Haberler


Konutkent 2 de 24 sokak köpeği katledildi
  • Yorumlar: 0
  • 23 Haziran 2013 17:50
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2369
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Konutkent 2 de 24 sokak köpeği katledildi

0 0

“Konutkent 2 sakinlerindenim. Çevrede pek çok sokak köpeği var. Biz hayvanseverler bu köpekleri kışın aç, yazın ise susuz kalmaktan koruyoruz. Aynı şekilde site yeşil dokusu içinde pek çok bülbül, 12 baykuş, 2 de papağanımızın olduğunu söyleyebilirim. Bu hayvanları tek tek tanırım.

Fakat son birkaç gün içinde 24 köpek, muhtemelen baykuşların tamamı yok oluverdi. Çevrede bülbül ve baykuş sesi kesildi. Köpeklerin zehirlendiklerini tahmin ediyoruz. Köpeklerden artanları da baykuşlar yemiş olmalılar. Kim, nasıl yaptı o da belli değil! Ama işin peşini bırakmayacağız!"

İ. Ü.

İnternet sitemiz www.cayyoluhaberbulteni.com/ziyaretçi defterine düşen bir mailde aynen bunlar yazıyordu. Daha üzerinden bir gün geçmeden telefonlarla şikayetler birbirini takip etti.

Köpeklerin ortadan yok oluşunu, öncelikle onları her akşam besleyen sakinler farketmişler. Köpekler gün be gün kaybolunca, bir araya gelip konuşmuşlar ve sokak köpeklerinin birileri tarafından zehirlendiklerini tahmin ederek harekete geçmişler.

Buradaki köpeklerin, bakımlarından bıkılarak sahipleri tarafından doğaya bırakılan cins hayvanlar olduğunu, insana alışık olduklarını söyleyen telefonla arayan kişi, “Artık hayvan haklarının yasalaştığını ve bu konuda cezaların bulunduğunu” söyledi.

Gidip gördük, köpekler orman alanının içindeydi. Sıcaktan çam ağaçlarının altına kıvrılmışlardı. Çevrede yer yer içi su dolu pet şişeler vardı. Sonra köpeklerin gömüldüğü yere geldik. Muhtemelen köpekler kazmışlar, hayvan ölüleri ortaya çıkmıştı. Gömülen yerin içinde birden fazla olan ölü köpeğin kokuştuğunu hissettik. Fotoğraflarını çektik, ancak yayınlamamaya karar verdik.

Site yönetimi ile de görüştük

Site yönetimi ile görüşmeye karar verdik. Site yöneticileriyle bir araya gelip çıkan bu sorun konusunda ne yaptıklarını sorduk. “Bu konuda yetki bizde değil” yanıtı aldık. Haklılardı da, 5199 sayılı yasada görev belediyelere tevdi edilmişti.

Site yöneticileri, sokak hayvanları için beslenme odakları kurduklarını ve hayvanseverleri, köpekleri bu noktada beslemeye özen göstermeye davet ettiklerini anlattı. İnternet sitesi üzerinden yayınladıkları bildiride, “Çevremizde meydana gelen zehirleme olaylarına karşı mutlaka bu odakların kullanalım. Buralar güvenlik kamera sistemi ile kontrol edildiğinden kötü niyetli insanların tespiti daha kolay olacaktır” deniliyor, bunların dışında kim tarafından atıldığı belli olmayan yiyeceklerin kaldırılmasının sağlanması isteniyordu.

Belediyeye defalarca başvurmuşlar

Site yönetimi, bu konuda Yenimahalle Belediyesi’ne defalarca dilekçe verdiklerini, her seferinde de belediyeden klişeleşmiş yanıt aldıklarından söz ettiler. Ancak bu konuda bir milim bile ilerleme olmadığını vurgulayarak, site civarında 85 kadar başıboş köpek bulunduğunu, pek çok sakinin köpeklerin saldırısına uğradıklarını, ancak ellerinin kollarının bağlı olduğundan dem vurdular.  Bir yandan hayvanseverlere, öte yandan köpeklerden korkanlara dert anlatmaya çalıştıklarını, hatta Avni Akyol ve Doku Kültür öğrencilerinin bir çok kez köpeklerin saldırısına uğradığını, bu yüzden site içinde gezme olanağının tamamiyle ortadan kalktığını değişik örnekler vererek anlattılar.

Site ve çevre sakinlerinin oluşan bu olaylar karşısında infial halinde olmaları ve artan şikayetleri sonrası, bazı site sakinlerinin, hayvanların hayatına mal olabilecek girişimlere yeltendikleri gözlemlenmektedir” şeklinde belediyeye verdikleri dilekçeden örnekler okuyarak, internet sitelerinde de bunları yayınladıklarını anlattılar. Bir dizi de Konutkent 2 sakininin kendilerine verdiği dilekçeleri okudular.

Zehirlenme işinin kimler tarafından yapıldığını bilmediklerini, hatta orman civarına güvenlik görevlisini yiyecek getirenleri gözlemlemek üzere görevlendirdiklerinden söz ettiler. Bu alana kamera yerleştirmeyi düşündüklerini söylediler.

Konutkent - 2’de işler görüleceği üzere sokak hayvanları konusunda tüm Çayyolu gibi karmakarışık. Kısa zamanda da çözülmesi olanaksız gibi de görünüyor...

Çayyolu Haber Bülteni

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.