Haberler


TABAN CHP’Yİ ÖRGÜTLÜYOR (3)
  • Yorumlar: 0
  • 04 Mart 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1895
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

TABAN CHP’Yİ ÖRGÜTLÜYOR (3)

0 0

CHP Ankara Yenimahalle İlçe Kongresi 3 Mart 2012 günü yapıldı. İlçe kongresi Divan Başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya yaptı.

Tam bir demokratik yarış içinde geçen kongrede Baykal ve Sav ekibinin ağır topları bir burukluk içinde kongreyi izlediler.

 CHP Yenimahalle İlçe Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın desteklediği Ensar Kılıç 160 oy alırken, Yenimahalle İlçe Başkanı Şerafeddin Terzi 224 oy alarak yeniden İlçe Başkanlığına seçildi.

Bu kongrede gördüğüm âdete CHP tabanı CHP’yi yeniden örgütlüyordu. Yenimahalle İlçe kongresi sanki diğer ilçelerin ve illerin bir aynası olmuştu.

Daha 1 Mart 2012 tarihinde yazdığım yazımın sonunda şu görüşlere yer vermiştim: “CHP Yenimahalle’de 3 Mart 2012 günü yapılacak İlçe Kongresinde siyasi anlamda etik olmayan bir ilk daha yaşanıyordu.

Yenimahalle CHP Belediye Başkanı Fethi Yaşar; “Ben İlçe Başkanı Şerafeddin Terzi’ye, aday Ensar Kılıç’a ve çıkacak öteki adaylara eşit mesafedeyim!” diyemiyordu.

Türkiye genelinde il, ilçe ve kurultay seçimlerinde izlenecek böyle etik olmayan yol, parti içi barışı değil, parti içi kavgayı ateşleyen bir yol olacaktı.

Parti organlarında görev alanlar geçiciydi.

Ama kurumsallaşmış bir siyasi parti olan CHP ise kalıcıydı.

Örneğin CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığını Ensar Kılıç kaybederse, Şerafeddin Terzi kazanırsa, 2014 yılı içinde yapılacak yerel seçimlere kadar Fethi Yaşar bu ilçe yapısını içine sindirebilecek mi? Haydı hayırlısı!” diye yazmıştım.

Benim bu yazım CHP tabanında büyüt destek gördü. Telefonuma düşen yüzü aşkın mesaj ve onlarca telefon aldım. “Sizi kutlarız, doğruları yazıyorsun, ” diyorlardı. Kalemini sermaye sınıfına ve onun siyasi iktidarına kiraya vermemiş olan ve ulusal kurtuluş medyası çizgisinde kalem oynatanları ancak yağdanlıklar ve hangi partide olursa olsun küçük çıkar grupları bu tür yazar ve çizerleri karalayabilirler. Onlara da boş vermeyeceğiz. Her şeyin zamanı vardır.

Ama Yenimahalle’de yapmış olduğu sosyal demokrat yerel yönetim anlayışına uygun belediye çalışmalarını gerçekleştiren Fethi Yaşar’a yanlış yaptıranlar kimdi? CHP ana tüzüğüne göre belediye başkanının da üzerinde olan ilçe başkanları “Grup” başkanıydı. İlçe başkanlığı yarışında Yaşar’ın parti geleneklerine başkaldırıyı başlatmasını uygun bulmadım. Bu davranışını CHP gelenek ve göreneklerine aykırı bularak eleştirmiştim. Siyasi etiğe sağmadığını yazmıştım. Yazdıklarım doğru çıktı.

CHP’nin Yenimahalle tabanı oylarıyla Sayın Yaşar’a bir uyarıda bulundu; “Sayın başkan sizi belediyenin başına örgüt olarak biz getirdik! Örgüt içinde sen-ben kavgası çıkarma! Belediyedeki işine iyi bak! Şu Ankara’da AKP’nin ve İ. Melih Gökçek’in elinde 16 yıldır inleyen Ankara halkını 2014 yerel seçimlerinde kurtaralım!” demeye getirdi. Kim ne derse desin, CHP tabanı partisine sahip çıktı. Kırgınlar, küskünler, kadınlar, işçiler ve gençler akın akın partinin ilçe ve il kongrelerine koşuyor. Yanlışları düzeltiyor, doğruları destekliyor. Yanlış yapanların karşısına dikiliyor.

CHP’de artık yanlış yapanlar, tabanın söz ve kararına kulaklarını tıkayan yönetim kademelerinde uzaklaştırılıyor. Parti içi demokrasi çalışmaya başladı. Bu açılan kılcal damarlar partinin tarihi köklerinin ilke ve eylemlerinin yeniden halka anlatılmasını sağlayabilir. İzlediğim kadarıyla CHP Yenimahalle İlçe kongresi bunun ipuçlarını verdi. Ankara’da AKP 2014 yerel seçimlerinde; CHP’lilerin bu ideolojik örgütlenmesi ve enerjisi karşısında yerel seçimi kaybedebilir. İ. Melih Gökçek panolara her ne kadar Başbakan Erdoğan için: “Başbakanım Ankara size minnettardır!” diye yazsa da… Çünkü CHP tabanı harekete geçti…

MAZHAR EYLEM ŞİMŞEK
3 MART 2012-ANKARA

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.