Haberler


Yaşamkent'e santral konusunda, bir dokun bin ah işit...
  • Yorumlar: 0
  • 14 Ekim 2005 15:18
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2176
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Yaşamkent'e santral konusunda, bir dokun bin ah işit...

0 0

I. MAİL

Yaşamkent'te ADSL'nin Perde Arkası !
14.10.2005 tarihinde, cayyolum.com web sitesinde, Yaşamkent'te ADSL ile ilgili haberi görünce, bu satırları yazma gereği duydum. Geçtiğimiz hafta, 4441444 numaralı Türk Telekom müşteri hizmetleri hattından defalarca yönlendirilerek ulaştığım, ancak adini belirtmeyen bir yetkilinin açıklamasına göre, Yaşamkent Mahallesi'ndeki abonelerin aylardır ADSL hizmeti verilmemesinden dolayı içine düştüğü mağduriyetin perde arkası şöyleymiş:

"Yaşamkent Mahallesi'nde telefon hizmeti sağlanmasına yönelik ilk teknik çalışma, Telekom tarafından uzun bir süre önce (yetkili tarihini de hatırlayamıyor), Basın Sitesi sakinlerine yönelik olarak gerçekleştirilmeye çalışılmış. Bu amaçla, bir Uzakdoğu ülkesinden, ADSL hizmetinin de verilmesine uygun özelliğe sahip bir dijital telefon santrali ünitesi ithal edilmiş. Ancak bu dijital santral, ne hikmetse bir türlü faaliyete geçirilememiş. Bunun üzerine, santrali kendileri çalıştırmayı beceremeyen Telekom teknik personeli Japonya'dan telekomünikasyon mühendis(ler)i getirtmiş. Ancak Japon uzmanlar da uzakdoğudan ithal dijital santrali bir türlü kuramamış ve saçlarını başlarını yolarak çekip gitmişler. O gün bu gündür, Türk Telekom, Yaşamkent'e yeni bir dijital santral almaya karar vermiş. Ancak bu dijital santral yüzbinlerce YTL mertebesinde bir fiyata mı sahiptir nedir ki hala yatırım programına dahil edilip Yaşamkent semalarına kurulamamış. Gel zaman git zaman, Yaşamkent sakinleri de, 3 km ötelerindeki sitelerde ADSL hizmetinden faydalanan komşularına iç geçirmekten başka bir şey yapamamış. Hatta, evlerine her ay gelen telefon faturası zarflarında, her akşam televizyonlarda dönen reklamlarda, "her eve ADSL" diye bağıran Türk Telekom, mağdur abonelerini umutlandırmaktan ve çileden çıkartmaktan geri kalmamış."

Keşke yukarıdaki satırlar "kötü bir rüyaydı" diyebilsek, ama bu günlerde pek mümkün görünmüyor. Diğer yandan ayni yetkili, hizmet alamayan abonelerin, Ümitköy Telekom Md.lüğüne gidip, birer form doldurmalarını da tavsiye ediyor. Böylece mevcut talebi anlamaya çalışacaklarmış. Bu konunun en eski taraflarından birisi olan Basın Sitesi sakinlerinin bir dizi dilekçeleri de uzun süredir raflardaymış. Yatırım kapsamına alınacak olan dijital santralin düğüm noktası ise, Aydınlıkevler Türk Telekom Genel Müdürlüğü. Umarım konudan bihaber olan Yaşamkent sakinleri artık durumu daha net anlayabilmişlerdir. Masal gibi, sizce???

