CEYHUN ATIF KANSU PARKININ YIKILIŞINI İZLİYORUM
Parkın hemen kArşısında Tolga 86 sitesinde oturuyorum, küçük kızımla birlikte pencereden bakarken yıllardır kızımı koşup oynattığım, basket maçı yaptığım, yürüyüş yaptığım parkın kepçeler ile "yerle bir edildiğine" tanık oldum.
Parkın spor alanlarını çevreleyen tel çitler ve basket potalaRı kullanılır durumdaydı neden hıNçla eğip büktüler, bu çitler başka amaçlar için kullanılamzmıydı acaba?
Hele basket potaları alın yandaki Liseye hediye edin söküp oraya götürün yoook yerle bir etmek daha avantajlı da ondan.
Burada inşaat yapanlar Benim paramla benim parkımı yenilediklerini söylüyorlar kafeterya yapacaklar mış ....
Acaba bu parkın etrafıda kapatılıp zenginlerin gittiği kahvaltı kafeleri ile mi doldurulacak yoksa kızımla bu bize ait olan (Halka) yeşil alanlara, parklara girişler ücretli mi olacak BANA KİM CEVAP VERECEK?
Ben kızıma ne diyeceğim, anılarımızla dopdolu yürüyüş parkımızın halılarını sökmüşler inşallah daha iyisini yaparlar da ben utanırım!!!
Tarih: 02 Kasım 2012 06:09 Ekleyen: Beğenme: 0
Çayyolu Platformu 2004 yılında kurulmuştur. Bu tarihten sonra ÇAP bünyesinde kurulan dernekler; ADD, THD, ÇEKOD ve Üniversiteli Kadınlar Derneklerinin Çayyolu şubeleridir. Platforma bağlı diğer dernekler zaten vardı.
ADD Ümitköy – Çayyolu Şubesinin başkanları yoldan geçen kişiler değildir. Bu derneğimizin ilk Başkanı Hatice Demir’den sonra Bekir Koçaslan ve şimdiki başkan Mustafa Çalışkaner’dir. Üye sayısı 1000’e yaklaşmaktadır.
THD (Tüketici Hakları Derneği)nin ilk başkanı Hatice Demir, ikinci başkanı Hale Albay’dır ve başarılı çalışmalar yapmışlardır.
Hiç biri de yoldan geçen insanlar değillerdir.
ÇEKOD’un çalışmaları çoktan Çayyolu sınırlarını aşmış, ülke boyutuna taşınmış bulunmaktadır.
Üniversiteli Kadınlar Derneği de çalışmalarını zorlukla da olsa sürdürmektedirler.
Tarih: 02 Kasım 2012 06:09 Ekleyen: Beğenme: 0
bayramda yasar hoca onun için ne dedi biliyor musunuz
onda deli yürek var dedi isterse onuda yapabilir
dedi
eğer deli yürek isterse
dinimizce hiç bir sakıncası olmadığı teknikende ispatlanmış durum eletro şpk sistemi ile kurbanlar kesilebilirmiş
deli yürek bunuda başarırsa bütün hayvanlarda ona dua ederlermiş
yoksa siz hayvanların dua ettiğini hala bilmiyor musunuz
Tarih: 02 Kasım 2012 06:07 Ekleyen: Beğenme: 0
İlk kez ulusal egemenlikten bahsedilmiştir. Bir ihtilal bildirisi niteliği taşımaktadır.
Çünkü İstanbul Hükümeti'ni hiçe saymakta, hükümetin düşman devletlerin esiri olduğunu söylemekte ve milleti yine milletin kendisinin azmi ve kararlılığının kurtaracağını söylemektedir. Maddenin yorumu Kurtuluş Savaşı'nın amacı ve yönetim şeklinin hak tarafından yapılması ve seçilmesidir[1]
Tarih: 02 Kasım 2012 06:06 Ekleyen: Beğenme: 0
ATATÜRK'E GÖRE ATATÜRK
Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerini inkâr edenler ve beni yerenler çıkabilir. Hatta bunlar, benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidirler ki bu fikirlerdöner dolaşır gene gelir, verimli neticeleri kalpleri doldurur.
