde de izin verilen memurca idari yargıya başvurulabilecektir.

    Yani, MİT müsteşarının başına gelenden sonra yapılamaya çalışılan yasa değişikliği aslında yeni bir şey getirmemektedir.

    Zaten mevcut 4483 sayılı yasaya ve MİT’in kendi yasasına göre, savcılıklarca yapılacak bir soruşturma için atamaya yetkili amirden izin alınması gerekir.

    Bu, MİT müsteşarı için de böyledir. Her kademeden memurla ilgili de böyledir.

    Bunun tartışılmasına neden olan nedir? CMUK ile özel yetkili savcılara verilen özel yetkilerdir.

    Dolayısıyla, şimdi yapılamak istenilen, aslında Ceza Muhakemeleri Usulü Yasasıyla özel yetkili savcılıklara verilen özel yetkilerle, uygulanamaz hale getirilmiş olan memurların “korunmasına” ilişkin yasaya, olması gereken işlevinin tekrar kazandırılması olacaktır.

    Bir nevi, yanlıştan dönmedir!

    Ki, bu aslında olması gereken ve aynı zamanda muhalefetin de istediği bir durum değil midir?

    Peki, bu girişimin, eleştirilecek yönü yok mudur? Elbette vardır!

    O da memurların, haklarında iki de bir soruşturma yapılmaktan “korunmaları” için çıkartılmış olan yasanın varlığının ve CMUK daki özel yetkilerin bu yasayı uygulanmaz kıldığının, bir çok kamu görevlisi soruşturulurken unutulup, MİT müsteşarının ifadeye çağırılmasından sonra hatırlanmasıdır.

    Tabi değişikliğin, "özel yetkilerin" kaldırılması ve tüm memurları kapsaması için CMUK da yapılması şartıyla!

    M.T.
    Tarih: 14 Şubat 2012 18:30 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!