Yaşamkent sakini bir vatandaş


II. MAİL

Kilis ili Musabeyli nahiyesi Murathöyüğü köyünde bile ADSL hizmeti mevcut iken başket Ankaranın güzide semti Çayolu'nun Yaşamkent mahallesinde neden hala ADSL hizmeti verilemiyor? Bu konuda MESA Yonca Evler Site yönetimi olarak 180 kişi adına iki senedir Türktelekom genel müdürlüğüne resmi olarak başvuruda bulunuyoruz, ancak kulak asılmıyor. Sesimizi yayın organlarınızda duyurarak yetkililerin bu konuya ilgilerini çekmemize yardımcı olmanızı arz ederiz. Saygılarımla

Murat Gültekin


III.MAİL

Merhabalar;
Yaşamkent mahallesi, Yeni Anadolu sitesinin 1 yıllık sakini olarak derginizi uzun süredir takip ediyorum. Belki benim belirteceğim problem diğerleri yanında küçücük kalacak, ancak ilgilendiğiniz sorunların fazlalığını ve çayyolunu yaşanabilir hale getirmek için çabalarınızı gördükçe, son çare olarak size başvurmaya karar verdim. Yaşamkent mahallesi, bildiğiniz üzere henüz yeni bir yerleşim alanı ve problemi çok fazla, Biz Yeni Anadolu sitesi olarak, Mesa Yonca Evlerin 500 metre kadar aşağısında 124 konutluk bir villa sitesiyiz. Bu konuda benim 2 maruzaatım var.

Birincisi, Mesa Yonca Evler'den sitemize kadar olan 500 metre civarında olan yol tamamen toprak halinde ve asfaltlanmamış. Yaklaşık 1 senedir belediyeye gerek site sakinlerinin, gerekse site yönetiminin istekleri cevapsız kalmış ve bu yol hala asfaltlanmıştır. Tek ulaşım şansımız olan çamyolu otobüsleri Mesa Yonca Evlerine kadar geldiği için, bu yolu yürümek mecburiyetinde kalıyoruz. Yaz aylarında ayakkabılarımız ve pantolonlarımız tamamen toz, toprak içerisinde kalıyor. Özellikle kış aylarında yağan yağmur ve kar sonucunda her taraf çamur oluyor ve bu yol kesinlikle yürünemez hale geliyor. Gençler okullarına çamur içerisinde ayakkabılarla, insanlarda işlerine aynı şekilde gitmek zorunda kalıyorlar. Bu devirde yaşanan bu olay gerçekten çok ilkel kalıyor. Günümüzde neredeyse bütün köylerde bile artık yollar asfalttan oluşuyor.

İkinci maruzatım ise telefon santrali ve telefon hatları ile ilgili. Birkaç sene önce henüz Yaşamkent diye bir mahalle ortada yokken, Yeni Anadolu Sitesi sakinlerinin telefon isteğini Telekom, yakındaki Alacaatlı köyünün telefon santralinden hat çekerek gidermiş. Ancak tahmin edersiniz ki, bu santral bir çoğumuzdan bile daha yaşlı. Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir devirde hala telefon konuşmalarımızın arasına, başka insanların konuşması giriyor! Telefonlarımız arayan numarayı göstermiyor ve telefon hatlarımız sürekli arızalanıp, en erken 10 gün içerisinde tamir edilebiliyor. Ayrıca bizim için çok önemli bir diğer unsur ise, son yüz yılın en büyük buluşu olan interneti, herkese sunulan olanaklar dahilinde kullanamıyoruz. Telekom'a sayısız başvurular ve görüşmeler sonunda hala bu santrali yeniletemedik. Artık Ankara'nın en ücra köşelerinde bile ADSL hizmeti bulunurken, biz santralimizin eskiliği ve önemsenmemesi nedeniyle bu hizmeti alamıyoruz.
Bu iki sorunu sadece kendi adıma değil, neredeyse bütün Yeni Anadolu Sakinleri adına yazıyorum. Eğer bu konularla ilgilenebilirseniz, inanın çok sevineceğiz. Çünkü kendi kendimize yaptığımız girişimlerden hiçbir şekilde sonuç alamıyoruz. Bir şekilde bir yerlerden yardım almamız gerekiyor. Maalesef Türkiye'de insanların yaşam standartlarından çok, yapılacak harcamalar ön planda tutuluyor. Umarız bu problemlerimize bir ışık olabilirsiniz.
Teşekkürler.

İlkan ÇELİK

Diğerleri bizde saklı...

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.