Haberler


İstanbullular yarına dikkat!
  • Yorumlar: 0
  • 09 Haziran 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1954
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

İstanbullular yarına dikkat!

0 0

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kurbağalı deresi taştı, 1 kişi hayatını kaybetti. Meteoroloji yarın sabah saatlerinde de yağışın şiddetli olacağı uyarısında bulundu.

İstanbul'da etkili sağanak nedeniyle özellikle Anadolu yakasında bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Sağanak, Kadıköy, Üsküdar, Pendik ve Tuzla başta olmak üzere Anadolu yakasında etkili oluyor.

Avrupa yakasında da başlayan yağış, kentin her iki yakasında trafiği olumsuz etkiliyor.
Yağış nedeniyle Ümraniye, Pendik, Tuzla'da bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

İtfaiye ve polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, sağanağın Anadolu yakasında etkili olduğunu belirterek, ''İlçe milli eğitim müdürleriyle görüşüyorum. Henüz okulların tatil edilmesi yönünde kararımız yok'' dedi.

Trafik felç
Aşırı yağmur nedeniyle E-5 ve TEM çevreyolunda büyük yoğunluk yaşanıyor. Yağmur nedeniyle kapanan yollar ve yolda kalan araçlar yüzünden işlerine yetişmek için yola çıkan yurttaşlar trafikte uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Yetkililer çok gerekli olmadıkça yurttaşları özel araçlarını kullanmaması yönünde uyardı.

Metrekareye 135 kilogram yağış düştü
İstanbul'da son iki günde metrekareye 135 kilogram yağış düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'u dün etkisi altına alan yağış, bugün sabah saatlerinde etkisini artırdı.

İstanbul'un özellikle Anadolu yakasında etkili olan sağanak yağış nedeniyle D-10 kara yolu Tuzla, Pendik, Kadıköy Uzun Çayır, Unkapanı Köprüsü, Üsküdar Kurbağalıdere ve Küçüksu Deresi taştı. Bölgede mahsur kalan araçlar, itfaiye ve yol bakım ekipleri tarafından çekildi. Yağışların etkili olduğu bölgelerde 1278 ihbar, İSKİ, İtfaiye ve Yol Bakım Onarım müdürlükleri ekiplerince değerlendirildi.

İstanbul'da sabah 30 dakikada metrekareye 45 kilogram, son iki günde ise 135 kilogram yağış düştü.

Sağanak yağış dolayısıyla İSKİ, 392 görevli, 156 araç, itfaiye 1100 görevli, 570 araç, Yol Bakım Müdürlüğü 533 görevli, 125 araç, Atık Yönetim Müdürlüğü 60 görevli, 14 araç, Park Bahçeler Müdürlüğü 18 görevli, 5 araç ile su baskınlarına müdahale ediyor.

Cerrahpaşa'da zemin kaydı
İstanbul'da iki gündür etkili olan yağmur nedeniyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Cerrahi Biyokimya Merkez Laboratuvarında zemin kayması yaşandı. İki katlı laboratuvarın bodrum katındaki duvarlarda da çatlak meydana geldi.

Hastane özel güvenlik birimi laboratuvar önünde güvenlik önlemi alırken, hastalar acil içerisinde bulunan laboratuvara yönlendiriliyor.

Yarın yine yağmur var
İstanbul'da 2 gündür etkili olan sağanak yağışın bu gece hafiflemesi, ancak yarın sabah saatlerinden itibaren yeniden kuvvetlenmesi bekleniyor.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yağışın gece hafif olarak aralıklarla devam etmesi, yarın sabah saatlerinden itibaren ise tekrar kuvvetlenmesinin beklendiğini bildirdi.

Kentte Perşembe gününden itibaren yağış beklenmediğini ifade eden Yıldırım, hava sıcaklıklarının 27 dereceye çıkacağının tahmin edildiğini kaydetti.

Gürsel Tekin'den sel değerlendirmesi
CHP Parti Meclisi üyesi Gürsel Tekin, Kurbağalıdere'nin koruma bandı olması gereken alanlarının bir süredir toprak döküm sahası olarak kullanıldığını belirterek, bir işçinin kaybolduğu su taşkınından, dere kenarlarında koruma bantlarının yok edilmesine göz yuman ve yeşil alanları imara açanların birinci derece sorumlu olduklarını söyledi.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, Kurbağalıdere'nin olduğu bölgenin, ''milyonlarca liralık rantın döndüğü bir bölgeye çevrildiğini'' ifade ederek, şöyle devam etti:
''Ümraniye'den Kadıköy'e uzanan bu bölgede kimlere toprak döküm izni verildi? Derenin doğal yatağı hangi imar müdahaleleri yüzünden bozuldu? Yetkililer bunun hesabını vermeyecek mi? Mevlüt Coşkun adlı işçinin su baskınında kaybolması 'kader'le açıklanamaz. Biz aylar önce Ayamama Deresi'nde kaybettiğimiz yurttaşlarımızın ardından bir çağrı yapmış ve dere kenarlarına inşaat izni verilmesin, koruma bantları mutlaka muhafaza edilsin demiştik. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise (Derelerin intikamı ağır olur) diyerek yurttaşları suçlamıştı. Oysa dere kenarına inşaat izni verenler ve selin oluşmasına yol açanlar da kendileri. Aylar önce yaptığımız uyarılara rağmen AKP'li yetkililer bunları görmezden geldi. Kurbağalıdere'nin koruma bandı olması gereken alanları bir süredir toprak döküm sahası olarak kullanılmaktadır. Dere kenarlarında koruma bantlarının yok edilmesine göz yuman ve yeşil alanları imara açanlar birinci derece sorumludur.''

Aynı tehlikenin Bostancı Deresi için de geçerli olduğunu belirten Tekin, açıklamasında, ''Derenin sağında ve solunda 25 metrelik boşluk olması gerekir ama ne yazık ki bu alan bir inşaat şirketine satıldı. Devletin en üst düzey yöneticilerinden birinin akrabası olan bu şirketin sahipleri yeşil alana çok katlı binalar dikti. Bu bölgelere inşaatlar yapıldığı takdirde, yağmur suları kendisine akacak mecra bulamaz'' ifadesine yer verdi.

İtfaiyeye 883 su baskını ihbarı yapıldı
İstanbul'da etkili sağanak nedeniyle itfaiyeye 883 su baskını ihbarı yapıldı. Alınan bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına yağış süresince en çok Kadıköy, Üsküdar, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa, Ümraniye, Ataşehir, Tuzla ve Bağcılar ilçelerinden ihbar geldi.

883 ihbarın bir kısmı itfaiye ekiplerince, bir kısmı İSKİ tarafından, bir kısmı da ilçe belediye ekiplerince değerlendirildi.

Cumhuriyet

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.