Görünmeyeni Görmek II
Hepimiz ilk durağımız olan Meşrutiyet durağını iyi bilir. Gözlemlediğim kadarıyla “Ümitköy” otobüs durağımızın hâli içler acısıdır.
Nasıl mı!
-Durağın hemen yanındaki “ağaç” ölmüştür.(dış yüzeyinin, ilancılar tarafından çivi çakılarak katledildiği düşünülmektedir.) Bu acı belki de bu ayakta ölen ağacın yalnızca ölümünü anlatmamaktadır! Bir duyarlılığın ölümünü belki de.
-Durağın hemen yanındaki elektrik direğinin içi -ki bir dönem yanmamıştır- yurdum insanınca çöp kutusu hâline dönüştürülmüştür. (sanırım kapak bölümünde türlü hazineler taşımaktadır!..)
-Durağın etrafında herhangi bir çöp kutusu bulunmamakla birlikte yere çöpe atmayan bireyler neredeyse yadırganacak duruma gelmiştir.
-Durağın hemen etrafında kâğıt mendil satan minik çocukları saymıyoruz!
-Son olarak durağın akşam sonrası hâli de -çöplerin toplanmadan önceki durumu- bir çöpkenti anımsatmaktadır.
Not: Öncelikli olarak, ilgililerin çok acil olarak bahsi geçen yerlere çöp kutuları temin etmeleri ve söz konusu ağacın yerine de yeni bir ağacın tesisi gerekmektedir.
İyi dileklerimle…
Tarih: 14 Haziran 2007 16:35 Ekleyen: Beğenme: 0
Londradan Ceval Kokcenın ılgınc mektuplarını okuyamaz olduk.Tatılemı gıttı acaba.
Saygılar.
Dursun Atmaca
Tarih: 14 Haziran 2007 16:18 Ekleyen: Beğenme: 0
merhaba mesa plazada bulunan xxxx bardan havai fişekler yüzünden çocuklar uykularından korkarak ağlıyarak uyanıyorlar.bu konuda bilgi almak istiyorum meskenlerin arasında bulunan bu işletmenin gecenin bir vakti havai fişek atmasına engel olunamazmı acaba?bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim
Tarih: 13 Haziran 2007 23:08 Ekleyen: Beğenme: 0
yan flüt dersi almak isteyen arkadaş.
cayyolum.com sitesi seri ilanlar bölümünde yan flüt dersi veren bir kişi var.
Aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.
Saygılarımla.
http://www.cayyolum.com/seriilan/viewad.asp?id=50293133295100214
Tarih: 13 Haziran 2007 22:16 Ekleyen: Beğenme: 0
semtimizde radyosyon oranları ölçülmüş 180 birim olması gerekirkem radyosyon değeri 517 birim çıkmış.Bunda şaşılacak bir şey yok!....7 SENEDİR ÜMİTKÖYDE YAŞAYAN bir İstanbulluyum.7senedir sitemizin bahçesinde bulunan elektrik trafosunu kaldırtmak için gerekli yerlere başvurduk,zaten sistemin yer altına alınacağı vadiyle oyalandık.Trafo balkondan elimizi uzatsak dokunacak kadar yakın. 7 senedir bekliyoruz, insana kaldırımlardan daha az değer verilen ülkede niye şaşırıyoruz ki.... vaatler sözler unutulmak üzere verilmiyormu,seçim yaklaştı harıl harıl asfalt dökülüyor kaldırım yapılıyor insan sağlığından ne haber?
Tarih: 13 Haziran 2007 19:38 Ekleyen: Beğenme: 0
ankarada merkezde, veya çayyolunda, yan flüt dersi alabileceğim kurs yada özel hoca arıyorum.
ayrıca ikinci el yan flüt arıyorum
bilgisi olanların yazmalarını rica ederim.