Tarih: 02 Kasım 2012 06:06 Ekleyen: Beğenme: 0
Kuru Kalabalık Değil, Nitelikli Nüfus Önemli
Tarih: 02 Kasım 2012 06:05 Ekleyen: Beğenme: 0
DUYURU
BU ODA CHP MECLİS GRUBUNUN ÇALIŞMALARINA UYGUN VE YETERLİ BİR MEKAN OLMADIĞINDAN BOŞALTILMIŞTIR.
1 KASIM 2012’DEN İTİBAREN ...
Tarih: 02 Kasım 2012 06:05 Ekleyen: Beğenme: 0
arkadaşlar öteki gündemde ilginç iddialar
ileri sürüldü
söz konusu iddialar alışırlar alışırlar stratejisi daha şimdiden devreyemi girdi
göya halifelik bir imge olarak kovulmamış
ünvan kullanılmamış ama zamanıda geldiğinde tekrar arap kavimleri üstünde etkili olmak tahhakküm yütütmek üzere meclisin tassarruf yetkisine bırakılmış son maddede böyle yazıyormuş
nası ingiliz kraliyet ailesi bu ünvanları kullanıyorsa
yeri geldiğinde bizim başkanlarda evrensel ölçüde sembolikde olsa bu ünvanı kullanabilirmiymiş
bi araştıralım bakalım başkandan hem başkan hem
de halife olurmu
Tarih: 02 Kasım 2012 06:04 Ekleyen: Beğenme: 0
ulus devlet
iktitar bi taraftan küreselleşiyoruz nutukları atıp
ulus devlete karşı nutuklar sıkarkeb hiç olmadık ir yerde çuvallayıp ulus devletin yeniden inşaisına kendisi harc döküyor ...
Tarih: 02 Kasım 2012 06:03 Ekleyen: Beğenme: 0
Kemal’in Türkiye’si
133 YAZARLI ÇOK ÖZEL BİR KOLEKSİYON ESER!
Bugünün Bilgileri ile Kemal’in Türkiye’si
Erken Cumhuriyet Döneminin ‘kadroları’ neleri amaçladı, neler oldu, nasıl anlatıldı?
Yakın dönem Türkiye’sinin günümüz uzmanlarınca değerlendirildiği yıllar süren çalışmalar sonucunda hazırlanmış bir başvuru kaynağı.
Bugünün Bilgileriyle
KEMAL'İN TÜRKİYE'Sİ
Araştırmacıları ve yazarlarıyla, Boyut'tan çok özel bir eser; Kemal'in Türkiye'si...
Kemal'in Türkiye'si, okuyucuları Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlik yıllarına bir yolculuğa çıkarıyor. Erken Cumhuriyet Dönemi'ndeki "Yeni Türkiye"yi dünyaya tanıtan La Turquie Kamaliste dergisine ve "Genç Cumhuriyet"e; günümüz tarihçileri ve yazarları, bugünün Türkiye'sinden bakıyor. Orijinal fotoğraflar, kapaklar ve 1934-1948 yılları arasında yayınlanmış tüm fasiküllerin nadide tıpkıbasımlarının da yer aldığı bu kitap, aynı zamanda Cumhuriyet tarihine dair çok önemli bir belge niteliği de taşıyor.
Bozkurt Güvenç, Murat Belge, Orhan Koloğlu, Altan Öymen, Ayşe Hür gibi önemli bilim insanları ve yazarların değerlendirmeleriyle zenginleşen eser, La Turquie Kamaliste dergisinde yer alan makaleleri Türk kimliği, eğitim, mimarlık ve ekonomiye dair alt başlıklarda, ayrıntılarıyla inceliyor.
Ön kısmında araştırmacı ve yazarların incelemeleri, arka kısmında ise derginin eşsiz tıpkıbasım sayfaları ve La Turquie Kamaliste'i yaratan isimler hakkında bilgiler sunan 384 sayfalık bu kapsamlı eser, okuyucularına isimlerine özel sertifikasıyla sunuluyor.
Tarih: 02 Kasım 2012 06:03 Ekleyen: Beğenme: 0