Tarih: 13 Haziran 2007 18:27 Ekleyen: Beğenme: 0
Ben üniversite mezunuyum, yurdışında eğitim yaptım. Dünyayı gördüm. Param da, Ümitköy'de evim de var. Ben özgür ve kültürlüyüm.Ümitköy'de oturuyorum. Ben çöpümü poşetle yola gelişigüzel bırakırım, benim çocuklarım Coca Cola içer tenekelerini içi bittiği yere atar. Ben sigara içerim izmaritini yangın çıkmasın diye yere atar ezerim. Birde ek önlem üzerine tükürürüm. Eşim balkondan aşağı komşunun üstüne örtü sirkeler. Kırmızı ışıkta geçerim, yayalara hiç saygı göstermem. Çocuklarım son model arabamızla gezerken müziği sonuna kadar açarlar, yoldakiler de dinlesinler diye. Ekzosuna da düdük bağlattım iyi ses çıksın diye. Gece-gündüz fark etmez hızlı araba kullanmasını severim, frenlerim çok sağlamdır. Benim köpeğim var, çok terbiyeli, çimenlerde parklarda dolaşmasını çok sever. Ben köpeğimi çocukların oynadıkları parklarda gezdiririm. Benim köpeğim pek kibardır, kakasını, çişini çocukların oynağı parklarda çimenlerin üzerinden başka bir yere yapmaz. Bazen de kabalığı tutar, kaldırımın ortasına konduruverir.
YAŞASIN ÖZGÜRLÜK,ben özgürüm, ben Ümitköyde oturuyorum.
Tarih: 13 Haziran 2007 16:19 Ekleyen: Beğenme: 0
Herkese benden selam olsun.
Angora bulvarında ve İncek yolu üzerindeki logar kapaklarının olmadığını bundan önce defalarca yazmış ve en sonunda İstanbul’da yaşanan elim logar kazaları ile buraları kapanmıştı. Gene birkaç kere Angora bulvarındaki yükselen yol kodları ile aşağıda kalan yol kodlarını dile getirmiş ve buralarda arabaların ve herhangi bir aksilik yüzünden bu yol üzerinde yürümek zorunda kalan insanların buralardan düşmeden (uçmadan) bu gibi yerlere korkuluk yapılması gerektiğini (Angora bulvarından ulusoy villalarının bulunduğu bölgeye giden yol gibi) birkaç kez yazmış maalesef buralarda oturanların hiçbir desteği ile karşılaşmamıştım.
___
Zaman zaman duyuyorum Çayyolu Cennet gibi yemyeşil diye. Evet bunun aksini söyleyenleri, Türkiye’de doğru dürüst yeşillik olmadığını duyduysam da yakın zamana kadar Çayyolunu bende yemyeşil olarak görüyordum.
Gerçek yeşillik görmek isteyenler (eğer yoksa bilgisayarlarına) google earth yükleyerek bir dünya turuna çıksınlar.
___
Yazılanlar ama az, ama çok mutlaka birilerine ulaşır ve okunur. Yeter ki yazılsın.
Tarih: 13 Haziran 2007 14:18 Ekleyen: Beğenme: 0
taktım bir kere zevksizlik silsilesine,şu çayyolu yeni yeni gelişmeye başladığında hep Ataşehir(İSTANBUL)GİBİ OLACAK DİYE DÜŞLEDİM.Yer musait,yıkılacak yeniden düzenlenecek bir şey yok,temiz bir sahife yap projelerin en modernini.Bol yeşil alanlar,korular gölgesinde serinlendiğmiz stres attığımız bol ağaçlı parklar,sayfa temizde kafalar..?Bize yeşil alan diye takdim ettikleri beton yığını,iki su şırıltısı-arabistan özentisi.....Ağaç gölgesi yerine zevksiz brandalar....Biz yeşil alanı m ı unuttuk anlamımını.Yol boyunca dizilen gör beni gör beni diyen allı morlu HEYULA GİBİgökyüzüne uzanan binalar.Ben doldum susa susa yazacağım vallahi bundan sonra okumasanızda bir yerlere ulaşmasada.......
Tarih: 13 Haziran 2007 08:07 Ekleyen: Beğenme: 0
EVİNDEKİ ÇÖPLERİ POŞETLERLE YOLA ATANLAR
Dün aracımla yolda giderken, 06 AD 1289 plaka'lı bir aracın camını açıp, bir torba dolusu ev çöpünün yoldaki araziye (Karma Gayrimenkul'un karşısındaki araziye) attığını gördüm.
Bunun gibi kaç kişi var acaba? Bu insanlar belli ki mahallelerini, semtlerini, şehirlerini ülkelerini ve bu ülkeyi paylaştıkları insanları sevmeyen insanlar.
Bu konuda ne yapılabilir. Ben sadece plakasını alabildim. Jandarmaya bildirdim ama bir sonuç çıkmaz sanırım.
Keşke birileri bu meseleyi sahiplense de, gereğini yapsa.
Tarih: 13 Haziran 2007 00:20 Ekleyen: Beğenme: 0